Gündem

Özen: 'Son 20 Yılın En Başarılı Toplu İş Sözleşmesi Oldu'

2 Ağustos’ta başlayan ve 3 hafta boyunca devam eden 6. Dönem Toplu Sözleşmede imzalar yoğun müzakerelerin sonucunda atıldı

2 Ağustos’ta başlayan ve 3 hafta boyunca devam eden 6. Dönem Toplu Sözleşmede imzalar yoğun müzakerelerin sonucunda atıldı. Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında gerçekleştirilen görüşmelerin sonucunda hem Memur-Sen’in genel teklifleri hem de hizmet kollarındaki sendikaların önemli teklifleri ile birlikte pek çok kazanıma imza atıldı. Gerçekleşen kazanımları değerlendiren Çanakkale Memur-Sen Şube Başkanı Suat Özen Son 20 Yılın en başarılı toplu iş sözleşmesi olduğunu belirtti.

Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti arasında 2 Ağustos’ta başlayan ve 3 hafta boyunca devam eden görüşmeler sonucunda, 2022 için %5+7 2023 için %8+6 oranındaki zam artışının yanı sıra ilavelerle birlikte kamu görevlilerinin maaşlarında %30 ile %40,22 oranında artış sağlayan 6. Dönem Toplu Sözleşmede imzalar atılmıştı.  Atılan bu imzalarla memurlar büyük bir kazanım sağladı. Yaşanan artışlarla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Suat Özen “Biz Memur-Sen Camiası olarak 2022-2023 toplu sözleşmeleri kapsamında taleplerimizi Genel Merkeze iletmiştik.  Yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlandı.   Burada her ne kadar  kemik görünse de aslına  Kamu çalışanları ve Kamu emeklileri adına  son 20 yıl içerisinde yapılan toplu sözleşme görüşmelerin içerisinde en başarılı diyebiliriz.  2022 için 5+7, 2023 için 8+6 zam geldi.  Aynı zamanda Kamu çalışanlarının kanayan yarası olan ve   talebimiz olan  3 bin 600 ek gösterge 2022 yılı içerisinde tamamlanacak.  Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi olayı var  o da 2022 yılı içerisinde tamamlanacak.  Toplu İş Sözleşmesi ikramiyesi 400 TL’ye çıkarıldı. Genel Fotoğrafa baktığımız zaman  son 20 yılın en çok kazanımın olduğu  bir çok sözleşme görevini yerine getirdik.  Bunun için Kamu İşveren Heyetine teşekkür ediyoruz” dedi.  

Seyanen Zamda Anlaşma Sağlanamadı
Memur-Sen’in teklif ettiği 600TL’lik seyane zam talebinin kabul görmediğini belirten Memur -Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen “Seyane zam  konusunda  Memur- Sen Genel Merkezi 600 TL  talep edilmişti.  Bu konuda son sabaha kadar Kamu-Sen ile işbirliği içindeydik.  Fakat son dakika Kamu-Sen çekildiğini deklere etti.  Gerkçe de refah payını gösterdi. Bizim Genel Merkezimiz ile ilgili  Genel Başkanımız bilgileri aktardı.  Bir kereye mahsus 600 TL talebimiz vardı. Fakat bu rakam  150 TL’ye kadar inmiştik çünkü  İşveren bu rakamı kabul etmiyordu.  Diğer taraftan da refah payı ile ilgili  son gelen teklif 8+7’iydi oraya da eklenme olunca 8+6 oldu.  Refah payını orda denkleştirmiş olduk.  Ama Seyane zam konusunu işveren tarafı görmedi.” Dedi.
 
Şerife Erdem