Gündem

KARANTİNA HASTANE KARARI, İL MERKEZİ VE ÇAN’DA UYGULAMADA…

Virüs bulaşır endişesi Evde kalanları içten içe yiye dursun, ‘Tedbir’ dinlemezlerin rahatlığı pes dedirtiyor.

Tedbirler Bizim İçin, Uymayanlar Kimin İçin..?
PANDEMİ TAMAM DA
YA KONTAMİNE..?
KARANTİNA HASTANE KARARI, İL MERKEZİ VE ÇAN’DA UYGULAMADA…
Virüs bulaşır endişesi Evde kalanları içten içe yiye dursun, ‘Tedbir’ dinlemezlerin rahatlığı pes dedirtiyor.
Türkiye Genelinde, ‘Pandemi’ Hastaneler kararı çıktı. Çanakkale’de Sağlık ve Memur Sendika Başkanlarının bir süre önce vurguladığı konuya böylece çözüm sağlandı.
Merak konusu ise yanıt bekliyor;
“Sağlık Çalışanları Nerede İstirahat edecek..?”
Türk Sağlık-Sen Çanakkale temsilcisi Şerif Demir, önceki gün net bir çağrı yapmıştı.
Demir; “Covid 19(Korona virüs) hastalarının tedavi ve bakımlarında aktif olarak görev alan sağlık personelinin ailelerini ‘kontamine’ etmemeleri ve bu kaygılarının giderilmesi için; 
Hastanelerimize en yakın otel, alt yapısı uygun yurt veya pansiyonların sağlık personelinin mesai dışı istirahatı için kullanımına uygun olarak planlamasının yapılması ve hazır hale getirilmesi beklentimiz ve talebimizdir.” diyerek ses vermişti.

BEYAZ MELEKLER CAN KURTARMA,
BİRİLERİ SIKINTI GİDERME DERDİNDE..!

Çanakkale’de kuralları alt üst etmede ısrarcılık devam ediyor, yasağa rağmen 65 yaş üstü sokakları arşınlıyor. Can sıkıntılarını gidermek için sokakta olduklarını söyleyen bazı vatandaşları evlerine göndermede,  Polis adeta akla karayı seçiyor, zor anlar yaşıyor. 
Toplum sağlığı için ölümcül virüse karşı alınan tedbirler kapsamında, bir süredir Sağlık ve Memur Sendika Başkanlarının dile getirdiği ‘Karantina Hastanesi’ önerisi, Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar ile yerine geldi.
Ülke genelinde, ‘Pandemi’ Hastane kararı çıkaran Bakanlık, Çanakkale İl merkezinde ÇOMÜ Tıp Fakültesi’nin Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni, Çan’ da ise İlçe Devlet Hastanesi’ni Karantina Hastanesi ilan etti.
Sağlık ve Memur Sendikaları Başkanlarının, Çanakkale’de günlerdir önerdiği ‘Karantina Hastanesi’ uygulaması önerisinin hayat bulması, Sağlık çalışanlarının tedirgin olduğu bir konuyu gündeme taşıdı.
Önceki gün, Türk Sağlık-Sen Çanakkale temsilcisi Şerif Demir,  sosyal medya hesabından net bir çağrıda bulunmuş ve Sağlık çalışanlarının endişesi ‘kontamine’ ye dikkat çekmişti..
Demir; “Covit 19(Korona virüs) hastalarının tedavi ve bakımlarında aktif olarak görev alan sağlık personelinin ailelerini  ‘kontamine’ etmemeleri yani olası kendilerine bulaşı virüsü yakınlarına da geçirmemek için yaşadıkları kaygılarının giderilmesi için” diyerek, talebi şöyle ifade etmişti;
“Sayın Valimizden önümüzdeki günlerde İlimiz Devlet Hastanelerinde  ve ÇOMÜ üniversite Hastanesi’nde olası Covit 19(Korona virüs) hastalarının tedavi ve bakımlarında aktif olarak görev alan sağlık personelinin ailelerini  ‘kontamine’ etmemeleri yani olası kendilerine bulaşı virüsü yakınlarına da geçirmemek için yaşadıkları kaygılarının giderilmesi için Hastanelerimize en yakın otel, alt yapısı uygun yurt veya pansiyonların sağlık personelinin mesai dışı istirahati için kullanımına uygun olarak planlamasının yapılması ve hazır hale getirilmesi beklentimiz ve talebimizdir.”

SAĞLIK ÇALIŞANI ENDİŞE İÇİNDE; “YA AİLEME GEÇERSE..”
Sağlık Sendikalarının temsilcisi birçok isim; “Bulaşıyı ailesine geçirme endişesi içinde kalan sağlık personelinin endişesini giderecek, mesai sonrası istirahat için ivedi çözüm getirilmeli” görüşünü savundu.

Cuma Deren