İş Dünyası

SEMİZOĞLU, ‘NOKTA’ DEDİRTEN SÖZÜNÜ ETTİ; 'KAZANAN, ÇANAKKALE OLDU' (VİDEO)

Ekibi ile birlikte, Çanakkale için önemli bir kazanıma imza attıklarını da belirten Semizoğlu; “Ben ve ekibim, Çanakkale’ yi Siyasi istiladan kurtardık” dedi.

“DOĞRUYA DOĞRU, YANLIŞA YANLIŞ DEMEYE DEVAM”
Yeniden ÇTSO Başkanı Seçilen Selçuk Semizoğlu, Yeni meclis üyelerinin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği, Yönetim Kadrolarını belirleme secimi ardından net ifadeler kulandı. Şöyle dedi;   
“Ben her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim. 
Basın beni eleştirsin ama,  yorumu kamuoyuna bırakın. Çok yorumsallaştırmayın, seçimde kim taraf olmuş ne olmuş bu işler geçti. 
Biz tüm Çanakkale olarak beraberiz. Ticaret ailemizle basınımızla, tacir tüccarımızla, esnafımızla bir aradayız. 
Görevimiz çok büyük, Avrupa’nın en büyük kamu yatırımı ilimize yapıldı. Çanakkale’ye yatırım talebi çok, sırtımızdaki yük büyük.  
Odamın ve şahsımın kimse ile çekişmesi kırgınlığı yoktur. Rakip arkadaşım Kaya Üzen meclis üyesi olarak görevine devam edecektir.
TÜCCARIN, SİYASİLERİN ÖNERİLİRİNE İHTİYACI YOKTUR
Pandemi gibi bir illet ile uğraşabilen, tacir tüccar, maaş olmadan maaş ödeyen, SGK, vergi ödeyen ve ayakları üzerinde durabilen tacir tüccar, kendi temsilcisini kendisi seçebilir.
Siyasilerin önerilerine, desteğine, ihtiyacı olmamalıdır, siyaset bizden destek almalıdır. Bizim önerimiz ile yürümelidir. STK’ ların görevi budur. Ben ve ekibim, Çanakkale’yi siyasi istiladan kurtardık.”
---------------------------------------
ÇTSO’ da, Yeni seçilen 54 Meclis üyesinden 52’ si oy kullandı
BAŞKAN ADAYLARIINDAN ÇİZİK YİYEN OLMADI
---------------------------------------
Yeni meclis oy kullandı, ÇTSO’ da Yönetim Kadroları belirlendi. ÇTSO Başkanlığına Semizoğlu, Meclis Başkanlığına ise Okyay ile yeniden devam kararı çıktı. 
Seçim ardından güne damga vuran sözü, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu etti. “Ben ve ekibim, Çanakkale’ yi Siyasi istiladan kurtardık” dedi.
Başkan adayı listesinde Çizik Yok… 
ÇTSO' nun geçtiğimiz pazar günü yapılan Komite seçimleri ardından belirlenen 54 Meclis üyesinden, 52’ si, geçen Cuma günü yönetim kurulunu belirlemek için yeniden sandık başına geçti.
Mevcut ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu ile Mevcut Meclis başkanı Osman Okyay, tek aday olarak sandığa girdi. 52 oyun tamamını alarak Başkan seçildi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSD)'nda, Genel Kurul salonunda gerçekleşen seçimde, Yönetim kadrolarına aday isimler, tek liste üzerinde oylandı.
Buna göre, Mevcut başkan Selçuk Semizoğlu, oy kullanan 52 Meclis üyesinin, tamamının oyunu alarak yeniden ÇTSO başkanı oldu. 
Açıklamasında, Çanakkale açısından öncelikli başlıklar açan Semizoğlu, “Çanakkale kazandı diye düşünüyorum. Kazanan Çanakkale oldu.   
Geçen ayki meclis yaş ortalamamız 49 idi, bu yıl en az 53 olması gerekirken, yaş ortalamamız 48’e düştü. 
