Gündem

Çocukluk düşleriydi; “Onlar Şimdi ‘Ortak…’ “

İş Kurmak için harekete geçen Çocukluk arkadaşı yeğenler,Hayallerini Ahilik haftasında gerçekleştirdiler.

“Doğduk, büyüdük ve okuduk. İşsiz kalmamak için ortak olduk” diyen Çanakkaleli iki yeğen ve çocukluk arkadaşı, Hayallerini ‘Turkuaz’ renge çevirip, kentin Gayrimenkul Hizmetine katkı sunmak için Bismillah çekti.
 
Uğur Arslan ve Murat Korkmaz  çocukluk yıllarından kurdukları hayali, yaptıkları ortaklıkla gerçek etti.
Hayallerine ‘Turkuaz’ adı verip, gayrimenkul hizmetlerinde çığır açma hedefiyle, Ahilik haftasına denk gelen açılış törenini gerçekleştiren çocukluk arkadaşı kankiler, “Herşey doğduğumuz ve doyduğumuz Çanakkale için” parolası ile iş başı yaptılar.
 
Belediye iş merkezinde, davetlilerine kurdela kestirip iş hayatına atılan iki genç, “Gayri menkul hizmetlerinde net renkle, Turkuaz’ la Bismillah dedik. Allah bizi utandırmasın” şeklinde konuştu.
 
Kurdukları ortaklığı resmen hizmete alan iki çocukluk arkadaşı yeğen,  Çanakkale’de Gayrimenkul sektörüne dinamizm katma hedefiyle yola çıktıklarını anlattı.
İş dünyasına atılan iki genç ortağı  mutlu günlerinde, önemsedikleri isimler de yalnız bırakmadı.
 
Yıllardır beraber olan ve aynı zamanda çocukluk arkadaşı Uğur Arslan ve Murat Korkmaz yollarını iş ortaklığı ile de birleştirmenin, yıllardır kurdukları bir hayalin gerçekleşmesi olarak tanımladı.
İkili Çanakkale  Gayrimenkul piyasasın hareketlilik getirecek yen şirketleri Turkuaz Gayrimenkul için; “Yürümeyi bile beraber öğrendik. Doğru bildiğimiz hayat yolunda, adım atmaya yine birlikte devam edeceğiz.” diyerek, bir de Dostluk ve arkadaşlık adına anlam yüklü mesaj verdi.
 
Belediye İş hanında yoğun bir katılımla geçekleşen açılış törenine, MHP eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur,  CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ünal Özcan, Lokantacılar Odası Başkanı Selahattin İş, Umurbey belediye Başkanı Sami Yavaş gibi, iki ortağın yakınları, Çanakkaleli davetlileri katıldı.
 
Açılış kurdelesini kesen Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ünal Özcan, açılışın ahilik haftasına denk geldiğinin altını çizerek;
 "Esnaflık görünüşte kolay ama içine girildiğinde zor olan bir meslek. Kendi sermayesini kurup bu devlete vergi veren, yanında istihdam yaratan, yanında işçi çalıştıran insanların yükümlülükleri çok ağır.  esnaf ve sanatkarlık yapmak cesaret gerektiren bir iş. Bu hafta aynı zamanda bizim ahilik haftamız. Bin yıllık geçmişimize sahip çıktığımız haftamız.  Ahilik haftasına den gelen bu açılışta, bu arkadaşlarımızı cesaretlerinden dolayı bu ülkeye, her türlü katkı sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum"  dedi.
 
Kurdele kesiminin ardından resmen hizmete giren Turkuaz  Gayrimenkul l resmi olarak hizmete başladı.
 
Cuma Deren