Gündem

Orman Bölge Müdürlüğünden Sendika Başkanı Şükrü Durmuş’un İddialarına Yanıt

26 Ağustos’ta Çanakkale’ye gelerek Orman Bölge Müdürlüğü önünde bir açıklama yapan ve Gazetemizde de  yer alan  Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un iddialarına Orman Bölge Müdürlüğünden cevap geldi.

Durmuş’un Yassı Levha Sanayicileri Birliği, üreticiler,  lif yonga sanayicileri ve orman ürünlerini işleyen firmaların Çanakkale’de saha aradığını ve Orman Bölge Müdürlüğünde keyfi lojman tahsisi yapıldığı iddialarına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yazılı açıklama ile cevap verildi.
Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un iddialarına yönelik Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada  “Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüz 2022 yılı bütçesinde Endüstriyel Ağaçlandırma programımız 1810 hektardır. Program dışında herhangi bir uygulama yapılmamıştır.  Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen Türkiye ihracatçılar derneği ile Genel  Müdürlüğümüzün davet edildiği orman ürünleri üreticileri ve orman ürünleri sanayicilerinin  sorunları ve çözüm arayışları konulu toplantıya Yassı Levha Sanayicileri Birliği, üreticiler,  lif yonga sanayicileri ve orman ürünlerini işleyen firmalar ile birlikte Sayın Genel  Müdürümüz de iştirak etmiştir. 18.12.2021 tarihinde düzenlenen toplantıda hammadde  üreticilerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilmiştir. İddia edildiği  gibi hammadde için Yassı Levha Sanayicileri Birliğine orman beğendirme gibi ifadeler tamamen asılsızdır. Bilgilendirme toplantıları Türkiye’deki diğer bölgelerde de Ticaret ve  Sanayi Odasınca yapılan bir uygulama olup sadece Çanakkale’yi kapsamamaktadır” ifadelerine yer verildi.
Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un  Lojmanların keyfi dağıtıldığı iddialarına yönelik de açıklamaların yer aldığı  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürlüğünün yazılı açıklamasında “ Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Lojman Komisyon Başkanlığınca Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve Çanakkale Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan personele Çanakkale  İli Merkezinde bulunan lojmanlar, Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları  Yönetmeliği hükümleri gereğince yerine getirilmektedir. Çanakkale Orman Bölge  Müdürlüğü Lojman Komisyon Başkanlığınca Çanakkale Merkezinde toplamda 46 lojman  üzerinden tahsis işlemi yerine getirilmektedir; Bu lojmanların 38 adedi Görev Tahsisli  olarak geri kalan lojmanlar ise sıra tahsisli olarak tefrik yapılarak işlem yapılmaktadır. Sıra tahsisli lojmanların personel lojman başvuruları cari yıl içerisindeki Ocak ayı alınıp puanlama yapılmak kaydıyla en yüksek puandan başlamak kaydıyla oluşturulan sıralama kapsamında yıl içerisinde başvuru yapan personele tahsis yapılmaktadır. Görev tahsisli  lojmanlarda ise görev tahsisli lojman talep edilmesi halinde o andaki boş lojmanlar  değerlendirilerek lojman tahsisi yapılmaktadır. Şükrü Durmuş’ un yapmış olduğu basın açıklamasında tahsislerin keyfi yapıldığı, istenen  kişilere tahsis işlemi yapıldığı ve çok ağır bir ifade kullanılarak hayvan bile bağlanmayacak lojmana kendi sendikasına üye olan personele lojman tahsis edildiği beyan edilmiştir. Selim Avkıran’a Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Lojman Komisyon Başkanlığınca  01.07.2022 tarih ve 7 no.lu karar ile Cevatpaşa Mahallesi Veli Yaşin Caddesinde bulunan  2/7- 1 no.lu lojman görev tahsisli olarak tahsis edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 Lojmanlar İddia Edildiğinin Aksine Bakımlı ve Temiz
Şükrü Durmuş’un bir başka iddiası olan ve ‘hayvan bağlasan durmaz’ dediği Lojmnlara yönelik   iddialara da yanıtların yer aldığı yazılı açıklamada “Kendisinin ağır ifadeler kullandığı lojman bakımlı olup şu anda personelimiz ikamet etmektedir. Selim Avkıran’a tahsisi yapılan lojmanda da uzun yıllar personel ikamet etmiş, en son sıra tahsisli ikamet eden personel süresi bittiğinden lojmanı boşaltmıştır. Selim Avkıran’a lojman tahsisi yapılan yerleşkede Şube Müdürü, Başmühendis ve diğer  unvanlarda personel ikamet etmektedir. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünde iddia edildiği gibi lojman tahsisi konusunda  herhangi bir ayrım yapılmamaktadır. Bölge Müdürlüğümüze ait lojmanlarda değişik  sendikalara üye personelimize lojman tahsisleri yapılmış olup Şükrü DURMUŞ’un  başkanlığını yaptığı sendikaya üye 1 Mühendis 1 Şube Müdürü, 2 Başmühendis de  kendilerine tahsis edilen lojmanlarda ikamet etmektedirler. Yapılan işlemler kanunlar ve  yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmiş ve uygulanmıştır. Herhangi bir ayrım  gözetilmemiştir. Bu nedenle basın açıklamasında yapılan iddialar doğru olmadığı gibi  hakarete varan ifadeler kullanılmıştır.  Bu gibi eylemler ve asılsız söylemler Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünde çalışma  barışını bozan, çalışanlar arasına nifak sokmak üzere yapılan eylemler olarak  değerlendirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
 
Cuma Deren