Gündem

Turan Muhtarlarla Buluştu “Muhtarı Üzen Bülent Turan’ı da Üzer” (VİDEO)

Mecliste verilen tatilin arasının ardından Çanakkale’ye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili ve  Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Tüm kurum müdürleri ve STK Başkanlarının katıldığı bir toplantı gerçekleştirdi.


Toplantıda Müdürleri ve STK Başkanlarını bir bir Muhtarlar ile tanıştıran Bülent Turan, Köylerde ve mahallelerde sıkıntısı olan hiçbir vatandaşın kalmaması için muhtarlarla beraber çalışacaklarını söyledi.  Ayrıca Cumhurbaşkanının muhtarlar için söylediği sözleri yenileyen Turan, Müdürlere ve STK Başkanlarına dönerek ‘Muhtarları Üzen Bülent Turan’ı üzer’ dedi.
Polis Denizevinde gerçekleştirilen Muhtarlar toplantısına AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yanı sıea Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  Vali Orhan Orhan Tavlı, İl Başkanı Gültekin Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Kurum Müdürleri ve bazı STK Başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız “Burada STK’larımız ve muhtarlarımızla bir araya geliyoruz ama bugün katılımcı listesi itibariyle çok kıymetli misafirlerimiz var. Çanakkale’nin bütün paydaşları Çanakkale’nin söz sahibi olan çözüm mercii olan herkes bugün sizlerle beraber hem burada hoş bir sohbet hem de Çanakkale adına hayırlı bir iş çıkacağına inanıyorum. Biliyorsunuz yakın tarihte Çanakkale’miz Türkiye’nin yaşanılabilir kentlerinden biri oldu. Sizin sayenizde oldu, hep beraber oldu. Köyde çalışan muhtarımızla oldu. Projeleri takip eden velilerimizle oldu. Çanakkale’de her türlü yatırımın en büyük sahibi olan Sayın valimiz tarafından oldu. Ortaya bir vizyon koyan Ticaret ve Esnaf odamız sayesinde oldu. Siyasette emek veren mücadele eden katkı sunmaya çalışan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz sayesinde oldu. Biz bundan mutluyuz. Zaten çokta söze gerek yok. Buraya baktığımızda Çanakkale’nin güzelliğini kimsenin inkar edecek hali yok. Allah vergisi güzellikleri var. Bizde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde üzerine koyduk, yatırımlar yaptık. Okullar yaptık, kamu binaları yaptık, yollar yaptık. Boğaz köprüsünü de Allah’ın izniyle inşa ediyoruz. Toplamda nereden bakılırsa 40 kat trilyonluk bir yatırım var. Herkesin gıpta ile baktığı Çanakkale’yi hayata geçiriyoruz. Bitti mi? Bitmedi. Daha yeni başlıyor. Bizim amacımız bundan sonra Çanakkale’yi Türkiye’nin değil dünyanın en yaşanılabilir kent yapmak. Ve hep beraber Allah’ın izniyle sizlerle birlikte yapacağız. Bunun için önümüzdeki hep birlikte geçireceğimiz dönemde dört yıllık bir süreç var. Yeni bir ödevimiz var hep beraber çalışacağız. Hep beraber üreteceğiz. İstişare edeceğiz. Kamusu, özel sektörü, muhtarı, siyasetçisi ne varsa hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. İnşallah çocuklarımıza bizim yaşadığımızdan daha güzel bir Çanakkale bırakacağız. Hepinize teşekkür ediyorum sizleri saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

