Siyaset

BOĞAZ MEDYA EKRANLARINDA, ‘DOBRA DOBRA’ MAKAS, A’DAN Z’YE, SİYASET BİÇTİ…

AK Parti’nin genç il Başkanı Naim Makas, ‘Neden siyaset?” sorusundan, ‘Hiç unutmadığı anısı’ na, merak edilenlere yanıt verdi.

AK Parti’nin genç il Başkanı Naim Makas, ‘Neden siyaset?” sorusundan, ‘Hiç unutmadığı anısı’ na, merak edilenlere yanıt verdi.
Bünyesinde 8 günlük gazete, iki radyo, bir karasal TV ile 9 Sosyal Medya sayfası barındıran ‘Boğaz Medya’ arıcılığı ile ekran konuğu olarak söyleşide bulunan İktidar kurmayı Makas, çarpıcı başlıklar açtı.

PANDEMİ, MAKASI AÇTI
Dünyayı da etkisi altına alan Pandemi’ nin, siyaset üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yapan AK Parti il Başkanı Makas; “Bizim farkımız, kapanma sürecinde ortaya çıktı.. 
Sahada idik, vatandaşımızın yanında idik. Bizi diğer teşkilatlardan ayıran, yüreklere yaptığımız bu yolculuktur. AK Parti öyle bir vizyon koydu ki 2023 kendisi için, 2053 çocukları için, 2071 torunları için bir vizyon açarak yolculuğa çıktı. İlçeler arasında, 70 bin kilometrelik bir yol kat ettik” şeklindeki ifadelerini kullandı.

MAKAS’ DAN; “HİÇ UNUTMADIĞI BİR ANI”
Yer; Deniz aşırı, Gökçeada Bademli… Makas’ tan, hiç unutamadığını anlattığı bir anı itirafı geldi. 
İŞTE O ANI… 

----------------------------
GENÇ BAŞKAN İLE SİYASET ÜZERİNE
SORULAR GİBİ, YANITLAR DA NET
---------------------------

Boğaz Medya, iş dünyasından, Siyasete, yaşamın içinden, sıcak haberlere, canlı yayın zincirine herg ün bir yenisini ekliyor.
Boğaz medya çatısı altında yayın hayatını sürdüren, 8 günlük gazete, iki radyo, bir karasal TV yanı sıra, yayın organlarına bağlı sosyal medya hesaplarını, ‘Boğaz Medya’ internet sayfasında buluşturup, canlı yayınlar zinciri kurdu.
Boğaz Medya’nın, Sosyal Medya editörü İşte Çanakkale Gazetesi muhabiri Ogün İnal, siyasetten iş dünyasına, yaşamın içinden hikayeleri canlı yayınlar ile ekrana getirdiği programına, İktidar kurmayı, AK Parti  il başkanı  Naim Makas’ı konuk etti.
Net sorulara, Net yanıtların geldiği programda, Genç siyasetçi Makas, adeta Siyaset biçti.
Boğaz Medya sosyal medya sayfalarında canlı olarak yayınlanan Oğün İnal İle Güncel Programının canlı yayın konuğu AK Parti İl Başkanına sorular ardı ardına sıralandı.

İlk soru, herkesin dilinden gelen türden oldu; “İŞLER NASIL GİDİYOR?”
Siyasetçi kimliğinden ziyade, Çanakkale yaşayanı olarak yanıt veren Makas;
“Yoğun bir iş tempomuz var. Özellikle pandemi dönemin sonra beraberinde gelen problemler ve sahada göstermemiz gereken faaliyetler ile birlikte teşkilatlanma sürecimiz oldu. Bununla birlikte kendi iş hayatımız da var. Bunlar problemsiz bir şekilde ilerliyor.
Pandemi süreci birçok sektörü etkiledi, pozitif etkilenen sektörler de oldu. İş insanı her koşulda oluşabilecek sorunları öngörerek işini üretmek durumunda. Eğer öngöremiyorsa,  sıkıntılar yaşanabilir. Biz kendi işimiz adına öngörülü davranmıştık. Bir aile şirketimiz var.” İfadelerini kullandı.
Canlı yayında, kendisine belki de herkesin yanıtı merak ettiği bir soru daha yönelten Makask;

“BİR GÜNÜNÜZ NASIL GEÇİYOR?” a, şöyle yanıt verdi.
Makas, sözlerine şöyle başladı; “Biz programlarımızı aylık yapıyoruz, bundan evvel yıllık program yaptık. 2023 seçimlerine dek partimizde hangi çalışmalarda bulunacaksak bunun bir taslağını çıkardık ve bunları aylara böldük.  Aylık programlarımız içerisinde haftalık programlarımız da var.  Her hafta başı programımıza başlıyoruz.  Kalkar kalkmaz ilk işimiz, faaliyetlerimize odaklanmak ve sahaya inmek. Her gün esnaf ziyareti yapmaya özen gösteriyoruz. İnsana dokunmak bize keyif veriyor, enerjimize enerji katıyor. Biz insanların derdini dinleyip çözüm bularak enerjimizi harcıyoruz. “ diyerek de noktaladı.

