Gündem

ŞAMPİYON ADAYI GENÇLER YORULMAK BİLMİYOR, DAĞCILIK SEVDALISI YETİŞKİNLER PES ETMİYOR

‘Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’, önemli bir arayış için kurslar başlatmıştı., SARP ARAZİDE ZORLU EĞİTİMDE PEYNİR HELVALI MOLA…!

Olimpiyatlar’ da yarışma branşlarına eklenen ‘SPORTİF TIRMANIŞ’, Çanakkale’ de heyecan yarattı. Günlerdir, Spor salonunda eğitim gören gençler, zaman zaman da zorlu arazi koşullarında form tutuyor.
Derneğin; Yaz Yürüyüş Liderlik Kursu kapsamında, eğitime katılan 17 kursiyerİ, ÇOMÜ’ lü Antrenör Doç. Dr. Emrah Aykora gözetiminde katıldıkları yürüyüşlerde, tükenmek bilmez enerjileri ile göz dolduruyor.
Bir yanda genç sporcuların bir yandan da Orta yaş Çanakkalelilerin, yoğun ilgi gösterdiği, ‘Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’ nce düzenlenen dağcılık eğitiminde, Dernek yönetimince, molalarda Peynir helvası ikramında bulunup, sporcuların motivasyonu arttırılıyor.
Uygulamalı Dağcılık eğitim kapsamında; Yürüyüş parkurunda, zorlu arazi koşullarında, ter döken Dağcılığ3a ilgisi olan Çanakkaleliler,  bir yandan da Yürüyüş Liderlik Belgesi edinmeye bu sayede hak kazanıyor.
----------------------------------------
DAĞCILIK ZOR GÖZÜKSE DE;
KOŞULLAR ZAHMETLİ , EĞİTİMLER KEYİFLİ
----------------------------------------   
‘Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’ sayesinde; Gençler Şampiyonalara hazırlanmak,  yetişkinler ise Dağlara tırmanış gerçekleştirmek için zorlu koşularda ter döküyor. 
Gelecek vadeden gençlerin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’ nden, Antrenör Doç. Dr. Emrah Aykora gözetimindeki uygulamalı eğitimleri süre dursun biryandan da Dağcılık meraklısı yetişkinlerin uygulamalı eğitimleri aralıksız olarak gerçekleştiriliyor.
ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi Spor salonunda, günlerdir Sportif Tırmanış eğitimine tabii tutulan ve 29 Ekim’ de Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde düzenlenecek yarışmada ter dökecek gençler, bir yandan da sahada uygulamalı eğitimden geçiyorlar.
Dağcılık eğitmenleri Doç. D. Emrah Aykora ve Serdar Şirin tarafından, Dağcılığa ilgili Çanakkalelilere, Yürüyüş Liderlik eğitimleri veriliyor. ‘Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’’nin düzenlediği bu kurslar kapsamında, son katılımcı gurup içinde başarıyı elde eden, 12 sporu Belge almaya hak kazandı.
Başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayıp, artık dağlara tırmanacak durama gelen kursiyerlerin motivasyonu arttıran ise, günün sürprizi Peynir helvası ikramı oldu.
Kurslar kapsamında başarıyı elde eden Yetişkin dağcılar, Rehberlik hizmetleri verebilecek Kış mevsimi geldiğinde;  Aynı Ekip Kış yürüyüş liderlik kursu belgesi için kursa girecekler.
2023 Yılında Tekrar kursların açılacağını duyuran isim, ‘Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’ Başkanı Mustafa Göçmen oldu.
Başkan Göçmen, Çanakkale de Doğa sporları eğitim çalışmalarının aralıksız devam edeceğini ifade etti.
Başkan Göçmen, ‘Çanakkale Rotamız Çırpılar Dağcılık Kulübü ve Derneği’ ni,  gençlere yönelik kurslarının, üç aylık yaz sezonu boyunca, yaz okulu şeklinde; olimpik dağcılığı sevdirmek amacı ile gerçekleştiğini hatırlattı.
Bir yandan gelecek vadeden genç sporcuları keşfetmek, bir yandan da dağcılık tutkusu bulunan Çanakkalelilerin, bu hedeflerine ulaşması için uğraş verdiklerini belirtti.
Cuma Deren