İl Başkanı Av. Gültekin Yıldızın ardından söz alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ise  Üniversitesinin bir bilim yuvası olma yolunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek “Üniversitemizde büyük bir hamle başlattık. Araştırma üniversitesi, üniversite araştırma yapar. Üniversitenin hedefi çalışmaktır, bilim üretmektir. Film yapmak değil, ilim yapmaktır. Ama maalesef bu ülkede maalesef diyorum bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Devletine, milletine, değerlerine asla bağdaşmayan hal ve hareketler de bulunan ve bunla da düşman olan maalesef insanlarımızda var. Devlet terörle mücadele ederken, PKK ile mücadele ederken şehitlerimizi, askerlerimizi katliam yapmakla sözüm ona nereye bağlantısı olmayan sözde bilim adamlarına çıktı. Böyle bir anlayışla yerimiz yok. Çanakkale her şeyden önemli bir şehirdir. Çanakkale Türk  dünyası  demek, Çanakkale İslam dünyası demek. Hatta dünya demek. Seksen bin şehit karşı da bir asır önce kan gövdeyi götürüyordu. Ben bütün Çanakkalelilere hatta herkese şunu diyorum;  sadece şu deniz manzarasına bakmayın. Bir asır önce dünyanın dört bir tarafından şu millet şu topraklar yok olmasın diye ecnebilerin çizmeleri altında çiğnenmesin diye seksen bin dedemiz en zor şartlarda şehadet şerbetini içtiler. Dolayısıyla biz de mutlaka böyle bir sorumluluğun olması lazım.  Eğer ilelebet yaşamak istiyorsak bu ruh ve heyecana sahip olmamız lazım. Ama çağımız bilim ve teknoloji çağı. Burada mutlaka çalışmak gerekiyor. Bakın Kur’an-ı Kerim’de Yüce Rabbimiz diyor ki; insanın çalışmasının karşılığı vardır.  Müslüman için demiyor, insan için. Dolayısıyla çalışan insan başarılı olur.  Bunu yanlış anlaşılsın diye söylemiyorum. Bir avuç Yahudi dünyaya hakim. Neden? Sermayesini biriktiriyor. İnsan gücünü, fikrini birleştiriyor. Ama dünyaya hakim oluyor. Küresel nizama şekil veriyor. Demek ki bu arada bir tılsım yapılması gereken birlik ve beraberlik  içerisinde bilim ve teknolojinin gerektirdiği bütün imkanları sağlayarak şu güzel ülkemizi ecdadımızın bize teslim ettiği gibi bizim de ilelebet yaşatmamız lazım”  dedi.
 
“Muhtarı Üzen Bülent Turan’ı da Üzer”
Muhtarlarla buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhtarı üzen beni de üzer söylemi ile muhtarlara seslenen Turan da “Avrupa başta olmak üzere bir çok şehrin ortasından nehir akar. Ama deniz akan şehir çok azdır. İstanbul var Çanakkale var. Çok farklı yerler bizim için.  Çanakkale bizim Cumhuriyetimizin önsözüdür. Gazi Mustafa Kemal Tarih sahnesine buradan çıkmıştır.  Cumhuriyetimizin ön sözü olan bu topraklar  17 yıldan beri bize hep sahip çıktı. Seçimleri bitirdik. Biz artık 4 sene Grup Başkan Vekiliyiz. Sayın Erdoğan 4 sene daha bizim Cumhurbaşkanımızdır.  Sizler de 5 sene boyunca bu köylerin Muhtarısınız. Yani beraber çalışma sürecimiz başladı.  Biz her fırsatta bunu söylemeyi görev bildik. Dedik ki ‘Biz Ankara’nın değil, Çanakkale’nin Vekiliyiz’ dedik. Biz iki vekil, teşkilatlarıyla kamu kuruluşları ile çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz.  Cumhurbaşkanının ‘Muhtarı üzen beni üzmüştür’ sözüne kıymet veriyoruz.  Burada ben de söylüyorum ey teşkilatlarımız, ey  müdürlerimiz, Muhtarı üzen Bülent Turanı üzer.  Bizler her yere ulaşmayabiliriz. Dertli her insanın sesini duymayabiliriz. Ama en küçük birimimiz olan Muhtarlarımız, halka en yakın yerde bunları duyma ve bize iletme imkanına sahip.  