Kültür ve Sanat

Öğrencilerin  Yılsonu Sergisi Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları bir yıllık el emeği eserlerini düzenledikleri sergi ile görücüye çıkardı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencileri ve Öğretim Elemanları tarafından bir yıllık eğitim süreci boyunca yaptıkları eserlerini düzenledikleri sergi ile görücüye çıkardı.  2018-2019 eğitim öğretim yılı kapsamında  yaptıkları çalışmalar Çan Meslek Yüksekokulu fuaye alanında sergilendi. Çan Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü tarafından her yılsonu gelenekselleşen yılsonu sergileri bu yıl Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Korkmaz’ın önderliğinde Mimari Dekoratif Sanatlar ve Seramik-Cam -Çinicilik Programlarının ikinci sınıf öğrencilerinin güz ve bahar döneminde tüm derslerde yapmış oldukları çalışmalar sergilendi.
Öğrencilerin yanı sıra El Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Zeynep Künelgin Akbaş, Öğr. Gör. Seyfullah Büyükçapar, Öğr. Gör. Nazmi Gül ve Dr. Öğr. Üyesi Tuba K’'ın çalışmalarının yer aldığı  geleneksel hale  gelen ve bu yıl da düzenlenen yılsonu sergisine  Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Etili Seramik Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tülek ve çok sayıda vatandaş  katıldı.
Öğr. Gör. Zeynep Künelgin Akbaş 'ın yürüttüğü, Yüzeysel Tasarım ve Tasarım Proje derslerinde öğrencilerin oluşturdukları desenler, Etili Seramik Fabrikası tarafından 45x45 yer karolarına basılarak sergilenmesi büyük ilgi topladı.  
 
Cuma Deren