Gündem

Talimat Koboni’den, Eylemci Afrin’den…

İçişleri bakanı Soylu, net ifadeler kullandı. “İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz.

Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var.
Elde Ettiğimiz Bulgular Çerçevesinde, PKK/PYD Terör Örgütü” dedi.
BEYOĞLU' NU KANA BULAYAN ZANLI YAKALANDI
BAKAN SOYLU NET KONUŞTU;
"KAT KAT ACI YAŞAYACAKLAR!.."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.
Bakanlığın internet sitesinde, yakalanan zanlının Emniyete getirilişini anlatır fotoğraf karesi de kamuoyu ile paylaşıldı.
HAİN SALDIRIDA, 6 MASUM CANINDAN OLDU, ONLARCA KİŞİ YARALANDI
İstiklal caddesinde, hafta sonu yaşanan hain saldırıya ilişkin acı bilançoyu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4'ü olay yerinde 2'  si ise hastanede yaşamını yitiren 6 vatandaşın yanı sıra, 53 kişinin de bu hain saldırı sırasında yaralandıkları şeklindeki ilk bilgileri, yurt dışı ziyaretinde bulunduğu Endonezya' dan duyurmuştu.
Geçtiğimiz pazar günü meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların kimliklerini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı.
Bakan Soylu; "Bu olayın sonunda hayatı kaybeden kardeşlerimiz" diyerek söze girdi ve hain saldırıda yaşamlarını yitiren vatandaşların kimlikleri hakkında bilgi verdi.
Bakan Soylu; "Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur uçar Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu. Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara Hanımefendi Rize Kalkandere 1995 doğumlu." ifadelerini kullandı.
 
--------------------------------------------
MASUMLARIN KANI YERDE KALMADI
BOMBAYI BIRAKAN ZANLI KISKIVRAK
--------------------------------------------
Hafta sonu, içimizi yakan bombalı saldırı İstanbul' da yaşandı. Bombayı bırakan zanlı, Polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Ayrıntıları net ifadeler ile İçişyeri bakanı Süleyman Soylu kamuoyu ile paylaştı.
TALİMAT KOBONİ’DEN, EYLEMCİ AFRİN’ DEN…
İçişleri bakanı Soylu, net ifadeler kullandı. “İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var.
Elde Ettiğimiz Bulgular Çerçevesinde, PKK/PYD Terör Örgütü” dedi.
MUSAM KANI, YERDE KALMADI
BAKAN SOYLU NET KONUŞTU;
İçişleri bakanı Süleyman Soylu, bombalı saldırı sonrası, başkent' ten İstanbul'a geldi. Çalışmaları yerinde izledi.
Bakan Soylu; “Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz” dedi.
İçişleri bakanı Soylu'nun bu sözleri, bombayı bırakan zanlının sorgulanmak üzere Emniyete getirilişi anlatır fotoğraf karesi ile birlikte, Bakanlığın resmi internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldı.
HAİN SALDIRIDA CAN VEREN VATANDAŞLARIN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin yakalandığını duyurdu. Hain Saldırıda vefat eden vatandaşların isimlerini açıkladı.
Bakan Soylu; "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz.
Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.
Bakan Soylu; "Bu olayın sonunda hayatı kaybeden kardeşlerimiz" diyerek söze girdi ve hain saldırıda yaşamlarını yitiren vatandaşların isimlerini açıkladı:
 "Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur uçar Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu. Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara Hanımefendi Rize Kalkandere 1995 doğumlu."
3 aileden 2’şer kayıp yaşanan saldırıda, acı bilanço dakikalar ilerledikçe ağırlaştı. Saldırıda toplam 81 kişi yaralandı. 50 kişinin tedavi edildikleri hastanelerden taburcu edildiği bilgisini paylaşan Bakan Süleyman Soylu, “Bunların bir bölümü kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimiz. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonra hepsi evlerine intikal ettiler. 5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır. Yine diğerleri tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan şifa diliyorum.” diye konuştu..
Hain Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile tüm birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgili çalışma yaptığının altını çizen Bakan Soylu, şöyle devam etti:
AYNI İZ ÜSTÜNDEYİZ…
TALİMAT KOBONİ’DEN, EYLEMCİ AFRİN’ DEN…
“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var.
Şşu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor.
Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.
Elde Ettiğimiz Bulgular Çerçevesinde, PKK/PYD Terör Örgütü
Özellikle bu konuda gayret gösteren arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü eğer yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri konusundaki beyanlarını da verdiler.
TERÖRÜN YÜZÜ ACIDIR.
BİZE DOST GİBİ GÖZÜKEN, TERÖRE DESTEK VEREN, SÖZDE MÜTTEFİKLER VAR
Nasıl bir operasyonla karşı karşıya kaldığımızı da bu en açık bir şekilde ifade etmektedir. Belki şunu söylemek gerekir. Terörün yüzü acıdır ama bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğiz ve özellikle bize dost gibi görünen, tüm teröristleri ya kendi ülkesinde saklayan veya işgal ettiği alanlarda, hüküm sürdüğü alanlarda teröristlere hayatiyet veren, onlara kendi senatolarından resmi olarak para gönderen sözde müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır.
Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD terör örgütü.
Ve tekrar söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin, yakınlarının, dostlarının ve milletimizin başı sağ olsun.”
Erdem Sürek