Kurulan sofralar, kepçe sallanan kazanlara ulaşmak için verilen uğraşın adı, adeta ‘Yerel lezzete kavuşmak’ oldu.
Bozcaada’nın yerel lezzetlerini daha çok insanla tanıştırmayı hedefleyen “Bozcaada Uluslararası Yerel Tatlar Festivali”ne ilgi büyük oldu. Tatilin cenneti bir anda Lezzetin ender köşesine dönüştü.
Hafta sonu tatilinin ilk gününde adayı hınca hınç dolduran Lezzet düşkünleri, ada’ da çeşitli noktalarda metrelerce uzayıp giden tat alabilme uğraşının verildiği kuyruklara yol açtı.
Hafta sonu 8.’si düzenlenen festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da adalı hanımların hazırladığı yemekler lezzet testinden tam not aldı.
Yaz sezonunda oluşan kuyruğun adı Tatilciydi.,
Bu kez Ada Lezzeti oldu….
Bozcaada Uluslararası Yerel Tatlar Festivali organizasyon BOZTİD (Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği) tarafından düzenlendi. 8’ncisi düzenlenen festivalde adalı hanımların hünerli elleri yine lezzet düşkünlerinden tam notu kaptı.
Ada’da hafta sonuna damga vuran Festivalde etkinlikler ve içeriğin diğer yıllara oranla arttırıldığı gözlendi.
“Bozcaadalıyız” temasıyla yola çıkan festival ekibi, öncelikle festival etkinliklerini birkaç saatle sınırlı tutmayıp tüm güne çıkarıp ilginin artmasına yol açtı. Festival açılışının ardından Bozcaada meydanında kurulan stantlarda çeşitli atölye çalışmaları da düzenlendi.
Etkinlikleri sadece bir alanla sınırlı tutulmadı. Festival ekibi, buram buram tarih kokan adanın sokaklarında, sokak müzisyenlerinin mini konserleri, dans, yoga ve pilates workshopları ile konuklara keyifli zamanlar geçirtti.
Alanında ün ‘len miş isimlerin de katıldığı festivalde sürpriz etkinlikler de düzenlendi. Festival “Midilli Rebet” grubunun konseri ile sona erdi.
Festivalin asıl teması olan ‘Yerel Tatlar’ ise yine adalı hanımların kendi elleriyle hazırladıkları yemekleri sunup şölenine dönüştü.
Sofralara ve yemek stantlarına ulaşmak için oluşan kuyruk dakikalarca geçit vermedi.
Duygu Doğan