O yüzden son sözü başta söylüyorum. Beraberiz çay kahve içip buranun suyu lazım, buranın yolu lazım, biz buradayız. Bugün İl Müdürlerimiz ve STK Başkanlarımız da burada. Herkesin herkesten talebi olabilir. Ama ne olur köyünüzdeki, mahallenizdeki hasta, yaşlı, engelli, evladını okutamayan gelsin diye beklemeden siz gidin  ‘Ben buradayım’ deyin. Sizler Cumhurbaşkanımızın, Valimizin  o köydeki temsilcisisiniz.  Ama ‘biz buradaydık gelmedi’ demeyin. Hastadır, parası olamamıştır veya  size ulaşamamış olabilir.  Oy verdi vermedi size, o parti bu parti. Ama Çanakkale’nin bir köyünde bir adam hastaneye gidemiyorsa, çocuğunu okutamıyorsa, ekmeğini evine götüremiyorsa,  hepimizin vebalidir.  Artık ülkemizin bu ufak sorunlarla bir derdi yoktur.  Kimin Evine ekmek girmiyorsa Valimiz götürür.  Hastanemiz burada.  Bakın etrafında Çanakkale’si, Ezine’si, Ayvacık’ı, Bayramiç’i, Lapseki’si, Biga’sı, Yenice’si  hepsinde de ameliyat yapacak kapasitede eserler mevcut. Çekinmiyoruz, Sağlık Müdürümüz burada Muhtar arayacak. Türkiye Eski Türkiye değil.  Şuanda binlerce hastamıza evde bakım hizmeti veriliyor.  Yani gelmesi bırak doktor evine gidip ağlığında yardımcı oluyor.  Bir daha söylüyoruz görmediğimiz var. Ama Muhtar taştan ve asfalttan önce  köydeki ihtiyaç sahiplerini bulsun.  Diyelim ki buldun, o ildeki kurum u işi çözmedi. O zaman söyle.   Eski Türkiye’de Valiyi törenlerde el sallarken görürdünüz. Şimdi valimiz de, Kaymakamımız da İl Müdürlerimiz de köy köy geziyor.  Milletin yanında oluyorlar, Milletin derdini dinliyorlar.  Çanakkale’de 17 yıldan beridir birinci parti olduk. %42 oy aldık.  Çalışmasak, üretmesek kim bizim kara kaşımıza, kara gözümüze oy verecek. Ama üretirsek muhtarıyla, STK’larıyla  daha iyi işler yaparsak bu millet bize sahip çıkar diye düşünüyoruz” dedi.

“Çanakkale Polemiğin Değil Yatırımın Merkezi Olsun”

Önceki gün Belediye Başkanı ile yaptığı görüşmeye de değinen Grup Başkan Vekili Bülent Turan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yaptığı görüşmeleri de değerlendirdi. Turan “Bu işleri yaparken köylümüz bize oy vermiş vermemiş  böyle bir derdimiz yok.  Biz iş yapacağız.  Dün mesela Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP’li arkadaşımızı ziyaret ettik.   Halklı olan talepleri dinledik. Haksız olanlara da bunlar doğru değildir dedik.  Ama beraber  birlik içerisinde bu şehri  baş tacı yapan insanlarız. Biz iş yapan insanlarız, daha birkaç gün olmasına rağmen  Çanakkale su arıtma tesisinin ödemesi gerçekleşti.  Yeter ki iş yapıldın dedik.  Ayrıca şunu da söyledim Başkan, Sümerbank arazisindeki kavgalar, çalışır bitiririz biz buradayız.  Sanayideki mesele için biz buradayız.  Sosyal konutlarda biz imzaya hazırız,  halkımızı ikna edin, gerekli yerleri gösterin  adım atalım.  Her türlü çalışmada yanındayız.  Ama bir şey daha söyledik. Son dönemde Çanakkale’miz  maalesef hem ulusal gündemde bizi üzen şeyler oldu. Böyle olmasın dedik.  Çanakkale neden siyasi kavgaların merkezi olsun,  bırak yatırım merkezi olsun, hizmetin, muhabbetin merkezi olsun dedik”  ifadelerini kullandı.

