Gündem

Seremonik Startla Baja Troıa Türkiye Yarışmaları Başladı (VİDEO)

2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troıa Türkiye-2022’nin seremonik açılış startı verildi.

Çanakkale Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde İstanbul Off-Road Kulübü-İSOFF tarafından düzenlenen ve 2022 yılı takviminde FIA tarafından Cross-Country Bajas European Cup Aday Yarış statüsüne alınan Uluslararası Baja Troıa Türkiye-2022’nin seremonik açılış startı verildi.
İtalya, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan ve Türkiye’den 43 ekibin katıldığı yarışta ilk gün en hızlılar belli oldu. En iyi zamanları SSV sınıfında yarışan ekipler gerçekleştirdi. Geçici sonuçlara göre 53 kapı numarası ile yarışan Polonyalı ekip Tomasz Bialkowski – Darius Baskiewicz 02:16:00 ile en iyi zamana imza attılar. Onları 02:20:70 ile 52 kapı numaralı Bulgar ekip Murat Kapanoğlu – Aleksandar Trendafilov takip etti. 3. En iyi zamanı 57 kapı numarası ile yarışan Yağız Birinci – Ali Emre Yılmaz yaptı.  Sıralama Turlarının ardından   Kordon’da seremonik start töreni gerçekleştirildi.  43 aracın sıraya girdiği seremoni startta  vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Törene Vali İlhami Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı, İstanbul Off-Road Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Tüfekçi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Kansu ve vatandaşlar katıldı.
Kordonda 43 aracın katılımı ile gerçekleştirilen seremonide pilotlar tek tek tanıtıldı. Yarışma etapları hakkında bilgilerin de verildiği seremoni programının ardından start alanına geçildi. İlk start Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.   İlhami Aktaş’ın ilk startı vermesinin ardından, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı da start verdi. Üç gün sürecek olan etapta pilotlar 900 kilometre mesafe yapmış olacak. Tarihin ve doğanın eşsiz manzarasında gerçekleştirilecek olan  yarışlarda vatandaşlar da belirlenen noktalarda yarışı takip edebilecek.
Cuma Deren