Gündem

Denizden Torba Torba Çöp Çıktı

Her yıl yaşanan bir çevre felaketinden ders almadığımız gibi, doğa çöplüğümüzmüş gibi gelişi güzel atıyoruz. 5 Haziran Çevre günü yapılan marina deniz dibi temizliğinde çıkarılan çuval çuval atıklarla insanoğlunun doğaya ne kadar  acımasız davrandığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan Müsilaj sorunu ile çevre felaketinin ne kadar derin boyutlara ulaştığı gözler önüne serilmişti. Marmara denizinin neredeyse yok olma noktasına geldiği saptanan müsilaj görüntülerinin ardından Pazar Günü 5 Haziran Çevre Günü dolayısı ile Marina Bölgesinde yapılan deniz dibi temizliği ile  denizden çıkarılan çuval çuval atıklar yüreğimizi bir kez daha hançer saplamış oldu adeta.
Her yıl Farklı çevre felaketinin yaşandığı dünyamızda akıllanmayan insanoplu kirli işlerine denizi de alet ederek adeta kirliliğin boyutunu arttırdı.  Her yıl çeşitli etkinliklerle düzenlenen Çevre gününde binlerce atık denizden ve doğadan el çektirirken Çanakkale’de de 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi Yat Limanında deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.  Dalgıçlar tarafındna gerçekleştirilen  deniz dibi temizliğinde alkol şişleri başta olmak üzere  bir çok plastik ve cam şişe maddeleri bulundu.  Çuvallara doldurulan şişeler geri dönüşüme götürülürken, yapılan temizlikler denizlerdeki kirlilik boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Burcu Erdal