.

Cmylmz, SUSKUNDU, KONUŞTU OLAY OLDU…
Magazin dünyasının yakından takip edilenleri, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin palaşımlarıyla taktir toplamaya devam etsin, suskunluğunu koruyanlar, eleştirilere rağmen yine suskun kaldı.
 Bir garip Türkiye hali mi demeli, vallahi bilemedim.
Yazılanlara göz attım hafta sonu. ‘Tarkan’dan Barış Pınarı Harekatı Paylaşımı’ diye gelen bir başlığa mesela.
Merak içinde okudum detayları.
Anlatım için kurulan baştaki cümle şöyle idi; “Suriye 'deki terör unsurlarına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili Tarkan ilk paylaşımını yaptı.”
Oysa ki, ne paylaşımlar geliyor günlerdir. Kimi alkışlanıyor, kimi de paylaşımda bulunmuyor diye, hayli eleştiriliyor. Bir garip Türkiye hikayesi yine. Tam da karşımızda..
Dikkat kesilerek okuduğum bir magazin haberinde; “Barış Pınarı Harekatı’nın başlaması nedeniyle siyasiler, ünlü isimler, çeşitli dernek ve vakıflar destek paylaşımlarında bulundu.
Bu isimlerden biri de Tarkan oldu. Son olarak Harbiye’de verdiği konserlerle adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Tarkan, sosyal medya sayfasından bir paylaşımda bulunarak Barış Pınarı Harekatı’nda hayatını kaybedenler için baş sağlığında bulundu.” İfadeler geçiyordu.
En ciddi konuların içinde dahi, magazine ilişkin söylenilenler çok olur, en ciddi konular bu anlamda magazininin parçasına dönüşür. Doğru ya da yanlış, lakin yaşanan tam da bu.. 
Bu arada, cmylmz, yani ‘Cem Yılmaz' dan Barış Pınarı Harekatı kararı’ şeklindeki bir iadeyle tılan balık da hayli dikkat çekiciydi.
Magazin haberlerinin eleştiri yüklü bir tanesinde; “Barış Pınarı Harekatı başladığı günden beri ünlülerden askerimize destek mesajı yağarken Cem Yılmaz'ın sessizliği sosyal medyada gündem olmuştu. Cem Yılmaz yaptığı açıklamayla olay oldu.” Şeklindeki cümleyle meseleye dem vuruluyordu.
Buyurun işte, yine magazinleşen bir vaka. Kahramanı ise, cmylmz.
Yani;  Cem Yılmaz. Yılmaz,  yapılan yorumların ardından bir açıklama yapmıyor ve diyor ki; gösterinin gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağım.
Hangi gösteri ve ne zaman? Sorusuna yanıt olacak şu sözleri de ediyor sanatçı;
“29 Ekim 2019’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak gösterimizin tüm gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladığımı tüm sevenlerime duyuruyorum.
Birlik ve beraberlikten nasibini almamış sosyal medya ruhunu, memleketime daha faydalı işlerde görmek dileğiyle.”
Vallahi alkışlanacak bir söz edilmiş aslında. Bravo dememek elde değil cmylmz’  ye…
Sosyal medya çılgınlığı, pek çok önemli vakanın, öneminin önüne geçince, hayli sinir olanlardanım bendeniz de… Ağzına sağlık cmylmz..
Magazin haberlerinin birinde de; “Demet Akalın da bugün yaptığı açıklamada yarın yapılacak konserinin gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını açıkladı” anlatımı geçiyordu.
Her şey bağışla mı çözülecek, öncesi söylenilenler maddiyatla mı kapanacak, bu da ayrı bir tartışma konusu olur ya, neyse…!
Önemli olan,  bir şey yapmak elbette. ‘Olsa dükkan senin..’ denilen o kadar çok konuya tanık olmuşluğumuz var iken şu kavanoz dipli dünyada, sap ile samanın da bu anlamda karışmamış olması , hiç mümkün müdür ayrıca..!
Samimiyetle gelen ifadelerin, hiçbir şekilde sorgulanmadığını çok iyi bilen Türk halkı, samimiyetle, samimiyetsizliği de bir çırpıda nasıl anlar, o’nu da hepimiz iyi biliriz. Değil mi..?
Susayım bari. Yaptığım kadar anılayım. Rabbim dualarımızı kabul eylesin, gerisi zaten teferruat…
Haydin bu günlük benden bu kadar. Hoşça kalın..