 “Mart 18’i Simgeleyecek”
2023 Yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında açılması planlanan dünyanın en  uzun köprüsü olacak olan Çanakkale 1915 Çanakkale köprüsü hakkında da bazı detaylara değinen Bülent Turan “Çanakkale’de sadece köylere taş döşemiyoruz. Dünyanın en büyük köprüsü  Boğaz köprüsünü konuşuyoruz.  Bunlar bir dünya projesi. 2023 Metre   Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılına uygun iki ayak aralığının uzunluğu bu. Çok fazla bilinmiyor ama ayak yüksekliği  318 Metre.  Ama önemli olan 3, 18 , Mart 18 demek. Mart 18’i temsil ettiği için onu özellikle öyle yaptık.  Bu da 3’üncü ayın 18’i anlamına geliyor.  Yine kırmızı beyaz Türk Bayrağı renginde olacak.  Daha bir çok özelliği ile beraber Cumhuriyetimizin 100. Yılına  önemli bir yatırım olacak. Onun için bu turizm demek. Tarım firmaları, nakliyeciler buraya gelmiyor.  Adam geldi rüzgar oldu, fırtına oldu hep engel oluyordu. O yüzden gelmekten endişe duyuyordu.  Ezine OSB’si yapımı devam ediyor. Onun dışında Troya Altyapısı Müzeleri  her türlü imkanı yoluna girdi.  Bayramiç’teki Mehmet Akif Ersoy Evini ayağa kaldırdık. Bunların hepsi Türkiye projeleri  31 Ağustos akşamı Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun anlatıldığı  bir belgesel galası olacak Çanakkale ilimizde” dedi.
“Eğitim Yatırımları İle Çanakkale 8’inci Sıradaki Yerini Aldı”
Bülent Turan Eğitim başta olmak üzere yaşanan bir çok gelişmeye de değinerek “Çanakkale köylerinde taş yoktu.  Son 10 yılda çok ciddi taş yapma imkanı bulduk.  Ama Valiliğimizin, Özel idaremizin, bizim ve Bakanlığımızın destekleri ile  17 yılda yaptığımız taşın aynısını bizim dönemde  bir yılda yaptık. Tüm Çanakkale’ye ortalama 1 Milyon Metrekare taş döşemişiz.  Bunu bir yılda yaptık.  Eksiğimiz var mı? var. Ama göreceksiniz daha fazla çalışacağız.  Tüm okullarımızın yenilenme süreci başlatıldı.  Güzel imkanlar sağlandı.  Okul binası iyi oluğunda daha iyi öğretmen, daha iyi ders yapılabiliyor. Bakın LGS sınavları yapıldı. Türkiye’de 82 il var.  İyileştirilmiş eğitim altyapımızla beraber, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayretleri ile beraber bu sene  Çanakkale LGS sınavında Türkiye 8’incisi oldu.  Demek ki alt yapı var burada. Okulu iyi yaparsanız, öğretmeni mutlu ederseniz  Çanakkale Tüm Türkiye’deki 8’inci başarı sıralamasını yakaladı.  Daha da iyi olur inşallah. FORBES dergisi biliyorsunuz sanatçıya ve tüm dünyaya hitap eden bir dergidir.  Çanakkale’yi Türkiye’nin en güzide kenti olarak ilan etti.  Çanakkale deyince sadece merkez değil tüm ilçeleri ile beraber.  Okullar, yollar, hastaneler vb. hepsi  yaşanan somut rakamlarla , karşılaştırmalar ile FORBES Çanakkale’mizi en çok yaşanabilir kent ilan etti” dedi.

