Sağlık

SEMPTOMLAR ORTADA, RİSK BÜYÜK!...

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şener, gözlenen şikayetlerden söz etti. Sonrada risk’ e dikkat çekti.

Şener; “O şikayetler, çağın hastalığı KRONİK İNFLAMASYON ile ilişkilendirilmeye başlandı ve ilerleyen dönemlerde şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp- akciğer hastalığı, erken bunama, bazı barsak hastalıkları görülmesi riski yüksek…” dedi.
KORONA’YI UNUTTUK, SENDROMU SÜRÜYOR
COVİD-19’ un çıkış noktasında Plak başa döndü.  Çin’ de vaka sayıları arttışa geçti. Pekin’de alarma durumuna geçildi.  Alınan bilgiiere göre, 80 bin kişilik karantina merkezi oluşturan Çin, tedbirlere uymayan vatandaşlarına sert yaptırımlar uygulamaya başladı. 
BİLİM KURUU ÜYESİ ŞENEN, SON DURUMU ÖZETDLEDİ
Pandeminin başından günümüze,sık sık kamuoyunu bilgilendiren açıklamaları ile adı ezber edilen bir isim, “Long/ Post Covid” diyerek başlık attı.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper şener,  “Korona sonrası sendrom…”  vurgusuu yapıp; “Korona enfeksiyonu sonrası devam eden ve başka bir sebeple açıklanamayan, Halsizlik, yorgunluk, ateş hissi, terleme. Bununla birlikte Öksürük, nefes darlığı, çarpıntı.  Konsantrasyon güçlüğü, uyku problemi, sersemlik, baş ağrısı, yanma/ batma hissi, depresyon, anksiyete, tat/ koku değişimi, ishal, mide şikayetleri, kas eklem ağrısı, döküntü, adet değişimi” diyerek halen gözlenen semptomlardan söz etti.
----------------------------------------
SEMPTOMLARI SIRALADI, ÇAĞRI YAPTI
“BUNLAR VAR İSE HEKİME BAŞVURUN”
----------------------------------------
Pandemi tedbirleri gevşedi, Korona sonrası izler hemen herkeste. Virüsün merkezinde, ortaya çıkan görüntüler ‘plak başa döndü’ dedirtiyor. Çin’de vaka sayıları günden günea artıyor, tedbirler bir dizi set yaptırımları getirdi.
Pekin’de, 80 bin kişilik karantina merkezi oluşturan Çin’ den bahsedilen haberler hpeme hemen her TV haber bülteninde yer almaya başladı.
BİLİM KURULU ÜYESİ ŞENER UYARDI
Korona sonrası Sendromu diyerek, gözlenen bir takım semptomları sıralayan Prof. Dr. Alper Şener, bu şikayetleri hissedenlerin hekimine başvurmaları yönünde çağrı yaptı.
 COVİD-19’ un çıkış nottasında Plak başa döndü.  Çin’ de vaka sayıları arttışa geçti. Pekin’de alarma durumuna geçildi.  Alınan bilgiiere göre, 80 bin kişilik karantina merkezi oluşturan Çin, tedbirlere uymayan vatandaşlarına sert yaptırımlar uygulamaya başladı. 
BİLİM KURUU ÜYESİ ŞENER, SON DURUMU ÖZETLEDİ
Pandemi’ nin başından günümüze, sık sık kamuoyunu bilgilendiren açıklamaları ile adı ezber edilen bir isim, “Long/ Post Covid” diyerek başlık attı.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener,  “Korona sonrası sendrom…”  vurgusu yapıp; “Korona enfeksiyonu sonrası devam eden ve başka bir sebeple açıklanamayan, Halsizlik, yorgunluk, ateş hissi, terleme.
Bununla birlikte Öksürük, nefes darlığı, çarpıntı.  Konsantrasyon güçlüğü, uyku problemi, sersemlik, baş ağrısı, yanma/ batma hissi, depresyon, anksiyete, tat/ koku değişimi, ishal, mide şikayetleri, kas eklem ağrısı, döküntü, adet değişimi” diyerek halen gözlenen semptomlardan söz etti
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Şener; “Korona Sonrası Sendrom olma ihtimaliniz yüksek… Mutlaka bir hekime başvurunuz…” çağrısı yapıt.
BİR DİZİ HASTALIKRİSKİ YÜKSEK
Semptomların görülme sıklığından söz eden Prof. Dr. Şener, rakamlar verdi. %10-25 diyerek, şikayet konusu rahatsızlıkları oranına vurgu yaptı.
Şener, “Neden bu kadar önemli?” sorusuna yanıt olarak; “Çağın hastalığı KRONİK İNFLAMASYON ile ilişkilendirilmeye başlandı ve ilerleyen dönemlerde şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp- akciğer hastalığı, erken bunama, bazı barsak hastalıkları görülmesi riski yüksek…
Erken tanı ve mücadele önemli…” dedi.
Cuma Deren