Gündem

12 Milyon Metreküp Servet Artışı Oldu

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü özveri ile çalışmaları ile her yıl Çanakkale ormanlarına orman katıyor.

 
Sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak çalışmalarla Çanakkale Ormanlarını genişleten Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü  Orman servetine 12 yılda 12 milyon metreküp artmasına katkı sağladı.
Konu ile ilgili Orman Bçölge Müdürlüğü web sitesinden yapılan açıklamada “Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Ormanlara bakım (seyreltme) ve gençleştirme çalışmaları yaparak, ormanlarımızın servet artımının, 12 yılda 12 milyon metreküp  artmasına katkıda bulunmuştur. Orman ve orman kaynaklarını, korumak, doğaya yakın bir anlayışla geliştirmek, ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak şekilde yönetmek ve işletmek olan misyonu çerçevesinde, Ormanları imar ve ıslah etmek için, Ağaçlandırma, Endüstriyel plantasyon, Koruya tahvil, Rehabilitasyon, Tabii gençleştirme ve Sunni gençleştirme, Erozyon kontrolü, Fidan yetiştirme, Gençlik bakımı (seyreltme), Kültür bakımı, Sıklık bakımı(seyreltme), İlk aralama bakımı (seyreltme), Meşcere bakımı(seyreltme) ve Bakım faaliyetlerini yürütmektedir” denildi. .
12 Yılda 12 Milyon Metreküp Arttı
Yapılan açıklamanın devamında yıllara göre yapılan çalışmalarda 2006 ile 1018 yılları arasındaki 12 yıllık dilimde 12 Metreküp orman artışı yaşandı. Açıklamada “2006 yılı Amenajman planları ile 2016-2018 yılı yeni yapılan Amenajman Plan verileri değerlendirildiğinde, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı 8 Orman İşletme Müdürlüğünün, 2006 Yılı Orman Serveti 45 milyon 443 bin 869 metreküp iken, 2018 yılı Orman Serveti 57 milyon 980 bin 296 metreküp olarak belirlenmiş, yapılan Ormancılık faaliyetleri ile 12 yılda 12 milyon metreküp%28 Orman Servetinde artış oluşmuştur” denildi.
 
Adem Y. Bağ