“Sokakta Eylem Yapmalarını Samimiyetsiz Buluyorum”
Bir kez daha konuşmasında Maden sahasında katledilen ağaçlar ile ilgili yapılan eylemlere de değinen Bülent Turan “Zaman zaman çevre ile ilgili bizi itham eden söylemler oldu.  Bir kere şunu söyleyeyim. Türkiye’deki çevrecilik yarışı bugünkü mesele değil.  Uzun zamandan beri devam eden bir çevre tartışması var. Fakat bu çevre tartışması içerisinde  özellikle Alman vakıflarının desteklediği  bazı STK’larla çalışmalar, Türkiye siyasetin dağıtmak isteyen  anlayışların da etkisi  bu güne kadar artmış, azalmış. Şimdi son günlerde Çanakkale’miz malum konu ile gündeme geliyor.  Dün (Pazartesi) Belediye Başkanımıza da sordum ‘Miting yapacağına gel alimizden bilgi al. Orman Bölge Müdürüne sor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile toplantı yap’ bunları ne yapıp edip sokakta eylem yapmalarını samimiyetsiz buluyorum.   Örneğin Meclise de önerge verdiler. Biz dedik ki bu siyasi bir söylem.  Samimi yaklaşım ayrı olur” dedi. 

“Kimsenin Avukatı Değiliz , Haksız Yere Bir Ağaç Kesilirse Beraber Kavga Ederiz”
Konuşmasının devamında da çevrecilere seslenen Turan “MHP’li AK Partililerin oyları ile red edildi.  Fakat CHP’li arkadaşlar  önergede 23 tane imza var, oylamada sadece 6 vekil var.  Sen ciddiye almazsan Meclis nasıl ciddiye alır?  Geçen sene Çanakkale’mize 3 Milyon ağaç dikildi.  Şu anda Çanakkale’mizde  bir yerinde ağaç kesildiği iddiası var ya  hayır, bin 800 yerinde  ağaç kesimi var.  Yol genişlemesi var, baraj inşaatı var, gölet inşaatı var.  Başka Madenler de var. Senin arkadaşın madenci diye ses çıkarmayacaksın  tabanda ses çıkaracaksın.  1 800 yerde ağaç dikiliyor bunlar se çıkarmıyor. Dedim size bunlar,  siyasileşme altında.  Hiç kimsenin avukatı değiliz.  Eğer bu şehirde haksız yere bir ağaç kesiliyorsa  beraber kavga ederiz.  Ama tabiri caiz ise bu işin patronu Çevre ve Orman Müdürlükleridir. Gelsinler konuşsunlar.  Yaşı ve zamanı gelmişse ağaç kesilir yerine yenisi dikilir.  Bunun takibini orman müdürlüğü yapar ve izinler verir.  Ormanın iyileşmesi, düzelmesi için bu adımlar atılır.  Ama başka sebeplerle çevreciyim demeyi doğru bulmuyorum” dedi.
“Dalga Geçiyorlar, ‘Gelmez’ Dediler Getirdik”
Türkiye gündemine de değinen Turan “Türkiye eski Türkiye değil.  Meselelere daha illeri ve daha iddialı bakacağız.  Bir önceki toplantıda buraya geldiğimizde S-400 alım süreci vardı. S-400 ile ilgili konuştuğumuzda, malum partiden arkadaş çıktı ‘kandırıyorsunuz, alamazsınız, şov yapıyorsunuz’ dedi.  Geldi mi Türkiye’ye. Geldi.  Türkiye’nin hava güvenliğini sağlayacak hiçbir  ülke nasıl baka, bakmaz diye düşünmedik.  Bu milletin ihtiyacı var mı, yok mu? Bu millet ne der ona baktık.  O adım atıldı ve hamdolsun geldiler. Diğer bir mesele doğal gaz araması.  Doğalgaz aramasında  Türkiye’nin  garantör hakkı var Kıbrıs hattında.  Resmi olarak bizim de orda olmamız lazım.  Ama söyleyeyim şu anda Amerika var, İtalya var, Fransa var ve İsrail var.  Dördü de arama yapıyor.  Biz de gireceğiz dedik ve 3 gemimiz orada.  İsrail, Amerika, Fransa, İtalya arıyorsa biz de arayacağız” dedi.