HİR SİYASETÇİYE YÖNELEN SORU; “ NEDEN SİYASET?”
Türk siyaset tarihinde adı geçen hemen her siyasetçiye yönelmiş bir soru, Makas’a da yöneldi. ‘Neden Siyaset..?’
Bakın, maka bu soruya ne yanıt verdi;: “Genç bir siyasetçiyim. Partimizin hizmet eden bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Partinin kurulduğu yıllarda o emeklere şahitlik eden birisiyim. Benim babam da partide kurucudur.  Bizim bir sevdamız, derdimiz var. Biz derdimizin peşinden koşuyoruz.   Bir derdiniz varsa gönüllü çalışırsınız.   Ben ana kademede, gençlik kollarımda görev almadan önce de bu işin derdini çeken biri idim. Şartlar olgunlaştı, partimize hizmet etmeye başladım. Bireylerin her biri ortak paydada buluşabilirse toplumsal mutabakat olur.  Biz bu mutabakata katkı sağlamak istiyoruz. Ben gençlik kollarında siyasete başlayıp ana kademeye geçtim. Eksiklerimiz hatalarımız olmuştur, ders çıkarmışızdır, ama biz aynı dertle siyaset yapıyoruz.  Ayrıca ben Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir fanıyım.  Onun fanı olarak da hizmet etmekten büyük keyif duyuyorum. Gençliğimin en güzel yıllarında bu anlamda hizmet etmekten onur duyuyorum.”

KORONALI ZOR GÜNLERDE, NASIL ÇALIŞMALAR YAPTINIZ
Aylarca hayatı eve sığdıran Türkiye, Pandemi döneminde zoru başardı. Hayatta kalmayı başardı.. peki ya, bu dönemde, siyaset ne yaptı.
Bu soru, Makas’a yöneldi. AK Parti İl Başkanının yanıtı tam da şöyle geldi:
“Aralık 2019 yılında göreve başladıktan sonra 7. Olağan Kongre sürecimiz başlamıştır. Teşkilatlanma süreci bizim için çok önemli idi. Pandemi araya girdi. Yaz aylarında yeniden kongre sürecine başladık… Vakalar artınca tekrardan bir kapanma sürecine girdik. Bu süreçlerden sonra 2023 gibi önemli bir yolculuğumuz var. Bizi diğer teşkilatlardan ayıran bu yolculuktur. AK Parti öyle bir vizyon koydu ki 2023 kendisi için, 2053 çocukları için, 2071 torunları için bir vizyon açarak yolculuğa çıktı.   İlçeler arasında, 70 bin kilometrelik bir yol kat ettik.  İlçe teşkilatlarımızda her ne kadar Sayın URAL oraya gidin buraya gidin şeklinde telkinde bulunsa da haddi olmayarak,  biz ilçelerimizde muhtarlar ile sivil toplum kuruluşları ile buluştuk o süreç çok kıymetli idi. Biz 2020 yılının sonuna doğru bir üye kampanyası yaptık. Biz bir haftada dokuz bin üye yaparak, bir ay içerisinde 17 bin üye yaparak çalışma yürüttük. Sahada enerjimize enerji kattı. Sokağa çıkış kısıtlamalarında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımıza telefonla ulaştık, yardımcı olduk.   Gerekli talepleri Vefa Destek Grubuna aktardık. Tüm Vefa Destek Grubu ve Sağlık çalışanlarına Çanakkale halkı önünde bir kez daha teşekkür ediyorum. “

Biraz da siyaset; “ESNAF ZİYARETLERİNDE ORTAM NASILDI?”
Bu soru üzerine, Makas, siyasete dair gözlemlerini, çarpıcı ifadeleri ile verdi.
“Ekonomik bazı problemler konuşuluyor. Muhalefetin şöyle bir beklentisi var. Esnafa çıkıldığında ensaf buğz etmiştir, manipüle etmiştir. Öyle bir şey yok Tabi ki de yüz esnaftan birkaç tanesi eleştiri yaptı ama bu demokrasinin güzelliğidir. Fakat biz yüzleşmekten kaçtığımız cevabını veremediğimiz bir durum yaşamadık.  Biz esnaf ziyaretlerini 12 ilçede birlikte yaptık. Biz şunu sorduk, “Siz devletin esnaf desteğinden yararlandınız mı” diye sorduk.   İhtiyacı olmadığı için kullanmayan esnaf da gördük ve bu beni çok mutlu etti.  Pandemi boyunca esnafın arkasında duran bir devlet var.”

