Gündem

Lapseki’de Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

Muhtarların köylerde yaşanan sıkıntıları direkt ulaştırdığı Kurum amirlerinin hazır bulunduğu Lapseki 21. Muhtarlar Toplantısı Kaymakam Tahir Şahin Başkanlığında gerçekleştirildi. 

Köylerde yaşanan sıkıntıların ve yapılacak çalışmaların konuşulduğu, Muhtarların daire amirleri ve üst düzey yetkililer ile direkt temas kurmak amacı ile gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısının 21.’si gerçekleştirildi. Kaymakam Tahir Şahin önderliğinde Lapseki Hükumet Konağı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, 39 muhtar katıldı. Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Tahir Şahin “Yakın zamanda Mahalli İdareler seçimini gerçekleştirdik. Yaklaşık %50 oranında köy muhtarlarımızda değişiklik oldu. Daha önce de kurum müdürleri ile muhtarlarımızı bir araya getirdik. Şimdi de  geleneksel olarak belirli periyodlarla bir araya geldiğimiz 21. Muhtarlar Toplantısını gerçekleştiriyoruz.  Söz muhtarlarımızda olacak. Tüm kurum amirlerimiz burada. Kurum amirlerimizle daha net diyalog kurmak için sizleri bu ortamda buluşturuyoruz. Çünkü hepimiz aziz millete hizmet etmek için bu görevleri seçtik. Seçilmiş ya da atanmış fark etmez önemli olan bu millete hizmet etmek” dedi.
Devam eden olağan genel kurulda gelir-gider kesin hesaplarının görüşülmesi, faaliyet raporlarının görüşülmesi ve muhtarların sorunlarının dinlenmesi yer aldı. 2018 yılı bütçe gider kesin hesabı 15 milyon 376 bin 3 lira 38 kuruş, gelir kesin hesabı 16 milyon 265 bin 505 lira 68 kuruş olarak oy çokluğu ile kabul edildi.  Toplantının ardından muhtarlar öğretmenevinde verilen iftar yemeğine katıldılar.
 
Şerife Erdem