 
Konuşmasının devamında Çanakkale’de devam eden yatırımlara da değinen Turan “Gazilerimi için boğaza sıfır rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. İnşaat yarısını geçti devam ediyor. Harika bir tesis olacak. Çanakkale merkezinde ki emniyet binasını biliyorsunuz. Orayı yıkıyoruz. Türkiye’ye örnek bir projeyle beraber harika bir emniyet binasına Çanakkale kavuşacak. Şehrin görünümüne uygun bir bina olacak. 15 bin metre karelik mahallesine planımızı yapacağız. Yine Çanakkale’mizde ki İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün olduğu bölge var. Orada 6o metre kare bir alan var. Orayı komple bütün binaları dışarı çıkarıp, millet bahçesi yapmayı planlıyoruz. Özet olarak daha çok yolumuz var. Yürüyecek yolumuz var. Bugün kıymetli valimiz bize katıldılar” dedi.
 
 “Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimiz Türkiye’nin İhtiyacı Doğrultusunda Kullanılacak”
Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan’ın ardından söz alan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise yaptığı açıklamasında “Çanakkale’mizi ilimizi yaşanabilir iller zirvesine taşıdıkları için Çanakkale Milletvekillerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı ifade ediyorum. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde Cumhurbaşkanlığı kabinesinin çok kıymetli bakanları, bakanlıklarımızın Çanakkale ile ilgili yapılan projeleri, ilimizin merkeze gönderdiği projelere, en üst düzeyde kaynak aktararak başta 1915 Çanakkale Köprüsü olmak üzere, hepiniz biliyorsunuz 10 milyarlık eski para ile 10 katrilyonluk yatırım yapıldı. Eğitim de, sağlıkta, ulaşımda,  tarih ve turizm kenti olan bir kültür kenti olan Çanakkale’miz Yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle dünya çapında bir şehirdir. Buradan ifade ediyorum. Yer altı zenginliklerimizi de yer üstü zenginliklerimizi de Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin menfaatleri doğrultusunda kullanacaktır. Bu çalışmalar yapılırken doğaya, tarihe ve kültürümüze, çevremize hassasiyet göstererek, çevreye duyarlı olarak bir proje hepiniz biliyorsunuz. En kısa noktadan yapılsaydı 1200 metre idi. Ama tarihe çevreye saygı veren Cumhurbaşkanımız 4 bin metre uzunluğunda Lapseki Gelibolu tarafında güzergah değişikliği yapılarak, dünya çapında bir projeyi çevreci bir projeyi hayata geçirmiştir. Ecdadımız bu coğrafya ya kanıyla, canıyla mühür vurdu. Bizlerde Çanakkale 1915 Köprüsü ile bu coğrafyaya bir kez daha mühür vurmanın haklı gurunu yaşıyoruz.  Çanakkale Milletvekillerimiz sayesinde oldu. Şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bazen bir saat, üç saat beklediğiniz feribot kuyrukları 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte feribot kuyrukları beş dakikaya düşecek. Araçlar egzoz salınımı daha az yapacak. Hem ekonomik yönden fayda sağlayacağız hem de çevre kirliliğine yol açan araçların emisyon gazları bundan sonra problem olmayacak. O gemi trafiğinde yakıt harcıyoruz. Gemiler fazla bekliyor. Yakıt tüketimi demek çevreye zarar demektir. Bir taraftan çevrede ki projeleri üretmek, milletvekillerimizin desteğiyle il özel idaresinde desteğiyle Lapseki-Gelibolu feribot iskelesini yeniliyoruz. Rampa sayısını artırıyoruz. Hem kısa zamanda konforlu geçiş hem de 1915 Çanakkale Köprümüzün bir an önce açılması çünkü araç trafiği yoğunlaştı. Bir çevreci projemiz Çanakkale Ezine Gıda İhtiras Organize Sanayi Bölgesi başta milletvekillerimize, bütün kamu ve kuruluşlarına ve diğer ana paydaşlar bu projeye destek verdi. Türkiye’de en hızlı programa alınan