Gündem

Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve eşi  Emine Erdoğan’ın  himayelerinde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında  öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi verildi.

Çevre kirliliğinin artmasını önlemek amacı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyiğ Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi meyvelerini vermeye başladı. Yurt genelinde yapılan uygulama kapsamında özellikle naylon pojet kullanımında azalma görüldü. Türkiyenin dört bir yanında bilgilendirme ve çalışmalar devam ederken Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de proje il ilgili öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor.
Sıfır Atık kavramının tanıtılması, bu kapsamda çocukların gündelik yaşamlarında atıkları nasıl azaltacakları, nasıl daha az tüketecekleri ve atıkları farklı şekillerde nasıl değerlendirebilecekleri konularında farkındalık sağlanması hedeflenen eğitimler kapsamında Bahçeşehir Koleji öğrencilerine, ‘Sıfır Atık’ projesi ile ilgili bilgiler verildi. İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde  70 öğrenci, Öğretmenlerin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlere, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve İl Müdürlüğü teknik personeli Çevre Mühendisi Funda Yalın, Çevre Mühendisi Selda Aytar, Çevre Mühendisi Çiğdem Keskin katıldı.
Sıfır Atık Projesinin amacı olan israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sistemlerinin önemi, atıkların geri dönüştürülmesi, atık önleme yaklaşımının benimsenmesi konularında Çevre Mühendisi Funda Yalın tarafından bilgilendirme sunumu yapılarak öğrencilere bilgi verildi. 
Yapılan sunumların ardından eğitim programına katılan Çevre ve Şehircilik  İl Müdürü Ömer Bolat eğitime katılan öğrencilerin  sorularını yanıtladı. Soruların yanıtlanmasının ardından Programa katılan öğrencilere Sıfır Atık bez çanta, şapka, Çocuk Çevre Ajandası ve Sıfır Atık Çocuk Dergisi hediye edildi.
 
Şerife Erdem