Sağlık

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında Yürüyüş

21-27 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı işbirliği ile  hafta sonu farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Bilimsel araştırmalar ışığında,  ağız ve diş sağlığına gereken özenin gösterilmediği durumlarda gelişen ağız-diş sağlığı problemleri,  genel sağlığı ciddi bir şekilde etkilediği söylenebilir. İhmal edilen  bir çürükten  vücudumuza  yayılan bakterilerin  bağışıklık sistemimizi zayıflatarak; romatizmaya, çene altı lenf bezlerinin büyümesine,  kalp–damar hastalıklarına, diyabet  hastalığına, solunum yolu enfeksiyonlarına,  5-17 yaş grubu çocuklarda büyüme yetersizliğine ve  hamilelerde erken doğumlara neden olabildiği çeşitli çalışmalarla gösterildi. Sorun bölgesi geniş olan hastalık ile ilgili farkındalığın yaratılması ve gerekli bilgilerin aktarılması amacı ile her yıl gerçekleştirilen Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası Çanakkale’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Hektor Etabında Farkındalık Yürüyüşü
21-27 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı işbirliği ile  hafta sonu  Troas-Hektor etabı yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Gürkan Çoban, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Okan, Destek Hizmetleri Başkan yardımcısı  Enver Ercan, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri katıldı.
Haber Merkezi