UNUTAMADIM…
BİR SORU İLE, MAKAS’ DAN; “HİÇ UNUTMADIĞI BİR ANI”
AK Parti  İl Başkanı Makas, hiç unutamadığı anısını deniz aşırı yaşadığını itiraf etti.
İşte o anı; “Gökçeada Yeni Bademli Köyü’nde, konuşmanın sonunda CHP’li olduğunu öğrendiğim bir vatandaş,  bizi dinlemeye geldi ve kendinden bir parça görmüş olmalı ki siz ak partiye lazımsınız dedi o cümle beni duygulandırdı. İnsanların birlikte yaşaması için aynı partiden olmasına gerek yok. hepimiz Çanakkaleliyiz. Dünya görüşümüz farklı olabilir ama biribirimizin samimiyetinden bir şeyler almalıyız.  Biz de siz CHP’ye lazımsınız,dedik sarıldık. Siyaset sadece hesaplaşma arenası olmamalı, siyaset insanları bir araya getirmeli…  Tabularımızı yıkıp bu şehre de insanlara da haksızlık etmeden çalışmamız lazım.  Siyaset iki insanı birbiri ile kucaklaştırmalı.”
 
CHPLİLER DE ESNAF ZİYARETLERİNE BAŞLADI. İKTİDARA GİDİYORUZ DİYORLAR. SİZ DE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAKSIINIZ. NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
Bu çarpıcı soruya, net yanıtı Makas şu sözleri ile verdi;
İktidarınız diyor değil mi, ortaklarımızla iktidarız. Hangi ortakları, küsmesinler diye PKK diyemedikleri HDP  mi ortakları.  Sayın Gökhan aday olursa oy vermeyiz diyen İYİ Parti mi ortakları? Ben bu söylemi doğru bulmuyoru. Bir STK’yıI ziyarete gidiyoruz ve biz ortaklarımızla iktidarız diyorsunuz.  Sayın Gökhan’ın savunduğu ideolojinin hangi değerlerine bu söylemi sığdırabilir?   Sandıkla olmuyor muydu bu iş? Sayın Ural, biz iktidarız  deyip sorunları dinleyeme geldik dedi dün bir ziyarette. İktidar değilsiniz. İktidar Millet.  Cumhur İttifakı ile birlikte. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da devletimizin başkanı, cumhurbaşkanımız. Bu söylemler popülist.  Cumhur ittifaknın endişesi yok, 2023 de milletin ferasaeti ile hükümeti kurmuş olacak.
Zannetmiyorum ki Atatürk’ün kahramanlık unvanı aldığı 10 Ağustos Anafartalar Zaferine sahte tören diyen CHP’li bir il başkanından rahatsız olmasın benim bir milliyetçi kardeşim.  Zannetmiyorum ki PKK bile diyemeyen bir zihniyeti sineye çeksin benim bir milliyetçi kardeşim. Bu ortaklığı da adeta ölü doğmuş bir çocuk gibi görüyorum, samimi bulmuyorum. Ortaklık pazarlıkla olmaz. Bu bir yol arkadaşlığıdır. MHP VE ak Parti yol arkadaşıdır. Bu pazarlık ile olursa adı ortaklık olur.” 
 
SEÇİMLERE NASIL HAZIRLANILIYOR?
“Seçimlere 20 ay var. 600 gün yapar. 600 günümüzü genel merkezle istişare ederek planladık.  Kadın ve Gençlik Kolalrımızla yaptığımız  kademe kademe işler var. Ev ziyaretleri üye çalışmaları 65 yaş üstü vatanbdaşlarımızı ziyaret  stk ziyaretleri mahallae buluşmaları gençlik buluşmaları ile devam edece. TEŞKILATIN HER UNSURU bu işin içerisinde çalışacak. Birbirine  vakti zamanda baltalarla saldıran bir teşkilat değiliz biz tüm unsurlarımızla ayrı gayrı demeden çalışıyoruz. Bütün yaz açılış törenlerimizi gerçekleştirdik. Milletvekillerimizle birlikte idik. İl Genel Meclisi Üyelerimiz köylerde çalışıyor. Köylerde tespit ettiğimiz aksaklıkları gideriyoruz. İL genel Meclis Başkanımız Nejat Önder köylerde çalışmalara devam ediyor A PARTİ  HER YERDE iddiası olan bir partidir. Her gelen ben iktidar olacağım diyor, 2023 gelecek, yine iktidar olamayacaksınız, herkes potansiyeline göre sözler versin bence.”

Cuma Deren