İlçe - Belde

Biga’da Projeler ve Kurslar Devam Ediyor

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga İŞKUR İl Müdürlüğü ve Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ilçede hem hayvancılık hem de tarım alanında bir çok çalışma yürütülüyor.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga İŞKUR İl Müdürlüğü ve Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ilçede hem hayvancılık hem de tarım alanında bir çok çalışma yürütülüyor. İlçede yürütülen bu çalışmaları görüşmek üzere Biga İŞKUR İl Müdürlüğü ve Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret eden Biga İlçe Tarım ve Orman Müdür Fevzi Atmaca, projeler hakkında bilgiler verdi.

Çanakkale’nin tarım ve hayvancılık alanındaki en verimli ilçesi Olan Biga’da Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Biga İŞKUR İl Müdürlüğü ve Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen projeler devam ediyor. İlçedeki tarımına ve hayvancılığının gelişmesine yönelik Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, paydaşlarının da desteği ile bir çok proje hayata geçiriliyor.  Devam eden bu projeler hakkında bilgi vermek üzere ziyaretler gerçekleştiren Biga İlçe Tarım ve Orman Müdür Fevzi Atmaca,  İŞKUR  İlçe Müdürü  Ahmet Uzuner ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher' i ziyaret ederek Biga Merkez, belde ve köylerinde yapılabilecek kurslar ile ilgili istişarede bulunarak devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Özellikle Hayvan Sağlığı ekiplerinin  gen kaynakları tespit, tanımlama ve kontrolü, yol kontrolleri ile büyükbaş hayvan brusella aşılamaları devam ettiği bilgisini veren gerçekleştiren Biga İlçe Tarım ve Orman Müdür Fevzi Atmaca, Zirai personellerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce  düzenlenen mantar yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerler ile Otlukdere köyü Emre Berber ve Muharrem Bulut' un  Truva Mantar işletmesinde, mantar yetiştirme kursu uygulamasının devam ettiğini belirtti.
 
Cuma Deren