SINIR ÖTESİ ‘BAŞ KALDIRI…!’
Dün gerçekleşen ve katılımcıları hayli dikkat çeken buluşmanın duyurusunda kullanılan dil, adı geçen ‘Çanakkale’, manidar yorumlar getirdi.
Çağrı yapılan buluşmayı anlatır afişte kullanılan dil;
“ ‘Kayyım Atamalarına Sessiz Kalma’, ‘Kazdağlarındaki Doğa Katliamına Sessiz kalma’ “ şeklinde geldi.
Maden karşıtı söylem ve eylemlerin, ‘Hamlemitoğlu cinayeti’ nin sorumlusu, Alman Vakıflarınca yönlendirildiğine ilişkin varsayımlara dayalı düşüncelerin doğruluğunu, adeta tescil eden Sınır ötesi başkaldırı niteliğindeki çağrıda, ‘Çanakkale’ isminin de geçmesi, düşündürdü…!
Türk Siyasetinin Merkez Sağ’ında görev almış, duayen isimler;
“CHP, HDP, PKK, TKP KOL KOLA! BAZI ALEVİ VE KÜRT DERNEKLERİ ALMAN YEŞİLLER , SOL PARTİ gibi Partilerle birlikte eylem birliğine girdiler…!
Liste afişte var! Yer: Almanya'nın Mainz Şehri….!” İfadeleriyle yaşanılanı özetledi.
----------------------------------
HAİNLİK SINIR TANIMIYOR…!
TÜRK ADALETİ GEREĞİNİ YAPTI,
YANDAŞ YANKISI SINIRLARI AŞTI.. .!
-------------------------------------
‘Çanakkale’ nin isim marka değeri; “Türkiye’ ye sınır ötesi başkaldırı…!” yorumlarına yol açan buluşmada anıldı. Duruma; Türk siyasetinde, Merkez sağ’da görev almış duayen isimler çok sert sözlerle tepki verdi.
Alınan bilgiye göre, bir dönem Türkiye’ sinin hükümetlerinde, TBMM Başkanlığı, Bakanlık, Milletvekilliği, Müsteşarlık yapmış onlarca isimin aralarında kurduğu yazışma grubundan, dün gerçekleşen Almanya’daki mitinge;
“CHP, HDP, PKK, TKP KOL KOLA! BAZI ALEVİ VE KÜRT DERNEKLERİ ALMAN YEŞİLLER , SOL PARTİ gibi Partilerle birlikte eylem birliğine girdiler…!
Liste afişte var! Yer: Almanya'nın Mainz Şehri….!” İfadeleriyle tepkiler yağdı.
Almanya’da sahnelenen, ‘Türkiye’ ye başkaldırı’ diye de özetlenen miting için, ayrıca;
“30 Ağustos tarihi de bayağı manidar olmuş.. Yürüyüş Komitesinin ağırlık merkezinin adeta Zafer Bayramımızın düşmanı güçler olduğunun ispatı gibi..!” ifadesiyle değerlendiren, bir dönem Türk siyasetinde, merkez sağda görev almış duayen isimler;
“Senaryo aynı. Oyuncular bildik. Destek ve işbirlikçileri, hiç de yabancı değil.” diyerek, tepki verdi.
Erdem Sürek