Gündem

'DEPREMCİ' DEN, ÜRKÜTEN TAHMİN

Sosyal medya kullanıcılarının sıkı takip ettii bir sayfadan, 'Depremci' den; Türkiye'nin önemli bir fay hattı  Güney Marmara kollarında sıkıntı olabilir tahmini geldi.

Sosyal medya kullanıcılarının sıkı takip ettii bir sayfadan, 'Depremci' den; Türkiye'nin önemli bir fay hattı  Güney Marmara kollarında sıkıntı olabilir tahmini geldi..
Deprem tahmincisi, inşaat Mühendisi Aykut Islakoğlu,"Derem elbette ki önceden belirlenemez, tahminleri güçlendiren, öncülerin kendini hissettirmesi" şeklinde ifadeler ile Soğuk hava etkisine girecek Türkiye' de, Çarşamba günü 6 üzeri bir depremin yaşanma olasılığının yüksekliğini savundu.
VİTAMİN' e konuşan IslakoğlU; "Havalar birden soğuyacak, bu durumun depremi tetiklemesi mümkün. Atmosferdeki bulutlanma hareketliği çoğu kez depremle sonuçlandı. Buna çok kez tanık olduk" şeklinde konuştu. Gİirit vöe açıklarına dikkat çekti. Bu bölgede yaşanacak depremin, Türkiye’den de hissedileceğini belirtti
Son tahminini geçen Çarşamba kaleme alan Islakoğlu, hafta sonu veriler ışığında durumu özetledi. Kullandığı ifadeleri gibi, değerlendirme yazısında paylaştığı görsel hayli dikkat çekti.
-----------------------------------------
ÜÇ’ LÜK DEPREMLERE DİKKAT ÇEKTİ
‘6 ÜZERİ HER AN OLABİLİR…”
----------------------------------------
‘Depremci’ den Ürküten tahmin; “Hava soğuyacak, deprem kapıda..”
Yurdu etkisi altına alacak soğuk havaya dikkat çekip, Çarşamba gününü işaret eden Deprem tahmincisi Aykut Islakoğlu, VİTAMİN’ e konuştu.
Sosyal medya kullanıcılarının sıkı takip ettiği bir sayfadan, 'Depremci' den; Türkiye'nin önemli bir fay hattı  Güney Marmara kollarında sıkıntı olabilir tahmini geldi..
Deprem tahmincisi, inşaat Mühendisi Aykut Islakoğlu,"Derem elbette ki önceden belirlenemez, tahminleri güçlendiren, öncülerin kendini hissettirmesi" şeklinde ifadeler ile Soğuk hava etkisine girecek Türkiye' de, Çarşamba günü 6 üzeri bir depremin yaşanma olasılığının yüksekliğini savundu.
Geçen Çarşamba ve Pazar günlerine ilişkin tahminleri ile ilgili VİTAMİN' e konuşan IslakoğlU;
"Havalar birden soğuyacak, bu durumun depremi tetiklemesi mümkün. Atmosferdeki bulutlanma hareketliği çoğu kez depremle sonuçlandı. Buna çok kez tanık olduk" şeklinde konuştu.
Son tahminini geçen Çarşamba kaleme alan Islakoğlu, hafta sonu veriler ışığında durumu özetledi. Kullandığı ifadeleri gibi, değerlendirme yazısında paylaştığı görsel hayli dikkat çekti.
Islakoğlu; “Geçen Çarşamba akşamı son paylaştığım tahmin yazımdan saatler sonra önce Balıkesir Bigadiç Emirler' de 3.7M-3.5M ve ardından 3.0M üç tane deprem meydana geldi.
Dün de Adana, Van, Çankırı ve Sakarya'da üçlük depremler oldu.
