Siyaset

Özgür Ceylan’dan CHP Merkez İlçe Başkanlığına Ziyaret

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Merkez İlçe Yönetimini ziyaret etti.

Ali Uyanık’ın sağlık sorunları nedeni ile istifa etmesinin ardından Merkez İlçe Başkanlığına getirilen Süleyman Erte’yi ziyaret ederek yeni görevlerinde Merkez İlçe Başkanlığına hayırlı olsun temennilerini ileten Milletvekili Özgür Ceylan, ülke gündemi ve ekonomiye de değindi.
Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın sağlık sorunları nedeni ile istifa etmesinin ardından Merkez İlçe Başkanlığına Süleyman Erte getirilmişti. Yeni görevinde Erte’ye hayırlı osun ziyaretleri devam ediyor. Yapılan ziyaretler kapsamında  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Merkez İlçesini ziyaret ederek, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte’ye yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.  iyi dileklerinin ardından ziyarette ülke gündemi ve ekonomi krizi de değerlendiren Özgür Ceylan “ Asgari ücrete anlamlı bir zam oldu. Genel Başkanımız, başından beri gelir vergisinin alınmaması konusunu söylemişti. Gelinen noktada, bizim dediğimiz yere gelmeleri ve işçinin hakkının korunması için bu verginin kaldırılmasını olumlu buluyoruz ancak burada şöyle bir durum var; dolar üzerinden bakarsak asgari ücrete yapılan zam şu an zaten erimiş durumda. 1 Ocak tarihinde asgari ücretin karşılığı 384 lira iken, bugün itibariyle 243 dolara düşmüştür. Bu yapılan zammında da aslında zam olmadığı anlamına gelmektedir. Esas önemli olan alım gücüdür. Alım gücü düştüğü müddetçe, asgari ücrete yapılan zam kesinlikle onun altında kalmaya mahkumdur” dedi.
Emeği Zayıflatan Ekonomi Modeli
Hükümetin kriz kılıf uydurmak için her platformda yeni ekonomi modeli ifadelerine de değinerek, böyle bir modelin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını belirten Özgür Ceylan “Yeni Ekonomik Model diye Cumhurbaşkanı’nın uydurduğu bir model var. Böyle bir ekonomik model dünyada eşi benzeri olmayan bir model. Kesinlikle emeği zayıflatan, varlıklarımızı değersizleştiren ve böyle bir model bir sene içerisinde geçilecek bir model değildir. Adama sorarlar, ’20 sene içerisinde geçmedin, 20.yılında böyle bir modele geçmeyi neden tercih ediyorsun’ diye. Bir gece aklına fikir mi geldi? Bunun esas nedeni, 128 milyar varlığımızın satılmış olması nedeniyle Merkez Bankası’nın piyasalar karşısında aciz durumda kalması, doların yükselişini engelleyememesi sebebiyle mevcut duruma uygun bir tane ekonomik model uydurulmuştur. Bu model kesinlikle gerçekçi değildir. Katar’la yapılan ASELSAN üzerinde yapılan hesaplamalar, bunların şeffaflığı bizim için sorundur. ASELSAN’ın, ROKETSAN’ın Katarlı firmalara peşkeş çekileceği, bir miktar sıcak para karşılığı ama ortaklık ama devir adı altında hiç istenmeyen durumlar doğuracak bir satış olduğu yönünde ciddi duyumlar almaktayız” dedi.
Krizden Çıkmanın Tek Yolu Seçim
Yaşanan krizlerden çıkmanın tek yolu her zaman erken seçimler olduğunu hatırlatan Özgür Ceylan, partisinin seçime her zaman hazır olduğunu da ekleyerek “Bu krizlerden çıkış her zaman sandık olmuştur. İktidar, kendine güveniyorsa Yeni Ekonomik Modeli’ni halka anlatır, fakirleşmenin nedenlerini anlatır ve bundan sonra yapacaklarını anlatarak tekrardan halkın güven oyunu alması gerekmektedir. Ortalık yangın yeri. İnsanlar geçinemiyorlar. Ülke hiç bir zaman bu kadar yoksullukla boğuşan bir halde olmadı. Her gün eriyen Türk lirasının karşısında, bir kilo sütün 15 lirayı bulduğu, mazotun 11 buçuk lirayı geçtiği, çöpten geçinen ailelerin olduğu bir tabloda, iktidar artık daha fazla vakit geçirmeden bir an önce sandığı milletin önüne getirerek, onun onayını almak zorundadır. Yerel örgütler olarak önümüzdeki seçim çalışmalarını yaptık. Erken seçime hazırız” dedi.
Cuma Deren