Yaşam

Firari Hayvanlar Drone İle Bulundu

Geçtiğimiz Salı günü hayvanlarını yemlemek için çiftliğe giden B.D. üç hayvanının çiftlikte olmadığını fark etti.

Ezine İlçesine Bağlı Alemşah köyünde ikamet eden B.D. hayvancılık yapıyor. Geçtiğimiz Salı günü hayvanlarını yemlemek için çiftliğe giden B.D. üç hayvanının çiftlikte olmadığını fark etti. Hayvanlarının çalındığı ihtimali üzerine Jandarmaya haber veren B.D.’nin ihbarı üzerine çiftliğe gelen ekipler yaptıkları incelemelerin sonucunda hayvanların çalınmadığı kanaatine ulaştı ve hemen arama çalışmaları başlattı. Drone ile geniş bir alanı tarayan ekipler firari inekleri köyden 15 km uzaklıkta buldular.

Ezine’ye bağlı Alemşah köyünden B.D.’ye ait hayvanlar çiftlikten kaçtı. Hayvanlara yem vermek için çiftliğe giden B.D. üç ineğin yerinde olmadığını gördü. Kendisine ait çiftlikten ineklerin çalındığını sanan B.D durumu Jandarmaya haber verdi. Çiftlik çevresinde arama çalışması başlatan Jandarma ekipleri ineklerin çalınma ihtimali olmadığına karar vererek daha geniş bir alanı taramak için teknolojiden yararlanma kararı aldı. Bunun üzerine bir dorone kaldırıldı. Dorone ile genş bir alanı tarayan jandarma ekipleri çiftlikten firar eden ineklerin Alemşah köyünden 15 km uzakta arazide bulun bulundukları tespit edildi. Çiftlikten firar eden 3 büyük hayvan, Jandarmanın başarılı arama çalışması ile bulunarak sahibi  B.D.’ye teslim edildi.
Konu ile ilgili Basın Müdürlüğünden basına servis edilen haberde “Ezine İlçesi Alemşah köyünden B.D. isimli şahıs 19.05.2020 günü kendisine ait çiftliğinden (3) adet büyükbaş hayvanının kaybolduğunu bildirerek müracaatta bulunmuştur. Ezine İlçe Jandarma Komutanlığınca B.D. isimli şahsın müracaatına istinaden yapılan araştırmalar sonucunda Drone kullanılarak havadan yapılan kontrolde söz konusu hayvanlar Alemşah köyünden 15 km uzakta arazide bulunarak hayvan sahibi B.D.’ye teslim edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
Haber; Şerife Erdem
Fotoğraf; Arşiv