Gündem

“Tedavin Ayağında Çanakkale…!”

3 İlçede kurulan Diyaliz merkezlerinin, hizmete hazır hale geldiğini duyuran Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, “Günün 8 saatini tedavi için yollarda geçiren hastalarımız, yaşam sürdükleri ilçelerinde şifa bulacaklar” açıklaması ile sevinç yaşattı.

Üç’ü Bir arada Müjde;
‘Yolculuk, Yorgunluk ve Zaman Kaybına Son…!”

Biga, Bayramiç ve Yeniceli Böbrek Hastalarına Müjde geldi. Sağlık için düşülen yollarda, Kar-Kış’ da çekilen eziyetin Şubat çıkmadan biteceği açıklandı.

FETÖ/PDY terör örgütü bağlantısı nedeniyle, Biga’ da kapanan ve 80 Hastanın da aylardır tedavi amaçlı yaşadığı mağduriyetine son verecek Projede sona gelindiğini Genel Sekreter Uzm. Dr. Yeşildağ açıkladı.
 
Yüzlerce Hasta ve yakınına seslenen Yeşildağ,  “Biga, Bayramiç ve Yenice gibi ilçelerimizden, Yaz’ ın bunaltan sıcağında da, Kışın dondurucu Soğuğunda da, artık yollara düşülmeyecek” dedi.

Şubat Çıkmadan, Proje Devrede.
“Taşımalı Tedaviye Son…!”

Çanakkale’ nin üç ilçesine, Üçü bir arada müjde geldi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ,  en büyük ilçe Biga, uzak ilçeler Yenice ve Bayramiç’ in tedavi yolculuğuna bundan böyle çıkmayacağını duyurdu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yeşildağ, Biga, Yenice ve Bayramiç ilçelerinde diyaliz merkezlerinin faaliyete geçmek için geri sayımda olduğunu söyledi.

3 ilçede faaliyete geçecek diyaliz merkezlerine ilişki konuşan Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, Projeye ilişkin detay verirken, sözleri  “Üç’ü Bir arada Müjde;
‘Yolculuk, Yorgunluk ve Zaman Kaybına Son…!” şeklindeki değerlendirmeye de neden oldu.

Biga, Bayramiç ve Yeniceli Böbrek Hastalarına Müjde geldi. Sağlık için düşülen yollarda, Kar-Kış’ da çekilen eziyetin Şubat çıkmadan biteceğini açıklayan Uzm. Dr. Yeşildağ;

“Biga, Yenice ve Bayramiç ilçelerindeki diyaliz hastaları tedavi görebilmek için; il merkezi başta,  diyaliz ünitesine sahip yakın ilçelere veya, özel diyaliz merkezlerine gitmek zorunda kalıyorlardı. Hastalar toplam bir seans için 8 saati ev dışında yollarda geçiriyorlar yaşanılan mağduriyetin boyutu kış aylarında bir ayrı, yaz aylarında bir başka türdendi.

Diyaliz sonrası çok ciddi sağlık problemleri yaşamaları da, tedavi için çıkılan zorlu yolculukların bir başka mağduriyetiydi.
Genel Sekreterliğimizce hazırlanan proje ve buna bağlı bir dizi planlama ile 2017 yılında bu üç ilçemize de diyaliz hizmeti götürerek, halkımızın sıkıntılarını hafifletmeyi amaçladık. Bunda da sona gelindi” diyerek, adeta Üç ilçeye Üç’i bir arada kıvamında müjdeyi verdi.

BİGA DA MAĞDURİYETİN ADI, FETÖ BAĞLANTISIYDI…

Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ; “Biga ilçesinde faaliyet gösteren, yaklaşık 80 hastaya hizmet veren özel diyaliz merkezinin, Ülkemizde 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimi ile ilgili olarak FETÖ/PDY terör örgütü bağlantısı nedeniyle kapanması sonucu hastalarımız mağdur olmuştu. Bu mağduriyet kısa vadeli olarak hastaların Çanakkale ve Çan Devlet Hastaneleri Diyaliz Merkezleri ile il merkezindeki Özel Diyaliz Merkezlerine yönlendirme yapılmak suretiyle giderilmişti. Şimdi ise kalıcı çözüm yolda.

Uzun vadede ise, daha öncesinde bünyesinde diyaliz merkezi bulunmayan, yaz aylarında misafir hasta sayısı artan ve ağırlıklı olarak 65 hastanın ikamet ettiği Biga ilçesinde mevcut hastanede yer sıkıntısı olması göz önüne alınarak, yeni hastane bahçesindeki hasta meşguliyet alanının diyaliz merkezine dönüştürülerek faaliyetlerine başlanması planlandı.

Bu amaçla, alan 8+1 Diyaliz Merkezinin taşıması gereken asgari şartlar sağlanacak şekilde 5+1 olarak projelendirilmiş, gerekli tamir ve tadilatlara başlanmıştır. Ayrıca tıbbi cihaz, donanım ve diyaliz sistemi ile birlikte demirbaş ihtiyaçları da planlanarak satın alımları da yapıldı.
2 Adet sertifikalı hemşirenin yanı sıra 2 hemşire Bursa ilinde sertifikasyon kurs programına başlamış, 1 hemşire için de mayıs ayında başlayacak kursa katılımı için talep oluşturuldu.

Şubat ayı içerisinde hizmete girmesi planlanmakta olan diyaliz merkezinin tam kapasite hizmete başlamasıyla 54 hastaya hizmet verilecek” dedi.
Genel Sekreter Uzm. Dr. Yeşildağ, Aynı şekilde, Yenice ilçesindeki diyaliz merkezi ihtiyacı nedeniyle geçici olarak Yenice Devlet Hastanesinin faaliyet gösterdiği yurt binasının giriş katında yer alan servisin, bir üst kata taşınarak bu alanın da  4+1 diyaliz servisi olarak faaliyet gösterecek şekilde gerekli asgari şartları taşıyan planlama başlatılarak, proje revizyonunun Yenice Belediyesi teknik ekiplerince yapıldı” şeklindeki bilgileri de paylaştığı açılamasında;
“Şubat ayı sonunda faaliyete başlaması düşünülen merkezin diyaliz cihaz sistemi ve gerekli demirbaş alımları yapıldı. Bu merkezde toplam 14 hastaya hizmet verilmesi planlandı.

Bir diğer merkezimiz ise Bayramiç Devlet Hastanesinde olacak. Hastanenin bahçesinde bulunan eczane, ana binada daha uygun bir alana taşındı. Böylelikle,   5+1 Diyaliz Merkezi şartları oluşturduk.

Bayramiç Belediyesi desteği ile en kısa zamanda bitirilmesi planlandı. Diyaliz merkezi için gerekli tıbbi cihaz ve demirbaş alımları ile ilgili çalışma başlatıldı.  Bayramiç diyaliz merkezinin faaliyete başlaması ile toplamda,  Ezine Devlet Hastanesi, Çanakkale Devlet Hastanesi ve özel merkezlerde diyaliz hizmeti alan 30 hastaya ilçe şartlarında bu hizmet kolaylıkla sunulacak” diye konuştu.
Duygu Doğan