Kültür ve Sanat

‘Özgürlük Ateşi’ Müzik Gösterisi ve Ödül Töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü kapsamında TOBB Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan Özgürlük Ateşi  adlı söz ve müzikli dinletisi gerçekleştirildi.  Müzik gösterisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen yarış

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü kapsamında TOBB Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan Özgürlük Ateşi  adlı söz ve müzikli dinletisi gerçekleştirildi.  Müzik gösterisinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Balkan savaşlarında yenilen Osmanlı, Anadolu’ya sıkışırken Yaşanan birinci dünya harbi ile itilaf devletleri Anadolu’yu da işgal ederek Osmanlı Devletini yok etmek istemişti. 1915’te Çanakkale önlerine gelen İtilaf devletlerinin donanması Boğazı geçmek  için harekete geçse de Mehmetçiğin direnişi ile karşılaştı. Nusret Mayın Gemisinin döşediği mayınlar ve Seyit Onbaşının isabetli top atışı ile Boğazda hezimete uğrayan düşman kuvvetleri geri çekilmişti. 18 Mart 1915 yılında yaşanan bu tarihi zafer  Çanakkale Boğazını geçilme kılmıştı. Günümüzden 107 yıl önce yansıtan çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği hafta kapsamında TOBB Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından söz ve müzikli bir gösteri düzenlendi.  Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen gösteriye  İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  Şube Müdürleri Hasan Ergüven, Cengiz Yılmaz, Muhammet Emin Şen, Azerbaycan' dan ve Bakanlıktan  gelen öğretmenler  Samir Jabrayılov, Khayala Madadtli ve İclal Ünaldı, okul müdürleri, öğretmenler, Azerbaycan' dan gelen öğrenciler  katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program TOBB Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Özgürlük Ateşi’ adlı söz ve müzikli dinleti gerçekleştirildi. Çanakkale savaşında yaşanan kahramanlıkların müzik eşliğinde anlatıldığı programda  katılımcılar duygusal anlar yaşandı.  Çanakkale Savaşları'nı konu edinen söz ve müzikli dinletisinde  öğrencilerin gösterdiği etkileyici performansla gösteriye katılım sağlayan vatandaşlar da duygu dolu anlar yaşandı.  ‘Özgürlük Ateşi’ söz ve müzikli dinletinin hemen ardından Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi tarafından gerçekleştirilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi temalı Canlı Resim Performansı ve performans sonunda ortaya çıkan eserin iki dakikalık hızlandırılmış video kaydı alkışlar eşliğinde izlendi.    İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, bu görsel şölenin gerçekleşmesinde emeği geçen Akçanca Güzel Sanatlar Lisesi Müdürümüz Mustafa Şermut, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Şirvan Pınarlık ve öğrencilerimizi tebrik ederek hediye takdim etti. Günün anısına Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi ile hatıra fotoğrafı çekimi gerçekleştirildi.  
Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
Ayrıca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü vesilesiyle Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü  tarafından il genelinde düzenlenen ilkokullar arası resim; ortaokul ve liseler arası fotoğraf ve liseler arası mektup yazma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim MüdürüFerhat Yılmaz, Müdürlüğe  gönderilen eserler arasından yapılan değerlendirme sonucu ilk üç dereceye giren öğrencileri tek tek tebrik ederek hediyelerini takdim etti ve günün anısına binaen hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi. 
Şerife Erdem
 
 .