Turizm

TARTIŞMANIN ADINA DÖNÜŞEN EKOTURİZM İMARI'NDA SON DURUM, 'TURİZM SÖZDE KALDI, İŞTAH KABARTTI…!'

ZEYTİNLİĞE ÇIKAN İMAR İZNİ VURGUSU İLE KALEME ALINAN SATIŞ İLANLARI, DİKKAT ÇEKİYOR

İl Genel Meclisi'nin aldığı kararlar ile birçok noktada belirlenen Ekoturizm alanlarının, Emlak sektörünü hareketlendirdiği gözlendi.
Arazinin değerine değer katacak ayrıntı olarak gösterilen bazı ifadelere, Çevrecilerden tepki gecikmedi.
Sosyal medyada görselleri eşliğinde yer almaya başlayan bazı ilanlara ateş püsküren Çevre tutkunu vatandaşlar;
" 'Zeytinlik eko turizm imarlı' ifadesi eşliğinde satışı duyurulan arazilerde kesim olmadan nasıl bir proje inşa edilebilir?" şeklindeki soruyu dile getirip, yanıt aramaya başladı.

------------------------------ 
CENNET KÖŞELERDE EKOTURİZM SÖZDE KALDI,
'İMAR İZNİ' ARAZİLERE DEĞER KATTI...
-----------------------------

Çanakkale'de bir süre önce tartışmanın adına dönüşen 'ekoturim' kararları, Emlak sektörünü hareketlendirdi. 'ekoturizme imarlı' vurgusu ile satışı duyurulan araziler içinde Zeytinliklerin olmasına Çevre tutkunu vatandaşlardan tepki gecikmedi.

CENNET KÖŞELERDE, ZEYTİNLİKLER SATIŞTA
Sosyal medya üzerinden satış ilanları duyurulan, Midilli Manzaralı bir Zeytinliğin satışı için kurulan cümle, 'ekoturizm imarlı' vurgusu ile gelince, Çevre tutkunları harekete geçti.
VİTAMİN Haber Merkezi'ne, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir ilanı ulaştıran bir çok Çevre tutkunu,
"Arazinin değerine değer katsın diye, alınan ekoturzim imarını öne çıkaranlar, binlerce Zeytin ağacının rant için gözden çıkarıldığını da adeta ilan etmişler.
Ölümsüz Zeytin ağaçlarının yetiştiği alanlardan söz eder iken, 'ekoturizm imarlı' ayrıcalığına dikkat çekmek;  Ekoturiz’ min Emlak sektörüne katkısı demenin bir diğer adı" diyerek, çarpıcı çıkışa imza attılar.
Özellikle Ayvacık yöresinden görseller eşliğinde satışa çıkan birçok alanın, 'Villa imarlı kat karşılığı arazi' vurgusu ile tanıtılması, göze çarpan bir diğer gelişme oldu.
Bazı ilanlara, binlerce metrekarelik alanda, kaç dönüme villa, kaç dönüme ekoturizm günü birlik tesis yapılacağı bilgisi de eklendiği gözlendi.
Çanakkale'de, bazı ekoturizm onayı alan adresler için, Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığı harekete geçmişti. İlgili kurumlara itiraz dilekçeleri sunmuştu.

O ADRESLERİ BELİRLEMEK İÇİN, HUMMALI ÇALIŞMA...
Ekoturizm imarı alınıp, parsellenmeye gidildiği, satış ilanları ile anlaşılan adresleri belirlemek için, Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığı'nın hummalı bir çalışma başlattığı öğrenildi.
Çevreye olumsuz etkileri olacak, içinde yetişen Zeytin gibi son derece kıymetli ağaçların kesilip yok olmasına seyirci kalmayacaklarını duyuran Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığı, "Görünen o ki; Ekoturizm sözde kaldı, arazilerin değerine değer katan ekoturzim imar izinleri, birilerinin iştahını hayli kabarttı." şeklinde sözlerle dikkat çeken çıkışa imza attı.

Erdem Sürek