Gündem

Eğitim Bir-Sen Başkanı  Resul Can Okulları Ziyaret Etti

Okullarda alınan önlemler, fiziki şartlar ve öğretmen-öğrencilerin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek amacı ile sahaya inen Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Can Okulları ziyaret ediyor.


Koronavirüs salgını gölgesi altında Öğretmen ve Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılında bir haftayı geride bıraktı. Okullarda alınan önlemler, fiziki şartlar ve öğretmen-öğrencilerin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek amacı ile sahaya inen Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Can Okulları ziyaret ediyor.

2020 yılının başında dünya musallat olan Koronavirüs salgını nedeni ile yaşanan zorlu sürenin ardından öğrenciler 6 Eylülde çalan ders zili ile yüz yüze eğitime başladı. Ancak salgın gölgesinde geçen eğitimlerde özellikle öğretmenler zaman zaman zorlanıyor, bazen okulun fiziki şartları yetersiz kalıyor. Tüm bu sorunları yerinde görmek amacı ile Çanakkale Eğitim Bir-Sen Başkanı Resul Can ve Yönetim Kurulu üyeleri okulları tek tek ziyaret ederek bilgi alıyor.  Merkezde Faaliyet gösteren okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya gelen Resul Can, sorunları dinliyor.  Sorunların yanı sıra 2022-2023 yılında geçerli olan toplu iş sözleşmesi hakkında da bilgiler verdi.  Yapılan ziyaretlerle ilgili bir değerlendirme yapan Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Bakanı Resul Can “Bismillah deyip 2021-2022 Eğitim öğretim yılının ilk ziyaretlerini Merkez ilçemizin şirin ve güzel başta yıllarca görev yaptığım Akçapınar İlkokulu ve Ortaokulu ile köy okullarında görev yapan idareci, öğretmen ve yardımcı hizmetli arkadaşlarımızı ziyaret ederek başladık. Toplu sözleşme sürecini değerlendirdik. Misafirperverliklerinden dolayı tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Şerife Erdem