OSB’si çevreci bir projedir. Yer altı ve yer üstü kaynaklarımızı kullanacağız. Çanakkale’miz bir tarım şehridir. Ben ilk göreve başladığımda milletvekilimiz hayırlı olsun ziyaretine geldiğinde biz sohbet edip çay içebilirdik. Ama Çanakkale’nin mesellerini masaya yatırdık. Milletvekilimiz bana Çanakkale’nin bir tarım şehri olduğunu,  OSB’nin ihtiyaç olduğunu, kısa zamanda çözmemiz gerektiği konusunda istişarede bulundu. Biz Çanakkale’deki bürokratik işleri tamamladık. Milletvekilimiz Ankara’dan Teknoloji Bakanlığımız ile görüşmeleri yaptı. 4ay arsa konusu jeolojik işlemler tamamlandı. Bir yıl başı günü 2017 yıl başında programa alındı. Çok teşekkür ederim sayın milletvekilimize kamulaştırma ile işlemler ne zaman bitti bir saat sonra kaynak bize geldi. Bu çok önemlidir.  Alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bu çevreci bir projedir. Buradan baktığınızda peynir fabrikası var, zeytin fabrikası var. Orada arıtmalı bir tesis yapıyoruz. Kimyasal ve biyolojik bir tesis yapıyoruz, hem çevreyi koruyacağız hem de atıklar derelerden Çanakkale boğazına akmayacak. Çanakkale Boğazı’nı da koruyacağız. Bir taraftan da tarıma destek vererek, Kazdağılarının altında eteklerinde olan meyve ve sebze üretimine destek vereceğiz. Önemli bir proje Türkiye’de gıda OSB olması, Çanakkale 1915 Köprüsü ulaşım, eğitim, sağlık istihdam hepsi demektir. Çanakkale Ezine OSB ile birleştiğinde Avrupa’ya ihraç kapımız olacak. Tarımda daha çok verim, daha çok verim, topraklarımızın bereketini daha rahat kullanmak demektir. Bu çalışmaları yaparken, köy muhtarlarımızın çok büyük desteğini gördük. Biz çok kısa zamanda milletvekillerimiz desteği ile bu çalışmaları yaparken sizlerin vermiş olduğu enerji ile bu hizmetleri çok kısa sürede hayata geçirdik. Şurada basit bir örnek vereyim. Belki bir yılda bitecek bir çalışmayı, muhtarlarımızın mahallinde, yerinde vermiş olduğu destekler, bir ayda hizmete girdi bu çok önemlidir. Vakit nakittir diyoruz. Ülkemize karşı içerde ve dışarıda olumsuz algı operasyonları yapılmaya çalışılıyor. Bir 15 Temmuzu geride bıraktık. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Biziler aziz Türk Milleti için ne yaparsak azdır. Bu millet 15 Temmuz’da devletini, bayrağını, kutsal değerlerini korumak uğruna elinde Türk Bayrağı’yla sokaklara indi. Emperyalist güçlerin ülkemizi işgal etmesine müsaade etmedi. Milli iradesine sahip çıktı. Onlara her zaman şükranlarımızı iletiyoruz. Bu nedenle Çanakkale Valisi olarak, kendi adımıza söz veriyoruz. Bütün çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşların amirleri her zaman vatandaşımızın emrinde, bürokrasiye katılmadan vatandaşın menfaatine olan her işte çalıştılar. Bundan sonra da çalışacaklar. Bundan sonra bir aksaklık olduğunda bir araya geliyoruz. Ne zaman köye ve mahalleye gittiğimizde sizler bir konu olduğunda bana iletiyorsunuz. Çağımız iletişim çağı, il müdürlerimizle hızlı bir irtibat kurarsanız, çözemeyeceğiniz hiçbir problem olmaz. Çanakkale’de biz şanslı bir şehirde yaşıyoruz. Her 18 Mart törenlerinde yılda en az bir kere Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ile birlikte Çanakkale’ye geliyorlar. Tarihimize, ecdadımıza saygı anlamında bir araya geliyoruz. Bacak gelen devlet büyüklerimiz bereketi ile gelmektedir. Çanakkale bu yönüyle gerçekten çok şanslı bir şehirdir. Milletvekillerimiz 7 gün 24 saat bir proje vardı aklım fikrim Çanakkale evet bizim aklımız fikrimiz Çanakkale’dir. Daha güzel bir Marmara için çalışıyoruz. Verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem
.