Gündem

BU BİNAYA GİREN ÇIKAN BELLİ DEĞİL MAHALLE SAKİNLERİ ENDİŞELİ

Madde bağımlılarının mesken tuttuğu iddia edilen,metruk haldeki 6 katlı apartman için; 'Sahibi yıkmıyır sa, Devlet yıksın..!' çağrıları yapılmaya başladı.

Madde bağımlılarının mesken tuttuğu iddia edilen,metruk haldeki 6 katlı apartman için;
"Sahibi yıkmıyır sa, Devlet yıksın..!" çağrıları yapılmaya başladı.

Çanakkale'nin köklü ailelerinin yaşadığı bilinen, sakinlerinin de "Paşa Mahalle" diye isimlendirdiği Cevat Paşa Mahallesi,  Zığındere sokakta aylar önce boşaltılan binaya ilişkin şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
Gazeteniz VİTAMİN'in Haber Merkezine ulaşan Paşa mahalleliler;
"Bu ve benzeri binalar bulundukları sokak, mahalle, şehrin sosyal ve ticari yaşamına olumsuzluklar getirdiği gibi yaşadığımız şehrimize de onarılmaz yaralar açabilir. Çanakkale’mizi bu denli olumsuz etkileyen, harabeye dönmüş bu tip binaları mal sahiplerinin keyfine bırakmamalıyız.
Umarız, sesimizin duyurulduğu bu haberi, kamu yetkilileri okur ve gerekeni yapar…" görüşünü savundular.
----------------------------------
NE GİRENİ, NE DE  ÇIKANI BELLİ..
-----------------------------------------
Metruk bina şikayetleri, dilden dile. Çanakkale Cevat Paşa Mahallesi Zığındere Sokakta, aylar önce boşaltılanve giderek metruk hale dönrüşen 6katlı apartmanın, madde bağımlılarının mesken tuttuğu adrese dönüştüğü iddia edildi.
Gazeteniz VİTAMİN'in Haber Merkezine ulaşan Paşa mahalleliler;
"Bu ve benzeri binalar bulundukları sokak, mahalle, şehrin sosyal ve ticari yaşamına olumsuzluklar getirdiği gibi yaşadığımız şehrimize de onarılmaz yaralar açabilir. Çanakkale’mizi bu denli olumsuz etkileyen, harabeye dönmüş bu tip binaları mal sahiplerinin keyfine bırakmamalıyız.
Umarız, sesimizin duyurdulduğu bu haberi, kamu yetkilileri okur ve gerekeni yapar…" görüşünü savundular.
Madde bağımlılarının mesken tuttuğu iddia edilen, metruk haldeki 6 katlı apartman için;"Sahibi yıkmıyır sa, Devlet yıksın..!" çağrıları yapılmaya başladı.
Çanakkale'nin köklü ailelerinin yaşadığı bilinen, sakinlerinin de "Paşa Mahalle" diye isimlendirdiği Cevat Paşa Mahallesi,  Zığındere sokakta aylar önce boşaltılan binaya ilişkin şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
Bir süre önce terk edilen, kapısından, penceresine, yaşam alanlarında yer alan, mutfaf ve banyo dolaplarına, kornişinden, taban kaplamasına, birçok kısmı  sökülen, bahçesindeki çöp yığınları ve boş içki şişeleriyle korkunç bir manzara da oluşturan bina için, şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
 Paşa Mahallelilerin, 'ALTI KATLI KORKU APARTMANI' diye isimlendirdiği   metruk hale dönüşen binanın, madde bağımlısı olarak bilinen, balici ve tinelci diye isimlendirilenler başta,  kim olduğu bilinmez kişilerin, gayri meşru buluşma adresine dönüştüğü dile gelen ididalardan olmdu.
 Kimliğ ibelirsizlere ev sahipliği yaptığı iddi edilen metruk binanın, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline dönüştüğü de, şikayetler arasında geçti.
 Mahalleliye göre; Belediye' ye birkaç kez şahsen başvular da yapıldı.Buna  rağmen hiçbir işlemin yapılmadığını ileri süren mahalle sakinleri;
"Bina aylardır terk durumda. Bir İlgileneneni de göremiyoruz.  Metruk hale gelen altı katlı binanın gayrimeşru ilişkilere de ev sahipliği yapmasından korkuyoruz.
Gecelerni her katında elinde fenerle gezenler oluyor. Belki de, Fuhuş yuvasına döndü.
 Sokaktan tedirginlik içinde geçmeylen yok.
 Çocuklarımız korkudan buradan geçmekte zorlanıyorlar. Binaya giren çıkan belli değil, geceleri madde kullananlar geliyor. İçerisi ve bahçesi pislik ve çöple dolu sağlığımıza ve çevremize zarar veriyor.
BELEDİYEYE ÇAĞRI VAR..
Hem görüntü olarak hem de mahalle halkı için tehlike oluşturuyor. Belediyemizden bu binanın yıkılmasını istiyoruz’’ ifadeleri ile , taleplerini dile getirdiler.
Bu ve benzeri binaların bulundukları sokak ve mahallerin, şehrin sosyal ve ticari yaşamına olumsuzluklar getirdiği görüşyünü savunan Paşa mahalleliler;
 "Kısacası, metruk hale dönmüş bu yapılar, şaşadığımız şehrimize de onarılmaz yaralar açabilir. Çanakkale’mizi bu denli olumsuz etkileyen, harabeye dönmüş bu tip binaları mal sahiplerinin keyfine bırakmamalıyız.
Umarız kı,  bu haberi de kamu yetkilileri okur ve gerekeni yapar…"
Cuma Deren