EĞİTİM

Halk Eğitim Merkezinde Öğrendiklerini Hayat Boyu Sürdürecekler

Bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana alarak, örgün eğitim dışında kalan öğrenme etkinliklerine katılım kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile ülke genelinde Halk Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan kurslarda vatandaşlar eğitim görüyor.

Yapılan bu eğitimler için farkındalık göstermek amacı ile her yıl  Haziran’ın ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale’de de  1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılış programı gerçekleştirildi.

Unutulmaya yüz tutmuş sanatlar, teknolojiye yenik düşmüş meslekler, kaybolan kültürler, unutulan gelenekleri yeniden yaşatmak ve ömür boyu öğretmek amacı ile  Halk Eğitim Merkezleri  bünyesinde oluşturulan kurslarda  vatandaşlara eğitimler verilerek ata mirası meslekler geleceğe taşınıyor.  Kurslarda verilen eğitimler meslekleri sürdürebilir hale getirdiği gibi, bireysel ve toplumsal gelişimle istihdamı ön plana çıkarıyor.  Bu felsefe ile yola çıkan Çanakkale Halk Eğitim Merkezi  Müdürlüğü  bir çok alanda açtığı kurslarla kültürel miras geleceğe aktarıldı.  Çanakkale Halk Müdürlüğü Bünyesinde bu yıl açılan bu kurslarda 22 bin  kursiyer usta öğreticilerden eğitim aldı. Yapılan bu eğitimler sonucunda her yıl olduğu gibi bu yıl  da Haziran ayının ilk haftasında ‘Yaşamın Her Anı Öğrenme Zamanı’ teması ile Hayat Boyu Öğrenme Haftası  tören ve çeşitli programlarla kutlandı.

Kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılışı programı Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirildi.  Gerçekleştirilen Açılış programına Vali İlhami Aktaş, Eşi Songül Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Sg. Yb. Ercan Oran, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimleri Derneği Çanakkale Şube Başkanı Muharrem Şahin, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz gerçekleştirildi.

Farklı Alanlarda 22 Bin Kişinin Hayatına Dokunduk
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Varlığını her alanda kanıtlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından 2021-2022 yılında yine bir fili kurs açılmış  yaklaşık 22 bin kişinin hayatına farklı açılardan dokunulmuştur.  Bugün Burada  hayatlarına dokunduğumuz  eğitimlerine devam eden çalışkan kursiyerlerimizin  emeklerini, çalışmalarının karşılığı olan diploma törenin heyecanına da şahit olacağız.

Vali İlhami Aktaş ise Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliklerinin hayırlı olmasını temenni ederek, “Her yaştan insanımıza el becerilerini geliştirecek kurslar düzenleyerek kursiyerlerin bilgi ve becerilerini artırıyor, bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz. Diğer taraftan da kültürümüzün bir parçası olan el emeği eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Emeği geçen usta öğreticileri başta olmak üzere kursiyerlere ve Halk Eğitim Merkezi Çalışanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Vali İlhami Aktaş ve Eşi Stantları Tek Tek Gezdi
Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami Aktaş, Eşi Songül Aktaş ve protokol üyeleri  açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Vali Aktaş stantları tek tek gezerek kursiyerlerle sohbet etti ve  sanat çalışmaları hakkında bilgiler aldı.  Kursiyerlerin yanı sıra  halkı bilinçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü, Genç Kızılay Çanakkale Şubesi, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından açılan stantları da gezen Vali İlhami Aktaş, yetkililerden bilgi aldı.

4 Gün Boyunca Çeşitli Etkinlikler Gerçekleştirilecek
Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında el sanatları, giyim, resim, heykel, seramik ve cam ürünlerinden oluşan el emekleri sergileri ile Mehteran gösterileri, konserler ve gösteriler, 01-04 Haziran 2022 tarihleri arasında Anadolu Hamidiye Tabyalarında vatandaşların ziyaretine açık olacak.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem