Gündem

FETİH YOLUNDAN, FESİH YOLUNA...!

BEKLENEN CEVAP GELDİ, 40 YILLIK ŞİRKETE FESİH YOLU AÇILDI...

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, GEL-ÇAR'A SELA OKUTTURACAK YANITINI VERDİ;
"İSKELE İŞLETME İZNİ UZAMAYACAK..."
14 Haziran'dan buyana, feribotları seferden el çektirilen, Gelibolu-Çardak arasındaki deniz ulaşımının 40 yıllık markasının, önümüzdeki günlerde Şiketin Feshi için Genel kurul yapacağı öğrenildi.
Çardak iskelesi işletme izni tazelenmeyen GEL-ÇAR, 100'  üzerindeki  çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmıştı. Bayram öncesi mutlu haber bekleyen Denizcilerin iş sözleşmeleri Bakanlıktan gelen yanıt üzerine tek tek iptal edildi. Denizciler resmen işsiz kaldı.
-------------------------------------
GEL-ÇAR, TARİH OLDU...
FETİH ROTASININ, MARKA ŞİRKETİYDİ..
-------------------------------------
Gelisbolu-Çardak deniz hattında, 40 yılı aşkın süredir ulaşımı sağlayan GEL-ÇAR, bir umut beklediği yanıtı aldı. Bakanlık kararı, Fetih yolunda ulaşımı sağlayan şirkete,  Fesih yolunu açtı. 
Şirket yetkilileri, GEL-ÇAR için Sela okutturan yanıt anlamı taşıyan Bakanlık cevabının şoku içinde.
Ulaştırma Bakanlığının, resmi yazısında; GEL-ÇAR' ın Çardak iskele işletme sözleşmesini yenilenmeyeceğini duyurduğu öğrenildi.
Çardak iskelesinin,feribotların rampaya kapak  atıp, sefer almasına uygun olmadığı yönündeki bir karar kapsamında, GEL-ÇAR'ın seferlerinin  durdurulduğu bilgisi bir süre önce kamuoyuna yansımıştı.
Gelibolu-Çardak deniz hattında, 40 yılı aşkın süredir, kamyon ve tır' lar başta, ağır tonajlı araçların ulaşamı sağlayan GEL-ÇAR, iskele işletme izninin uzatılmaması ile, geçen 14 Haziran'dan itibaren seferlerini durdurmuştu.
Bu süre içinde, yüzlerce denizci, ücretsiz izinli sayılmış, GEL-ÇAR çalışanalrı,  bir süredir Bakanlıktan gelecek iyi haber umudu ile günlerini geçirmişti.
İTÜ RAPORUNA GÖRE, İSKELE SAPA SAĞLAM
Çardak iskelesinin, feribotların yanaşıp kalkmasına uygunluğunu dile getiren bir raporu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Profesörlerince imzalı şekilde elinde bulundurduğu ve ilgili makamlara da bu raporu sunduğu edinilenbilgilerden.  
Alınan bilgiye göre, Ulaştırma Bakanlığı, GEL-ÇAR' ın çözüm amacı ile yaptığı yazışmasına yanıt verdi.
Yazılı cevapta, isleke işletme izninin uzatılmayacağı şirkete resmen tebliğ edildi.
BU KARAR İLE, GEL-ÇAR'A FESİH YOLU AÇILDI.
Türklerin Rumeli'yi fethi sırasında izledikleri Fetih rotasında, 40 yılı aşkın süredir deniz ulaşımını sağayan şirket, önümüzdeki günlerde Genel kurulunu, Fesih kararını almak için toplayacak.
Edinilen bilgiye göre, GEL-ÇAR' ın 14 Haziran'dan buyana ücretsiz izinli saydığı çalışanlarınıın iş sözleşmeleri de, Bakanlıktan gelen olmsuz karara bağlı olarak iptal oldu. Yüzlerce denizci resmen işsiz kaldı.
Erdem Sürek