Gündem

Müzeler ve Ören Yerlerinin Giriş-Çıkış Saatleri Değişti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan yeni genelge sonrasından, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi 31 Aralık’a kadar kapanırken, Tarihi alanda bulunan diğer müzelerin ise giriş ve çıkış saatleri değişti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan yeni genelge sonrasından, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi 31 Aralık’a kadar kapanırken, Tarihi alanda bulunan diğer müzelerin ise giriş ve çıkış saatleri değişti.  Tarihi Alanın yanı sıra Troya Müzesi ve Ören Yerlerinin de saatleri değişti.

Konu ile ilgili Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18.11.2020 tarih 19161 sayılı Koronavirüs Yeni Tedbirler konulu yazısı gereği 20.11.2020 saat 20.00'den geçerli olmak üzere 31.12.2020 tarihine kadar Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi gösterim odaları ziyarete kapalı olacaktır. Ayrıca Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kale Müzesi, Anadolu Hamidiye Tabyası Tarih Müzesi, Namazgah Tabyası cumartesi ve pazar günleri 11.00 – 17.00 saatleri sırasında ziyarete açık olacaktır. Son bilet kesim saati 16.15’tir” ifadelerine yer verildi.

Troya Müzesi ve Ören Yerlerinin Ziyaret Saatleri Değişti
Tarihi Alan Başkanlığının yanı sıra, son yıllarda en çok ziyaret edilen müzelerden bir olan Troya Müzesinde de saat değişikliğine gidildi. Koronavirüs nedeni ile yayınlanan yeni genelgeye göre düzenlenen giriş-çıkış saatleri ile ilgili Müzenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Hafta Sonunda Uygulanacak Önlemler Nedeniyle: Troya Müzesi ile Çanakkale Müze Müdürlüğüne bağlı Ören yerlerinin hafta sonu ziyaret saatleri,  11.00-17.30 olarak yeniden düzenlenmiştir. Ziyaretçilerimize önemle duyurulur” denildi.

Şerife Erdem