Özel İdare’nin Yükümlülüğündeki Köy Yolları, Sanal Tartışma Başlattı.
İktidar ve Ana Muhalefet mensubu İl Genel Meclisi üyeleri, çarpıcı çıkışlara imza atıp, göndermeli sözlerle Sosyal medya hesaplarından karşılıklı atışmaya girdiği gözlemlendi.
“Herkes doğruyu bilsin.”
Çan’ ın, AK Partili Meclis üyesi hashtag açtı; “#Buzamanozamandeğil” dedi.
İlçenin CHP’ li Meclis üyesi ise Sosyal medya hesabından şöyle yazdı;
“Bakınca üzülmemek elde değil. 1 yıldır bir duruş bir üslup kazandırmaya çalışıyorum lakin ne söylesem boş...”
İl Genelde Yaşanan Atışmaya, Köylü Tespiti;
“YOLLAR İLGİYE, KÖYLÜ HİZMETE MUHTAÇ..!
‘Sosyal mesafe’ tanımını ezber ettiğimiz şu günlerde, İl Genel Meclis üyeleri arasında, Siyasetin yol açtığı ve süreklilik kazanan sosyal mesafe nedeniyle, Yolların ilgiye, köylünün hizmete muhtaç edildiği öne sürüldü.
Çan ilçesinin CHP’ li İl Genel Meclis üyesi Erdal Güler, hayli serzeniş yüklü ifadelerle bir paylaşım yaptı, İlçenin AK Partili İl Genel meclis üyesi Murat Okan ise çarpıcı bir yanıt verdi.
SİYASETTEKİ SOSYAL MESAFE, HİZMET MUHTAÇLIĞININ NEDENİ Mİ OLDU?
İktidar ve Ana muhalefet mensubu İl Genel Meclis üyelerinin, sosyal medya üzerinden yaptıkları çarpıcı paylaşımlara, ilçe halkının yorumu hayli manidar bir soruyla geldi. İl Geneldeki sosyal mesafenin, İl Genelini etkilediğini gözlediklerini söyleyen vatandaşlar; “Yollarımız ilgiye, köylerimiz hizmete muhtaç.” şeklinde konuştu.
CHP’ Lİ ÜYE’DEN VERYANSIN, AK PARTİLİ ÜYEDEN VURGU;
“BU ZAMAN, O ZAMAN DEĞİL..”
Çan ilçesinin, köy bağlantı yollarının ilgiyi muhtaçlığından bahisle, CHP’ li İl Genel Meclis üyesi Erdal Güler sert sözler etti, İlçenin AK Partili Meclis üyesi Murat Okan ise dikkat çeken ifadelerle yanıt verdi.
CHP’ li üye Güler, bir süre önce sosyal medya hesabından, bir kazaya da sebep olan yol üzerindeki incelemeleri sırasında çekilen fotoğraflarında yer aldığı paylaşımda bulunmuş;
“Bakınca üzülmemek elde değil 1 yıldır bir duruş bir üslup kazandırmaya çalışıyorum lakin ne söylesem boş... Kamuoyuna bilgilendirmemdir.” demiş ve AK Partinin Çan İl Genel Meclisi üyesine yüklenmişti.
CHP’ li Güler, AK partili Meclis üyesi Okan’a hitaben şu ifadeleri kullanmıştı;“Köy yolları yapım, bakım ,onarım ve tüm yatırım planları İl Özel idare veya Köylere hizmet götürme birlikleri vasıtası ile yani devlet eli ile milletin parası ile yapılmaktadır. Bizlerde kamu görevlisi olarak; seçilmiş siyasi figürleriz karar verici noktadayız. Uygulayıcı değiliz.
Kendi inancım gereği ve parti politikamız gereği hizmeti yapan olarak her zaman devletin olduğunu anlatmaya, göstermeye bunu şahsıma ve partime siyasi malzeme yapmamaya özen gösterdim.
GOSTERMEYE DE DEVAM EDECEGIM.
Yaşanan olayda bir vatandaş karşı yönlerden gelen iki aracın aynı noktada denk gelmesi sonucu kasise düşmüş ve aracı hasar görmüş büyük kazadan kıl payı kurtulmuştur. Mevsim sebebi ile uygulayıcı kurum henüz yapım onarım surecine girmemiştir. Dahası da var lakin o kısma şuan girmeyelim.
Durum böyle iken Çan belediye başkanımız Sn: Bülent ÖZ sağ olsun karayollarından bir miktar yama malzemesi alıp sorun yaşanan bölgenin onarımında yardımcı olmuştur. Tıpkı geçen yıl Danapınar köyü hayırı öncesi 24 köy hayırı geçmesine rağmen bir kürek yama atılmamışken karayollarından rica ile alınan ve sadece Danapınar yoluna yapılan onarım gibi ...
Ama arada şöyle bir fark var ifade etmesek olmaz yol ağı belediye sorumluluk alanı dışında ve belediye komple yolu yama yapmaya çıkmamıştır. En sorunlu bölge onarılmış öncesinde ki ve sonrasındaki çukurlar ellenmemistir rica minnet alınan yama bu kadardır sonuçta. Şu nu sormak isterim 100 birim yardıma ihtiyaç var hayırsever in biri ben 50 birim vereyim dediğinde yok ben 100 birim isterim mi diyeceksiniz yoksa Allah razı olsun mu diyeceksiniz.
