Siyaset

Seçim Yakında, Gün Belirsiz   Aday Adayları Dikkat Mhp Tarih Verdi: '1 Aralık'

2023 Seçiml için kesin tarih dile gelmemiş iken, MHP' nin Aday Adayı olacak partililerine, mevcut görevlerinden istifa edip resmi müraacatta bulunmaları için şart, o  tarihi verdiği öğrenildi.


İl, Merkez ilçe ve İlçe Teşkilatları başta olmak üzere, Devlet kuruluşlarında görevli partililerinin aday adayı olabilmeleri için, istifa edecekleri son tarihi 1 Aralık 2022 olarak açıkladığı ileri sürülen Milliyetçi Hareket Partisi'nde, kulislerin konu başlığı: "1 Aralık Son Gün" şeklinde oldu.
ESKİ VEKİLLER BAŞTA, ÜLKÜCÜ KURMAYLAR DESTEK ARAYIŞINDA
Aday Adaylığı için ismi geçen eski vekiller başta, Mevcut teşkilatlarda görevli birçok Ülkücü kurmayın; "Adaylığıma destek verir misin?" sorusuna yanıt bulmak için sahada temaslarda bulunduğu edinilen bilglierden.
-----------------------------------
ADAY ADAYLARI İÇİN,
1 ARALIK SON GÜN
------------------------------------
Milyonları Sandık başına götürecek seçim için dile gelen net tarih olmasa da, MHP' de Aday adayı olabimek için şart olan İstifa tarihinin belirlendiği öğrenildi.
SANDIK  İÇİN YOK,  İSTİFA İÇİN VAR
Alınan bilgiye göre,  1 Aralık 2022 tarihi, MHP' de Aday dayları için son derece önemli bir gün olacak. O tarihe kadar Mevcut görevlerinden   istifa edecelerin, Aday daylık başvuraları kabul edilecek.
Parti içi kulislerde, bu gelişmeyi günlerdir değerlendiren Ülkücülerin, karara olumlu baktığı gözlendi.
Ülkücü harekete gönül vemiş partililerin, greke il gerek Merkez ileç gerek ise İlçe teşkilatlarını ziyaretlerinde; "Seçime üç ay kala değil, aylar öncesinde adaylar belirlenecek. Teşkilat kadrolarımız seçime hazır şekilde,  propaganda çalışmalarına katılacaklar" ifadeleri eşliğinde, Aday Adaylığı için, teşkilatlarda  boşalan koltukların bir an önce doldurulup, Teşkilatların seçime hazır olacağı görüşünü savundukları alınan bilgilerden.
ESKİ VEKİL, ESKİ BAŞKANLAR
Parti içi kulislerde,  eski Çanakkale Miletvekili Mustafa Kemal Cengiz' in ismi, nerede ise Aday Adayları kimler olacak şeklinde açılan her sohbette dile gelen oldu.
Bu arada, MHP ÇanaKkale İl ve Merkez İlçe Başkanlıkları görevlerinde bulunmuş eski Kumayların da, sık sık Başkent ve Genel merkez ziyaretleri yapmaları, bu isimlerin de muhtemel Aday Adayı olacaklar düşüncesini akla getirmeye yetti.
1 ARALIK BEKLEYİŞİ
Edinilen bilgilere göre, MHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarında görevli bazı isimler,adeta kamuoyu araştırması başlattı. Partililer arasında nabız yokladığı, Aday Adaylığı konusuna bakışlaranını nasıl olaca sorusuna bir süredir yanıt aradikları öğrenildi.
Erdem Sürek