EĞİTİM

Okullardaki Kütüphanelerdeki Kitap Sayısı 500 Bini Aştı

Çanakkale’d bir çok okulda uygulanan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Çanakkale'de okullarda kurulan kütüphanelerdeki kitap sayısı 500 bini aştı.

Emine Erdoğan’ın himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve  Çanakkale’de de bir çok okulda uygulanan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında Çanakkale'de okullarda kurulan kütüphanelerdeki kitap sayısı 500 bini aştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde,  Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ ve ‘Sıfır Atık’ projeleri kapsamında Çanakkale’de yer alan tüm okullar kütüphanelerine kavuştu.  Proje kapsamında okullarda kurulan  kütüphanelerdeki 300 bin  civarında olan kitap sayısı 500 bini aşarak kütüphaneler  zenginleştirildi.
Kütüphane Sayısı 2 Kat Artışla 300'e Yaklaştı
Geri dönüşüm malzemelerinin yeniden kullanılabileceğini göstermeyi amaçlayan 17 Sıfır Atık Kütüphanesi, tasarım ve teknolojik alt yapısı ile dikkat çeken 13 Z-Kütüphane dâhil olmak üzere Çanakkale’de  kütüphane sayısı 2 kat artışla 300'e yaklaştı.
Kütüphanelerin Tefrişatı Meslek Liselerinden
Covid-19 salgın sürecinden bu yana verdikleri desteklerle her zaman diğer okullara destek  olan meslek liseleri, kütüphanelerin  tefrişat işlerinde de üzerine düşeni yaptı. Kütüphanelerin tamamlanması için kısa bir zamanda büyük işler başaran meslek liselerince   her türlü alt yapı hazırlandı. ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ ve ‘Sıfır Atık’ projelerine hayat vererek Çanakkale’deki  eğitim öğretim çalışmalarına büyük katkılar  Milli Eğitim Bakanlığından geldi.
 
 Haber Merkezi