Siyaset

SÖZÜ ALDI, EYLEMİ BIRAKTI..! ÇÖZÜMÜ, İKİ’ Lİ GÖRÜŞMEDE ARAYACAK…

CHP’ ye üyeliği kabul olsun diye, Genel Merkez önünde oturma eylemi kararı veren Av. Aydın, aldığı söz üzerine Başkent yolundan döndü.

CHP’ ye üyeliği kabul olsun diye, Genel Merkez önünde oturma eylemi kararı veren Av. Aydın, aldığı söz üzerine Başkent yolundan döndü.
 Hafta içi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme yapacağı öğrenilen ve soruna çözümü diyalogda arayacağını belirten Çan’ ın eski ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın şu bilgiyi verdi;
 “Eylem Yok, Diyalog Var”
Bir gurup üst düzey Parti yöneticisinin, oturma eylemi kararı alan kadın siyasetçiyi Av. Aydın’ ı telefonla arayıp, “Çözümü konuşarak bulalım.” teklifi üzerine, dün gece eylem için çıktığı Ankara yolundan geriye döndüğü edilen bilgilerden.

--------------------------------------------
OTURARAK DEĞİL,  KONUŞARAK…!
---------------------------------------------
 
“CHP’ Lİ OLABİLME SAVAŞI…!” diye yorumlanan kadın siyasetçinin oturma eylemi kararını,  ikili görüşme sözü, askıya çıkardı.
İlk’ler Kenti olarak bilinen Çanakkale’ de,  yeni bir ilk’ in ismi olarak görülen, Partili olabilmek için oturma eylemi kararı, siyaset kamuoyunun bir numaralı gündem maddesine dönüşmüştü.
Hafta sonu, eylem için memleketinden ayrılan, Başkentin yolunu tutan CHP eski Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın’ ın, üst düzey partililerin teklifi üzerine ‘eylem ‘ yolundan döndüğü öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Başkent Ankara’da, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi ile hakkını arama kararını askıya çıkaran, Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme sözünün verilmesi oldu.
İki yıl önce istifa ettiği parti üyeliğine yeniden dönmek isteyen ve bu konudaki girişiminin engellendiğini belirterek sosyal medyadan;
 “Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız @MuharremERKEK' in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim.” çıkışına imza atan Çanakkaleli kadın siyasetçiye, partililerinden yoğun destek gelmişti.
CHP Çan örgütü başta, Çanakkale siyaset kamuoyunda, parti partisiz birçok hemşehrisi Av. Aydın’ ın eylem kararı üzerine; “Bunun adı Çanakkale ruhu. Çanakkale kadınının, hakkı hukuku için gösterdiği bu cesaret alkışlanmalı.” şeklinde İfadeler ile değerlendirmede bulundu.
CHP’ nin bir önceki dönem Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın’ a, Yuvaya dönüş girişimi sonrası eylem kararı aldıran nedeni sosyal medya hesabından paylaşması ardından siyaset kamuoyu gelişmelere odaklanmıştı.
Kadın siyasetçi Av. Aydın, “Partime geri dönüş için yapmış olduğum üyelik başvuruma, Genel Başkan Yardımcımız @MuharremERKEK'in engel olduğunu ve özel not düştüğünü üzülerek öğrendim.” ifadeleri ile, eylem kararının nedenini ifade etmişti.
CHP’ li olabilme savaşı veren kadın siyasetçinin, geçtiğimiz Cumartesinden bahisle;  “Cumartesi günü partimiz genel merkezi önünde #oturma #eylemine başlayacağım…” kararı,  aldığı “Genel başkan ile ikili görüşme” sözü üzerine adeta askıya çıktı, eylem gerçekleşmedi.
Yeniden Partili Olabilmek İçin, Çanakkaleli kadın siyasetçinin aldığı eylem kararı, Siyaset tarihinin bir ilki olarak değerlendirilmişti.

İDDİALAR KARŞISINDA, CHP KURMAYI ERKEK SESSİZ..
Üyelik kaydının gerçekleşmemesinden, meslektaşı hukukçu Milletvekili ve CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’i sorumlu tutan Çanakkaleli kadın siyasetçi Av. Ümran Aydın,
“ İlçemde belediyeyi kazanmanın mükafatının neden bu olduğunu ve neden üyeliğime engel olunduğunu; hem bana hem de kamuoyuna açıklayana kadar da #eylemimi #bitirmeyecegim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” demişti. 
Çanakkale siyaset kamuoyunun, iddialar karşısında yanıt beklediği gözlenen CHP Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’ ten herhangi bir açıklama gelmeyişi dikkat çeken bir diğer detay oldu.

Cuma Deren