Gündem

Kurban Kesimi İçin Randevu Almayı Unutmayın

Ramazan Bayramını Koronavirüs nedeni ile ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile evde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramında ise kurbanın telaşına düştü.

Ramazan Bayramını Koronavirüs nedeni ile ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile evde geçiren vatandaşlar, Kurban Bayramında ise kurbanın telaşına düştü. Kurban Bayramına sayılı günler kala yaşanılacak bir yoğunluk için Çanakkale Belediyesi kurbanlık Pazarında ve kesim alanında önlemlerini almaya başladı.  Kurban Bayramında kesilecek Kurbanlıklar için Randevu alınmadan işlem yapılmayacağı da duyuruldu.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile Kurbanlık alanları ve Kesimhaneler yavaş yavaş hazırlanıyor. Koronavirüs nedeni ile bu yıl farklı şartlarda kutlanacak Kurban Bayramında Kurbanlıklar da hijyen kurallarının üst seviyede tutulduğu ortamlarda kesilecek.  Bu nedenle Çanakkale Belediyesi de kurbanlık alanındaki çalışmalarına başladı Vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda kurban kesim işlemlerini yapabilmesi amacı ile Çanakkale Belediyesi tarafından Kurban Satış ve Kesim Alanındaki hazırlık çalışmaları tamamlandı.

Kurban Kesim Alanları Dezenfekte Edildi
Çanakkale Belediyesi tarafından altyapısı hazırlanmış olan eski beton santrali mevkiindeki Kurban Satış ve Kesim Alanında peron ve yol çizgileri çekildi. Ayrıca, alanın temiz ve hijyenik olması açısından da ilaçlama işlemleri tamamlandı.  Çanakkale Belediyesi, Kurban Satış ve Kesim alanında salgın hastalık riski nedeni ile kentlilerimizin sağlığını korumak ve daha sağlıklı bir ortamda kurban kesimlerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamak amacı ile alanda gerekli tüm önlemler alınırken, kesim alanı yüksek düzey ekolojik dezenfektanlar ile dezenfekte edildi.

Randevu Almayı Unutmayın
Hijyenik ortamda kesilmesi planlanan kurbanlar için Çanakkale Belediyesinden randevu alınması şart. Aksi takdirde kurban alanında kesime izin verilmeyecek.  Ülkemizde de etkili olan Koronavirüs (Covid-19) salgın hastalık kapsamında alınan önlemler gereği, Kurban Satış ve Kesim Alanında gerçekleştirilecek kesim işlemleri için Belediyemizin 444 17 17 numaralı Çağrı Merkezi veya İletişim Masalarından randevu alınması gerekmektedir. Randevusu bulunmayan kentlilerimiz Kurban Satış ve Kesim Alanında kesim yapamayacaktır.

Kesim Alanında Hijyen Kurallarına Göre Hareket Edilecek
Kesim işlemleri 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olup, sağlık tedbirleri gereği alana, her 15 dakikada bir 10 randevulu kişi alınacaktır. Kurban Kesim İşlemini gerçekleştirecek kurban sahibine yalnızca 1 kişi refakat edebilecektir. Kurban Satış ve Kesim Alanında en az 1,5 metre (3-4 adım) olacak şekilde sosyal mesafe olacak. Alana maskesiz  girilmesi yasak olacak.  Kurban Satış ve Kesim Alanına 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-20.00 saatleri arasında giriş yapabilecek.  
 
Şerife Erdem