Gündem

BİR TALİBİ ÇIKMADI, SEFERLERE BAŞLADI..!

Filoya çok görülüp, geçen aylarda satışa çıkarılması için işlem gören ‘Conkbayırı’ Deniz otobüsü, alınan yeni bir karar ile yeniden sefer aldı.

Filoya çok görülüp, geçen aylarda satışa çıkarılması için işlem gören ‘Conkbayırı’ Deniz otobüsü, alınan yeni bir karar ile yeniden sefer aldı.
BİR TALİBİ ÇIKMADI,
SEFERLERE BAŞLADI..!

GESTAŞ ’ ın kuruluş yıllarında, hummalı araştırmalar sonucu bulunup, satın alınarak filoya dahil edilen ve yurt dışından,  kargo gemisi üzerinde yurda getirilen ‘Conkbayırı’ Deniz Otobüsü, Kuzey Ege’nin incisi Gökçeada ve Bozcaada’ya olduğu gibi, bir dönemde Midilli adasına ulaşımın önemli bir aktörü olmuştu.
Şirket yönetimi, önceki gün aldığı kararı kamuoyuyla paylaştı. Yaz Sezonunun son haftalarına girilen günlerde, Gökçeada’ ya başlatılacak seferler için Conkbayırı Deniz Otobüsüne görev verdi.

--------------------------------
NEREDEYSE YAZ BİTTİ,
YENİ GÖREV GELDİ…!
---------------------------------

Çanakkale Boğazı, Marmara ve Kuzey Ege’ de, deniz ulaşımının markası GESTAŞ’ ın, satılık kararı aldığı Conkbayırı, talibi çıkmayınca yeniden görev üstlendi.
Şirket yetkilileri geçen aylarda, adeta filoya fazla gördüğü Conkbayırı Deniz Otobüsünün satış kararını görüşmek üzere, gerçekleştireceği Yönetim kurulunun gündem maddeleri arasına almıştı.
Geçtiğimiz günlerde, ismi yeniden Gökçeada’ ya ulaşım hattında anılır olan Conkbayırı Deniz otobüsü için, gelişmeden haberdar olan kamuoyunun dikkat çekici bir yorumda bulunduğu gözlendi.
GESTAŞ ‘ın Gökçeada’ ya başlatılacağını duyurduğu yeni seferlerde görev üstlenecek olan Conkbayırı için, Çanakkaleliler; “Bir talibi iyi ki çıkmamış. Ulaşımı hep konu adalara, kısa sürede ulaşabilen Deniz otobüsü, yolcular için büyük kolaylık.”diyerek beğenilerini dile getirdi.

Filosunun en hızlı deniz taşıtı Conkbayırı’ nın, GESTEŞ için öneminin özellikle yaz aylarında ortaya çıktığını savunan birçok Çanakkaleli;
“Yurt dışından satın alınıp, kargo gemisin güvertesinde yurda getirilir iken, Boğaz geçişine tanıklık ettiğimiz Conkbayırı, Destanın şehri Çanakkale’de, kahramanlıkların yaşandığı bir önemli mevkiinin adını taşımasıyla da, önemli bir değerimiz oldu”  vurgusu yaptı.

İçinde bulunduğu maddi sıkıntıları ile bir süredir kamuoyunun gündeminde yer tuttuğu gözlenen GESTAŞ,  geçtiğimiz aylarda Pandemi süresi  öncesi satışa çıkardığı Conkbayırı Deniz Otobüsü nedeniyle, tepki de almıştı.

Yaz sezonunun son haftalarına girdiğimiz şu günlerde, talibi çıkmayıp satılmayan deniz otobüsünün yeni sefere çıkartılması için yeni bir karar alındı.
Conkbayırı Deniz otobüsünün ilk olarak hafta sonu Gökçeada’ ya,  31 Temmuz’dan sonra ise Bozcaada’ ya  da haftada 3 gün sefer alacağı duyuruldu.
Çanakkale Boğazı’nda, Kuzey Ege’de adalara ve Marmara ‘ da, deniz ulaşımının markası GESTAŞ,  hem yolcu hem de araç taşımacılığında, Türkiye’deki denizcilik şirketleri arasında önemli bir pay sahibi olmuştu.

GESTAŞ’ ın,geçen son aylarda borçlanma talebi ile İl Genel Meclisi’nin kapısını çalması, bir yandan gemi kiralama metodu, diğer yandan izse filosundaki taşıtlardan birini satma girişiminin, Çanakkale kamuoyunda; “GESTAŞ’ da neler oluyor?” şeklindeki soruya yanıt aramasına yol açtığı gözlendi.
 
4 MİLYONA, FİLOYA DAHİL EDİLMİŞTİ..
Tarihler 2009 ‘u gösterir iken, yeni kurulmuş genç şirket, Güney Kore’den 4 milyon TL’ye salın aldığı  Deniz otobüsüne, Çanakkale kara savaşlarında kahramanlıklar yaşanan mevki,  Conkbayırı’ nın adını vererek, Milli duyguları arttırmıştı.  300 yolcu kapasiteli deniz otobüsü,  geçen 22 Nisan’da satılığa çıkartılınca, tepki gecikmemişti.

Erdem Sürek