İlçe - Belde

Çan Meslek Yüksekokulunun Fakülte Olması İçin Adımlar Atıldı

Biga İdari Bilimler Fakültesinin ardından en çok öğrenciye sahip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olan Çan Meslek Yüksek Okulunun fakülte olması için ilk adım atılarak çalışmalar için ilk toplantı da gerçekleştirdi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulunu, 4 yıllık uygulamaları bilimler bölümlerini bünyesine dahil ederek Fakülteye çevirmek için Çan İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Bülent Öz, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serdar Kurt, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve ilçede bulunan iş insanlarının katılımı ile  ilk toplantı gerçekleştirildi.  YÖK  Tarafından onayı alınan ve çalışmaların başladığı ve çalışmaların ilerleyişi ile ilgili fikir alışverişinin yapıldığı toplantı sonrasında bir açıklama yapan Kaymakam  Mustafa Gürdal “Çalışmalarımız hızla devam edecek ve üniversitemize yeni bir kampüs alanı oluşturarak, bünyesine dahil edilecek 4 Yıllık Bölümler ile hem ilçemize, hem de öğrencilerimize katkı sağlanacaktır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Üzerimize Düşen Ne Varsa Yapmaya Hazırız
Toplantı sonrası bir açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise “Hedefimiz, üniversitemize yeni bir kampüs alanı oluşturarak, bünyesine dahil edilecek 4 Yıllık Bölümler ile hem ilçemize, hem de öğrencilerimize katkı sağlamaktır. Fakültemizin projesi onaylanmış, YÖK onayı sonrası işlemler gerçekleştirilecektir. Şimdiden ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Çan Belediyesi olarak bu süreçte üzerimize düşen görevlerin eksiksiz yerine getirileceğini de belirtmek istiyoruz” dedi.
 
Şerife Erdem