Gündem

AYNI TARİF, AYNI RUH…!

2016’nın 15 Temmuz gecesinde devletin askeri kanadına yuvalanmış vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen Darbe girişimini,  Millet önlemişti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan halk, hainlere ve hainliğe karşı göğsünü adeta siper etmiş, kalkışma engellemişti.

 Vali Tavlı;  “Tarihe Altın Harflerle Demokrasi Destanını Yazdık”
Başkan Gökhan; “Bu Mücadele Tarih Boyunca Unutulmayacak”
AK vekil Turan; “Bir Asır Sonra Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşandı”

2016’nın 15 Temmuz gecesinde devletin askeri kanadına yuvalanmış vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen Darbe girişimini,  Millet önlemişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokağa çıkan halk, hainlere ve hainliğe karşı göğsünü adeta siper etmiş, kalkışma engellemişti.
15 Temmuz darbe Girişiminin 3. Yıldönümünde, siyasiler ve bürokratlar, aynı kararlılık ve ruhla, Millet iradesinin yıkılamaz, sarsılmaz gücünü, yayımladıklarını mesajlarında, ifadelere döktüler.
Mesaj yayımlayan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan  15 Temmuzun , sadece askeri bir darbe girişimi olmanın ötesinde kanlı bir işgal girişimi olduğunu belirtti.
 İktidar kurmayı Turan; “15 Temmuz; teslim alınmak istenen bir milletin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelesinin adıdır.
15 Temmuz, sadece askeri bir darbe girişimi olmanın ötesinde kanlı bir işgal girişimiydi.
O gece üniformalı hainler; askere, polise kurşun sıkacak, millete bomba yağdıracak kadar alçaklaşabildiler.
Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz, o gece de şanlı bir direniş gösterdi.” dedi.
-------------------------------------
MİLLETİN YIKILMAZ İRADESİ İÇİN,
AYNI TARİF, AYNI RUH……
----------------------------------
Dile gelenler, yazıya dökülenler, yine aynı ruhla geldi. 15 Temmuz hin darbe girişiminin yıl dönümünde, siyasiler de, bürokratlar da, aynı Ruhtan söz etti. 104 yıl öncesinin, Destan yazan Çanakkale ruhundan.

15 Temmuz’ un yıl dönümüne ilişkin kaleme alınan mesajlar, hafta sonundan gledi.
Mesaj yayımlayan, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan  15 Temmuzun , sadece askeri bir darbe girişimi olmanın ötesinde kanlı bir işgal girişimi olduğunu belirtti.
 “15 Temmuz; teslim alınmak istenen bir milletin bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelesinin adıdır.
15 Temmuz, sadece askeri bir darbe girişimi olmanın ötesinde kanlı bir işgal girişimiydi.
O gece üniformalı hainler; askere, polise kurşun sıkacak, millete bomba yağdıracak kadar alçaklaşabildiler. Tarih boyunca bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz, o gece de şanlı bir direniş gösterdi. İlk andan itibaren gösterilen eşsiz mukavemet, tarihe geçecek bir zaferi müjdeliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milletiyle beraber dik duruşu ve cesareti ise büyük bir şanstı” dedi.

“Bir Asır Sonra Çanakkale Ruhu Yeniden Yaşandı”

Turan Mesajının devamında Çanakkale ruhuna vurgu yaparak “Milletimiz eşsiz bir direniş göstererek adeta Çanakkale Ruhu’nu bir asır sonra yeniden yaşadı. Milletçe tankın, topun ve tüfeğin önünde duruldu. F-16’lar kalkmasın diye çiftçilerimiz ekinlerini ateşe verdiler. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi şehitler diyarı Çanakkale’mizde de asrın ihanetine boyun eğilmedi. O gece Çanakkale’den İstanbul’a darbeye destek olmaya gitmek isteyen darbecilerin geçişini engellemek için tüm vapurlar Boğazın ortasına çekildi. Herkesi vatanımıza, egemenliğimize ve bayrağımıza sahip çıkmak için meydanlara davet ettik. Erken saatlerde her yaştan hemşehrilerimizle meydanlarda olduk. Davetimize gelen oldu, gelmeyen de. Gelmeyen korkak siyasileri ve bürokratları da biliyoruz. Allah da biliyor. 15 Temmuz, birileri için onur günüyken birileri için utanç günüdür”  dedi.

