Gündem

Bu Çağrı GESTAŞ’a; “KORONAYA KÖPRÜ OLMA…!”

Feribot gişelerinde, “HEP NAKİT DEĞİL, BİR DE KREDİ KARTLI ÖDEME İMKANI” diyerek, Eceabat’tan ses veren isim, CHP’ İlçe Başkanı Metin Övün oldu.

Feribot gişelerinde, “HEP NAKİT DEĞİL, BİR DE KREDİ KARTLI ÖDEME İMKANI” diyerek, Eceabat’tan ses veren isim, CHP’ İlçe Başkanı Metin Övün oldu.
 
“BAKKAL DÜKKANINDA VAR, GESTAŞ’TA YOK..”
Geçen Yerel Yönetimler Seçimi’nde, CHP’ den Eceabat Belediye Başkan adayı olan ve daha sonra Eceabat ilçe Başkanlığına seçilen  Övün, Asya’dan Avrupa’ ya ulaşımı sağlayan GESTAŞ’ a Korona’ ya karşı etkili önlem olacak öneri sundu.
 
Deniz ulaşımı için, Feribot gişelerinde gerçekleşen nakit akışı örneğini dile getirip, GESTAŞ’ ın sefer düzenlediği limanlardan birinden,  Eceabat’tan ses veren CHP’ li Metin Övün; 
 
“Virüsün Bulaş Hattına Dönmeyelim.
Elden Ele Nakit Akışı İle Virüsü Bir Yakadan, Bir yakaya Taşımayalım..!”
 
Çok sayıda Uzmanın, Banknotların taşıyıcı ve mikrop yayıcı özelliğinden söz ettiğini vurgu yapan Eceabatlı siyasetçi Övün;

“Doğru bir. Ne kadar dikkat, o kadar çözüm” dedi ve ekledi;

“Feribot bilet Gişelerinde,  Pos uygulaması yapılabilir. Temassız ödeme işlem sayesinde,   elden ele mikrobun taşınması önlenebilir. Korona’ ya karşı, Teknoloji devreye girsin. Bu tür uygulamalar Bakkal dükkanında dahi var.”
 
Karşı yakadan çarpıcı tespit;
“Temassız İşlem,  Sadece GESTAŞ’ ta Yok..!”

Dünya gibi, Türkiye’nin de mücadele ettiği Koronavirüs’e ilişkin alınabilecek bir önlem önerisi GESTAŞ için geldi.
 
CHP’ nin Eceabat İlçe Başkanı  bu konuya ilişkin çarpıcı sözler etti. Geçen,  Yerel Yönetimler Seçimi’nde CHP’ den Avrupa yakasında, Eceabat İlçesinden Belediye Başkan adayı olan Metin Övün, yüzlerce araç, binlerce insanın yolculuk ettiği Boğaz hattının bilet gişelerinde, teknolojinin devreye alınmasını önerdi.
 
Banknotlar ile yayılımı kolaylaşan her türlü mikroba karşı, feribot gişelerinde temassız kartların, ya da diğer kullanım yöntemi pos cihazlarının kurulması gerektiğini savunan CHP’ li Övün;
“Bahsettiğim imkanlar,  bakkal dükkanında dahi var, GESTAŞ’ ta yok.
Aklın yolu bir,  bu da bir önlem. Nasıl market ve AVM’ lerde benzeri yöntem öneriliyor ise, her yıl binlerce insanın kullandığı Boğaz hattında da bu yöntem, kamu sağlığı için uygulanmalı.” dedi.    
 
SOSYAL MEDYA HESABINDAN SES VERDİ..
Kendisi başta, ölümcül virüsle bulaş riski bulunan herkes için önerisi olduğunu kaydeden Övün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, çarpıcı bir soru da yöneltti.
 
Övün, dikkat çeken çıkışına şu soruyu da ekledi;
“ Gestaş gişelerinde Kredi Kartı geçmiyor, salgının yayılmasına neden olan para elden ele dolaşıyor.
 
Akıl almıyor? Dünya mücadele ediyor. Çok acı böyle ihmal kabul edilemez. Mahalle bakkalı dahi kredi kartı ile alışveriş imkanı sunuyor.
Gestaş nakit diyor. Neden acaba; Cirosu açığa çıkacak diye mi korkuyor?”
 
GESTAŞ’ a sosyal medya hesabından çağrı yapan Övün; “Doğru bir. Ne kadar dikkat, o kadar çözüm.” vurgusu yaptı, ardından da sözlerini şöyle sürdürdü;
 
“Feribot bilet Gişelerinde,  Pos uygulaması yapılabilir. Temassız ödeme işlem sayesinde,   elden ele mikrobun taşınması önlenebilir. Korona’ ya karşı, Teknoloji devreye girsin.
 
Korona’ ya köprü olmayalım, mikrobu bir yakadan bir yakaya taşımayalım. Korona’ nın bulaş hattı olmamak için,  elden ele nakit akışına bir an evvel son verelim”

Cuma Deren