Bugünün ilk saatlerinde ise Isparta GİRİT ve tekrar Balıkesir'de 3.0M bir depremin ardından Manisa Akhisar'da 3.1M değerlerinde küçük depremler oldu. Peki bütün bunlar ne manaya geliyor.” İfadleerin kullandı.
Büyük harflerle altını çizdiği bir cümlesi ise şöyle oldu; “ KARASAL 5.1M DEPREM BEKLEDİĞİM GİRİT VE AÇIKLARI AKDENİZ'DEN ARTIK BİR HAREKETLİLİĞİN ÇOK YAKIN OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. İLERLEYEN SAATLERDE BU GECENİN SABAHINDA OLABİLİR YARIN OLABİLİR YANİ O DERECE YAKIN.”
Dikkat çektiği bölgeden söz eder iken isim veren Deprem tahmincisi büyük harflerle konuştu; “GİRİT ADASI VE AÇIKLARI DEPREMLERİ MUĞLA KIYI İLÇELERİMİZDE OLDUKÇA HİSSEDİLEBİLİR. TEMKİNLİ OLMAKTA FAYDA VAR.
KARASALINDA 5.1M BEKLEDİĞİM GİRİT AÇIKLARINDAN 6.0M'E YAKIN BİR 4. DEPREM OLURSA 3. ALTILIK DA OLDUĞU GİBİ ÜLKEMİZDEN DE HİSSEDİLİR.” dedi.
Islakoğlu, elbette ki her şeyin en doğrusunu bilenin Allah olduğunu vurguladı.
GEÇEN ÇARŞAMBA NE DEMİŞTİ..?
Deprem tahmincisi Islakoğlu, binlerce kişinin sıkı takip ettiği sosyal medya hesabında şu ifadeler çarpıcı bir paylaşıma imza atmış, tahminlerini şu sözler ile dile getirmişti.
“Depremci App dahilinde manyetik alanda almış olduğum SON İŞARETLERİNE GÖRE YAKLAŞAN DEPREM(LER) VAR.
Yaklaşan bu depremlerin en büyüğünün 5.1M (max 5.3M) olmasını bekliyorum.
Ama olan her depremin ardından farklı farklı sonuçlar açıklanabiliyor. En iyisi beşlik bir deprem demek belki de ama olduktan sonra bile sonuçları tartışılabilir bir büyüklük üzerinden kim ne derse desin bir tanesi doğru sonuç olabilir.
Geçelim neler olabileceğine; 6'lık depremlerle 3 kez ardı ardına sallanan GİRİT AÇIKLARI AKDENİZ ki sizlere günler öncesinden yazmıştım ve son olarak da ülkemizden de hissedilen depremdi.
G İ R İ T ve AÇIKLARI bir kez daha bana göre karasal olarak böyle bir depreme ev sahipliği yapabilir. Ben öncelikle bu kesimden gelmesini bekliyorum. HEM GİRİT' de hem AÇIKLARINDA bu potansiyel mevcut.
Tedbirli olmamız adına yazıyorum. MİDİLLİ EGE DENİZİ ile SİVAS ve BİNGÖL' de de buna yakın bir birikim var. Beşlik depremler meydana gelebilir ama bunların daha zamanı var diye düşünüyorum.
Peki ne zaman olacak bu depremler ?
Öncelikle İÇ ANADOLU Konya olabilir BATI KARADENİZ Çorum ve/ya Tokat olabilir 3.8M-4.2M büyüklüğünde küçük bir deprem olmasını bekliyor olacağım.
Bu yarın olabilir veya pastırma yazı yaşayan ülkemizde cuma gününün ilk zamanlarında ; sabah ayazının bizleri titrettiği saatlerde olabilir. Ardından da takip eden saatlerde 5.1M bir depremin GİRİT karasalında meydana gelmesini bekliyor olacağım.
Yaptığım çalışmalarda Avrupa genel manyetik verilerinde Ekim ayının son günlerinde proton yoğunluğu ve bu ayın başında da yüksek manyetik aktivite gözlemledim. Gözlemledim derken tabi ki bunlar sayısal verilerdir. Bilimsellik arz ederler.”
Cuma Deren