“Nesiller İçin Bir İbret Tablosudur”
Turan Mesajının son sözlerinde ise “15 Temmuz, nesillerimiz için bir ibret tablosudur. Ne o gece yaşananları unutacağız ne de unutturacağız. Türkiye’nin demokrasisini ve ekonomisini daha da güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğu. Bu konuda liderler, siyasi partiler, sosyal platformlar ve STK’lar daha fazla inisiyatif almalıdır. FETÖ, bu milletin değerlerini istismar etmiş, 50 yıllık hain bir terör örgütüdür. Alçak FETÖ Darbe Girişimi’nden sonra geçen 3 yılın ardından milletimizin istiklali, istikbali ve istikrarı adına gösterdiği kararlılığı devam ediyor. Şehitlerimize layık olabilmenin bilinciyle, daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Diğer terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ’yle de sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hain darbe girişiminin 3. yılında 15 Temmuz Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve bu vatan uğruna can vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyor; aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tarihe Altın Harflerle Demokrasi Destanını Yazdık”
Vali Orhan Tavlı ise yayınladığı mesajında demokrasi vurgusu yaparak “15 Temmuz 2016 tarihinde Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya ve Demokrasimizi yıkmaya  çalışan FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain kalkışma, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aziz Milletimiz tarafından bozguna uğratılmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından Demokrasi Zaferimizin 3. Yıldönümü olan  bugünü bir kez daha Milletçe bu destansı direnişin gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, 7'den 70' e tüm vatandaşlarımız, geçmişinden aldığı şuurla meydanlara inerek milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış, vatan haini darbeci Fetö Terör Örgütü mensuplarını gecenin karanlığına gömerek üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da da Destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden bu Aziz Millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha Milli birlik ve beraberlik içinde haykırarak tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak Demokrasi Destanı yazmıştır. Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan Ülkemiz 2023 hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir. Bizi hedeflerimizden alıkoymak,  milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır.  Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle; milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak için kanlarıyla canlarıyla destan yazan, ezanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sahip çıkan Şehitlerimizi ve başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmetle anıyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.  Hayatta olan Gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“Bu Mücadele Tarih Boyunca Unutulmayacak”
 Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yayınladığı mesajda, o geceye dair yaşadıklarını anlatarak milletin demokrasiye ve Miillet iradesine sahip çıktığını belirtti. Gökhan, halkın demokrasi ve iradesine sahip çıkmak için verdiği mücadelenin tarih boyunca unutulmayacağını söyleyerek “ 15 Temmuz 2016 Cuma günü, devleti çökertmek için fırsat kollayan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içinde yuvalanmış FETÖ mensubu bir grup hainin, emirleri altındaki masum erleri de kandırmak suretiyle kalkıştıkları zavallı darbe çabasını milletçe an be an yaşadık. Gözlerimizin önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözlerinin yazılı olduğu, halkın iradesinin sembolü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar yağdırıldı. Savaş döneminde bile korunmuş Gazi Meclis de alçak saldırının hedefi oldu. Milletvekillerimiz milletin meclisini, canları pahasına korumak için saldırı altındaki meclise koştular ve muhteşem bir direniş gösterdiler. Bu direnişe kayıtsız kalmayan halkımız, sokaklara döküldü ve canlarını feda etti. Gözlerimizin önünde masum insanlar acımasızca öldürüldü… Tanklar araçları, içindeki insanlarla birlikte ezip geçti. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi demokrasi tarihine de bir kara leke olarak geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve kurumlarını canı pahasına koruyan halkımız her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Halkımızın o gece Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kendi iradesini korumak üzere verdiği mücadele tarih boyunca unutulmayacaktır. Bizler; karşı kıyısında binlerce şehidin ebedi istirahatgahına ev sahipliği yapan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin önsözünün yazıldığı toprakların sakini Çanakkaleliler; üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl, hangi koşullarda ve ne büyük bedeller ödenerek düşman elinden kurtarılıp hepimize vatan yapıldığını en iyi bilenlerdeniz.
Demokrasiye, insan haklarına, ülkenin bir uçurumun kenarına sürüklenmesine engel olmak için kendi varlığını hiç düşünmeden sokaklara dökülen, bir an olsun düşünmeden bu uğurda canını veren tüm şehitlerimize, gazilerimize minnetlerimi sunarken, acılı ailelere bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Demokrasiye, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına indirilen her türlü DARBE' ye dün olduğu gibi bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. 15 Temmuz'un yıl dönümünde milletimize, laik ve demokratik devletimize yapılan her türlü saldırıyı lanetliyor, 15 Temmuz Şehitlerini bir kez daha rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Unutmayınız; özgürlük, barış ve demokrasi bizler için su gibi, hava gibi yaşamsaldır. Özgürlüğümüz elimizden alınırsa nefessiz kalır boğuluruz, barışımız elden giderse susuz kalır yok oluruz” ifadelerini kullandı.
Cuma Deren