Allah aşkına yıllardır yandaş a yaptiklariniz , kayirmalariniz , tarafli yaptiklariniz ve bilerek mahrum biraktilarinizi devlet hizmetini kendinize ve partinize mal edislerinizi bu insanlar unutmadı. Altında imzamız olan hatta başından sonuna emeğimiz olan işleri biz paylaşmaz iken şov olsun diye siz paylaşmadınız mı Sn : Murat Okan .
Sn: Bülent ÖZ e teşekkür etmek yerine hırs ile eleştirmek sizin tercihiniz. Takdir halkımızın...
Siz kendinizi uçurumdan atıyorsunuz diye bende peşinizden atlamak zorunda değilim.
Ben bu görevi kul hakkına girmeden vebal almadan hizmet bilinci ile yapmaya devam edeceğim. Yalansiz adil ve adaletli hizmet ıçın ben burdayım. Sizi de bu çizgiye beklerim.
Takdir halkımızın....Saygı ve hürmetlerim ile .... Erdal GÜLER CHP Çan Il Genel Meclis Üyesi”
HASHTAG AÇTI, YANITLADI;
“BU ZAMAN, O ZAMAN DEĞİL..”
Çan’ ın, AK partili İl Genel meclis üyesi Murat Okan, sosyal medya hesabından, CHP’ li Mecyi üyesine yanıt verdi,
Şu ifadeleri kullandı;“ İl Genel Meclisinde çoğunluğa sahip partinin; Belediye Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi, köy grup yolu üzerinde oluşan çukur yüzünden mağduriyet yaşayan bir arkadaşımızın, sosyal medya paylaşımından sonra, Belediye imkanları ile tek bir çukur doldurup onlarcasını da bırakıp o tek çukur başında şov için, fotograf çektiriyorlarsa söylenecek söz bulamıyorum.
2019 Kasım ayında, özel idaremizin 2020 yılı bütçesi görüşülürken, il genel meclisinde yerel iktidar(CHP) arkadaşlarımız, ilgili müdürlüklerimizin bütçelerini resmen tarumar ettiler. Gerek komisyon toplantılarında gerekse meclis görüşmelerinde ilerki günlerde yaşanacak sıkıntıları ifade ettik ve bugünlere geldik. Sonuç olarak idare iş yapamaz hale geldi. Bunlar yapmamak için bahane mi? Tabi ki de değil.
Biliyorsunuz kış ayını geride bıraktık ve bahar yağmurları hala devam ediyor. Her şeyin zamanı olduğu gibi, yamanında tutması için bir zamanı var. Ülke ve dünya olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Gerek kamu gerekse özel sektör insan sağlığı için esnek çalışma modelini kullanılıyor. Bütün bu hizmetleri sağlayan kurumumuz, bu sistem ile, çok iş yapılmaya çalışılıyor. Zor günler yaşarken bunca hizmeti de biz onların gayret ve çabaları ile yapmaktayız.
Şahsım olarak; böyle hassas dönemlerde kişileri ve kurumları kişisel şov uğruna yıpratmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Özel idaremizin,bu zamana kadar yaptığı hizmetleri ve personelimizin çabalarını yok sayamayız. Unutmayın, Çanımızın 64 Köyü 575 km’de yol ağı bulunmaktadır. Kış ayından yeni çıktığımız bu günlerde her köy yolumuzda sıkıntılar var, notlarımız mevcut, dersimize çalışıyoruz. Halkımız müsterih olsun. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, madem şov yapacaktınız bari tam yapsaydınız tek çukuru değilde hepsini doldurup da paylaşsaydınız. Ama merak etmeyin.! Zamanı gelince yapmadıklarınızı da biz yaparız. Saygılarımla...#Buzamanozamandeğil.”
CHP’ Lİ BAŞKAN ÖZ’ DEN, DURUMU ÖZETLER PAYLAŞIM..
Sosyal medyadan, İlçeden köylere, bakımsız bağlantı yolları olduğu savıyla başlayan söz düellosu öncesi, CHP’ li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, duruma dikkat çekmiş, sosyal medya hesabından şses vermişti. Karşılıklı sosyal medya atışmasının fitilini de adeta bu paylaşım ateşledi.
Başkan Öz’ ün o paylaşımı; “Haber kaynağı belli olan ve sosyal medyada yapılan paylaşıma göre, Karakoca Köyü girişinde çukur bölgenin, bir vatandaşımızın aracına maddi hasar verdiği, olası bir yaralanma olayından son anda kurtulduğu görülmüştür.
İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Erdal Güler'in de yol sorununu 2 ay öncesinde ilgili kurumunda dile getirdiğini ifade etmiştir.
Bu önemli olay sonrası aciliyet gerektiren bir durum hasıl olmuş ve atlatılan kaza sonrası bilgilendirilmemizin ardından, il genel meclis üyemiz ve Karakoca Muhtarımız Enver Keçili ile istişare halinde çözüm için gerekli çalışma yapılmıştır.
Sosyal medyaya yansıyan ve mağdur olan vatandaşımızın durumuna kayıtsız kalamayarak ilgili bölgenin asfalta dönüştürülmesi çalışması Fen İşlerimize bağlı ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.
Her ne kadar sorumluluk ve görev alanı/sınırı belediyemize ait olmasa da vatandaşımızın mağduriyetini, sorumluluk bilinci duygusu ile özdeşleştirerek gereğini yapmış bulunmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Erdem Sürek