Geçen dönem, 131 komite üyemiz vardı, aktif üye sayımız 5 bini geçtiği için, komite üyemiz 129’a düştü. Geçen dönemki meclis üyelerimizden 55’inden 31 meclis üyesi görevine devam ediyor. 
23 yeni meclis üyemiz var.  Faal üye sayımız 5 bini aştı. 
Seçim bitti, Çanakkale’ye yakışır, Çanakkale’nin güzelliğine, barışına, hürriyetine yakışır bir seçim atmosferinde geçti. 
Tek listemiz vardı. Bu listelerde gerçekten meclis seçimi yapıldıktan sonra yönetimde çalışacağımız arkadaşları seçmek çok güçtü. Her biri birbirinden değerli. 
Zorlu bir süreç yaşadım. Kırılan arkadaşlarımız da olacaktır. Her biri direk bana ulaşabilecek arkadaşımızdır. 
Biz seçim sürecinde işimizi bırakmadık. Üyelerimizin bürokratik işlemleri nedeni ile bütün milletvekillerimizle görüştüm. 
Ben her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğim. 
Basın beni eleştirsin ama,  yorumu kamuoyuna bırakın. Çok yorumsallaştırmayın, seçimde kim taraf olmuş ne olmuş bu işler geçti. 
Ben ve ekibim, Çanakkale’ yi siyasi istiladan kurtardık.
TÜCCARIN, SİYASİLERİN ÖNERİLİRİNE İHTİYACI YOKTUR
Pandemi gibi bir illet ile uğraşabilen, tacir tüccar, maaş olmadan maaş ödeyen, SGK, vergi ödeyen ve ayakları üzerinde durabilen tacir tüccar, kendi temsilcisini kendisi seçebilir.
Siyasilerin önerilerine, desteğine, ihtiyacı olmamalıdır, siyaset bizden destek almalıdır. Bizim önerimiz ile yürümelidir. STK’ ların görevi budur. Ben ve ekibim, Çanakkale’yi siyasi istiladan kurtardık 
Biz tüm Çanakkale olarak beraberiz. Ticaret ailemizle basınımızla, tacir tüccarımızla, esnafımızla bir aradayız. Görevimiz çok büyük, Avrupa’nın en büyük kamu yatırımı ilimize yapıldı. 
Çanakkale’ye yatırım talebi çok, sırtımızdaki yük büyük. Odamın ve şahsımın kimse ile çekişmesi kırgınlığı yoktur. Rakip arkadaşım Kaya Üzen meclis üyesi olarak görevine devam edecektir, ben de yönetim ile beraber odamızı yönetmeye çalışacağım” dedi.
Yeniden Meclis başkanı seçilen Osman Okyay; “Bu ilgiyi, teveccühü karşılıksız bırakmamak için elimizden geleni yapacağız. 
Yeni dönemin meclisimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Başta ilimize ve büyük ölçekte ülkemize hayırlı hizmetlerde bulunabilmeyi ümit ediyorum. Bizim burada bulunma amacımız bir tane; o da Çanakkale’nin ticari ve sınai faaliyetlerini geliştirmek. Dolayısıyla hepimizin tek amacı var. Hepimiz gönüllü olarak buradayız. Kimse bize para falan vermiyor buraya geliyoruz diye. Gönüllük prensibiyle çalışıyoruz. Mesaimizden, ailemizden vakit ayırarak burada görev yapıyoruz. Bunun çok kıymetli olduğunu düşüyorum. Tabiri caizse burada imece usulü bir iş çıkartmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemki arkadaşlarımızdan bazılarıyla yeni dönemde de devam ediyoruz. Aramızda yeni yüzler de var. Hepimiz için yeni dönem hayırlı olsun. “ ifadesini kullandı.
Haber: Burcu Erdal
Fotoğraflar: Boğaz Haber Ajansı