Gündem

İndi-Bindi uygulaması Çanakkale ’de uygulanacak

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, yaz aylarında yoğun olarak çalışan taksi ve taksi esnafıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, taksilerde indi-bindi uygulamasının Çanakkale ’de uygulanacağını belirtti.

Taksimetre kullanmadan yolcu taşımanın usule aykırı olduğunu vurgulayan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Bizim de bazı tespitlerimiz var. Zaman zaman kural ihlalleri yaşanabiliyor. Mağdur edildiğini düşünen yolcularımız odamıza gerekli başvuruları yapabilir. Müşterilerimiz herhangi bir taksilerde eksik gördükleri zaman bizlere şikâyetlerini bildirsinler ki bizde eksikliklerimizi ya da yapmamız gerekenleri müşterilerimizin isteği doğrultusunda tamamlayalım.

‘Pazarlığı Turist Yapıyor’
Taksici esnafının bazı konularda haklı olduğunu savunan Demir, "Çoğu kez taksilerimizde yolculuk yapan yabancı turistler pazarlık için teklif ediyor. Çünkü kendilerinden fazla para alınmasından korkuyorlar. Durum böyle olunca seyahat öncesi pazarlık yapılıyor. O zaman da taksimetre devre dışı kalıyor" diye konuştu.

‘Taksilerde Kamera toplumsal güvenliğimiz için’
Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Demir, “ son zamanlarda gündemde olan taksilerde kamera tartışması var. Çanakkale’de tüm taksi ve minibüslerimi de kamera bulunmakta taksilerdeki kamera bazı müşterilerimizi memnun ve güvende hissederken bazı müşterilerimiz kamera olmasından şikâyetçi bunun nedeni de mahrem alanının içine girildiğini düşlenmelerinden kaynaklı olarak istemiyorlar. Ancak bilmeliler ki toplumsal güvenliğimiz için önemli uygulamalardan birisi” dedi.

Demir, “ Taksilerde uygulamaya başlayan 2.5 kilometreye kadar olan taksi mesafesi için 'indi-bindi' uygulaması yapılacak. Bu uygulama için belirlenen ücret ise 8 lira 70 kuruş. Taksimetre açılış ücreti tüm segmentler için 3 lira 45 kuruş olacak. Gidilen kilometre başına ise 2 lira 10 kuruş ücret yazılacak. Uygulamayı Çanakkale’de taksilerimizde daha uygulamaya geçmedi. Fakat bu düzenleme ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede bu uygulamayı Çanakkale’de taksilerimizde de uygulanacaktır. Bu düzenlemenin en çok taksi şoförlerimiz olmasını istiyor. Bunun nedeni de kısa mesafe yolculuk etmek isteyen müşterilerimiz taksimetrede 5-10 lira olan ücretleri fazla buluyorlar. Ya da şoförlerimiz kısa mesafe götürmek istemiyor. Bu gibi sorunları gidermek için etkili bir çözüm önerisi olabilir” şeklinde konuştu.

Haber: Duygu DOĞAN