Terör Örgütü PKK' nın Yandaş Yayın Organı olarak isimlendirilen gazetenin, Kaz Dağları üzerine tehdidi biline dursun, alevler önceki günlerde Kaz Dağları’nın Çanakkale yüzünde Bayramiç’ de yükselmişti.
Dün ise, alevlerin yükseldiği adres, Kaz Dağları’nın Balıkesir yüzünde, Edremit Güre oldu.
TAVAKLI’NIN YANGINSIZ GÜNÜ YOK, AYNI BÖLGEDE 11. KEZ YANGIN ÇIKTI
‘ŞAKA MI BU..!’
Sayısı gün geçtikçe artan yangınlar; "Tavaklı' nın sıralı yangınları" diye anılır oldu. Bu durumun, yöre halkının sabrını taşırmaya başladığı gözlendi.
Sıraları yangınlara tepkili bölge yaşayanları, olayı bir kelimede özetledi;
“YAKANI ÇOK, YAKALANANI YOK”
--------------------------------------------
ÖNCE BAYRAMİÇ, DÜN GÜRE…
‘KAZ DAĞLARI’NDA YANGIN’
----------------------------------------
Gazeteniz Vitamin, geçen 8 Ağustos’ ta, son İki Yıldır Maden Bahanesi ile Yeşil Dostu Görünenlerin ve Terör Örgütü PKK’ nın Yandaş Yayın Organının, ‘Yakarız’ söylemini manşetine taşımıştı. Ürkütücü ifadeler, Korkutan Sözlere ilk tepkiyi, Gazeteci Nedim Şener attığı Tweetile göstermişti.
Şener’ in; “Terör örgütü PKK’ nın paçavrası yazmış. Sırada Kazadğları var galiba. Yetkililer önlem alsın...” şeklindeki çağrısının üzerinden yaklaşık bir hafta sonra, Kaz Dağları’nın eteklerinde, Bayramiç ilçesi Aşağışevik köyü ormanlık alanında alevler yükselmişti. Dün ise, bu kez Kaz Dağları’nnı diğer yüzü Balıkesir’de, Erdemit Güre’den yangın haberi geldi.
7. YANGINDA SES VERMİŞTİ, YANGINLAR 11’E ULAŞTI
Tavaklı yangınları için, MHP Merkez ilçe Başkanı Mehmet Özel çarpıcı bir çıkışa imza atmış. Özel, yangınlar henüz 7’nci kezde iken; “Ezine Tavaklı son on beş gün içinde 7. kez yanıyor.Neredeyse aynı alanda denilebilecek yerlerde yangın çıkıyor.Tesadüfle alakasının olmadığı ihanet olduğu açık.Yöre halkı tedirgin,yangın halen devam etmekte,yangını söndürmek için can siperane mücadele eden orman personeli ve vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun.Bu yangınları çıkaran hainlerin ise bir an önce bulunmaları artık elzemdir.” Ifadelerini kulanmıştı. Tavaklı yangınları, dün 11.’ncisine ulaştı.
GÜRE YANAR İKEN, TAVAKLI 11’NCİ KEZ TUTUŞTU
Kaz Dağları üzerine açık tehditin dile geldiği biline dursun, Kaz Dağlarının tehdit edecek ilk yangın Bayramiç Aşağışevik köyü yakınlarında başlamıştı. Orman teşkilatı, alevleri kısa sürede söndürüp, yangını büyümeden kontrol altına almayı başarmıştı.
Buarada, Ezine Tavaklı’ dan da alevler eksik olmuyor. Günlerdir peş peşe çıkan yangınların bir yenisi, dün çıktı. Tavaklı’nnın yangın sayısı böylelikle 11’ e ulaştı.
GÜRE YANIYOR…
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları eteklerinde çıkan orman yangınına gün boyu karadan ve havadan müdahale edildi.
Alevler dün saat 10.30 sıralarında Edremit ilçesi Güre Mahallesi Kavurmacılar Mevkisi’nde yükseldi.
Yangına önrce, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri karadan, helikopterler ve uçaklar ise havadan müdahale etti.Kaz Dağları’nın Balıkresir yüzündeki Çamlık ve kayalık alandaki yangın için, Kaz Dağlarının bir diğer yüzüne komşu olan Çanakkale’den de bir helikopter söndürme çalışmalarına katıldı.
Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri bölgede rüzgarın etkili olmadığını, alevleri kısa sürede kontrol altına almayı planladıklarını ifade ettiler. Ancak, ilerleyen dakikalarda rüzgür hızını arttırdı ve alevler giderek yayıldı.
Kazdağları’ndaki yangına 7 helikopter ve bir uçakla havadan yüzlerce söndürme ekibi ise karadan müdehale etti.Arazinin sarp olması nedeniyle daha çok havadan müdahale yoluyla alevlerle mücadele gerçekleştiği gözlendi.
Haber; Cuma Deren
Fotoğraflar: İHA