EĞİTİM

Vatandaşlar KOAH Hakkında Bilgilendirildi

‘Sağlıklı nefes, sağlıklı yaşam’ teması ile gerçekleştirilen KOAH günü kapsamında  Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kentin farklı noktalarında vatandaşlara nefes sağlığı ile ilgili bilgiler verildi.

En büyük etkeni türün olan, Sigara içenlerin, içmeyenlere göre daha fazla solunumsal şikayetlere, daha fazla solunum fonksiyon kaybına ve daha yüksek KOAH ölüm oranlarına sahip olduğu günümüzde  ölümcül hastalıkları sıralamasında üçüncü sırada yer alıyor.  En çok görülen şikayetlerden biri olan nefes darlığı hastalığın ağırlaşmasına neden oluyor.  Günümüzde yaygınlaşan bu hastalığın önüne geçmek amacı ile her yıl KOAH günü kapsamında bir çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler kentin bazı noktalarında vatandaşları bilgilendirmek için çalışmalar gerçekleştirildi.

‘Sağlıklı Nefes, Sağlıklı Yaşam’ teması ile bu yıl gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ekipler Kemalpaşa Muhtarlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Çanak Otel’de  vatandaşlara hastalık hakkında bilgiler verildi. Öte yandan  17 Burda Avm’de stand açılarak KOAH hakkında bilgilendirme yapan ekipler broşürler de dağıtarak  vatandaşlar bilgilendirildi.
 
Haber Merkezi