Kepez, siyaseten yüz güldüren çıkışların, adeta el ele verilen politik mücadelenin adresine dönüştü.


Karşıt görüşlü siyasi düşüncenin tarafları, ‘Biz normalde hep bir aradayız. Aynı coğrafyanın yaşayanlarıyız’  vurgusu ile dikkat çeken bir birlikteliğe imza atınca, insan ister istemez, ‘Şaka mı bu?’ deyip kalıyor.

Şaka falan değil. Tamamen gerçek. Türkiye’ nin çeşitli merkezlerinde referandum öncesi başlayıp halen daha sürdüğü gözlemlenen gerginlik bir yana, Çanakkale siyaseti alkışlatan bir buluşma ile, ‘bir aradayız’  mesajı verdi.
Kepez beldesinde, siyasete renk katan isimlerin başındaki, AK Partili Belde başkanı Altınok’ un zihninden çıktığını anladığım bu adım,  bence özlenen bir tablonun oluşturulmasını sağlamış.

Bu noktada, tebrik etmekte fayda var. Gerginlik değil, centilmence siyasi çalışmaların adresine haline dönüştürülen Kepez’i…

Kepez’ de,  CHP ve MHP Belde Başkanlıklarına Ziyaret eden İktidar partinin temsilcileri, belde halkına da anlamlı bir fotoğraf oluşturmuş.

Çoğu kez siyaseten karşıt görüşleri nedeniyle, TV ana haber bültenlerinde tekme tokat, karga tulumba halde görüntülerle hazırlanan haberlere konu siyasi partilerin temsilcilerinin, Çanakkale’ de oluşturdukları birliktelik, bence ve de kesinlikle örnek alınmalı. 

Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok ve Yönetim Kurulu üyelerinin, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Referandum öncesi,  Kepez MHP Belde Başkanlığını ve Kepez CHP Belde Başkanlığına ziyarette bulunmaları, öyle sıradan düşünülmesi gereken bir hareket değil.

Referandum sürecine kilitlenen Türkiye siyasetinde, iç savaştan tutun da, akla gelmedik türlü türlü söylemlerle ortalığı geren çıkışları gördüğümüzden, Kepez’ in topluma vermek istediği mesaj kesinlikle alkış toplamalı.

AK Partili,  Kepez Belde Başkanı Alper Altınok  ve yönetim kurulu, CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan ve Yönetim Kurulunu ziyaret ediyor. Adres CHP Belde Başkanlığı.

Bu duruma tanıklık edenler, bence bir an şaşkına dönmüşlerdir. ‘Ne oluyor?’ diye…
Olan şu; Çanakkale siyaseti bir kez daha frakını gösteriyor.

CHP Belde Başkanı Birol Arslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bu anlarda, gündem de olan Referandum süreci ile ilgili olarak da, Kepez de bir kutuplaşma olmadığı gibi önemli paylaşımlarda bulunulduğuna dikkat çekiyor.

Tıpkı ziyaretçisi iktidar kanadının kurmaylarının da değdi gibi.

Bu nokta da yine söyleyeyim. ‘İşte Çanakkale bu’

Karşılıklı iyi niyetlerin gösterildiğini öğrendiğim, üstelik oldukça sıcak ortamda geçen bu ziyarette oluşturulan ortam ve sağduyulu karşılıklı düşünceler de alkış almalı diyorum.

CHP ardından, ikinci durak  MHP  oluyor.  MHP Belde Başkanı Recep Yılmaz ve Yönetim Kurulu’nca karşılanan AK Partili Kepez belde yöneticileri,  Referandum süresince Genel Merkezlerin birlikte hareket etmesinin, Ülkenin geleceği için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğu düşüncesini vurgulayıp bir kez daha savunurken,  Kepez’ de gergin değil,  demokrasi gereği havanın ılıman olacağına dikkat çekiyorlar.

Bir kez daha dikkat çekerek, ‘İşte budur’ demeli ve sonrasında da;

‘Allah nazarlardan korusun’ temennisini ekleyeyim…

İktidar partinin Kepez Belde Başkanı Alper Altınok’ a gelince.  Siyaset tavrına ilişkin birkaç kez söylemiştim. Alışık olmayan işler yapıyorsun diye. Ve hatta eklemiştim de, ‘Birileri bu sıcak kanlılıktan rahatsız olur. Bak demedi deme ‘ diye….
Sanırım Kepez siyasetinin huyunda, doğasında hasılmış uyguladıklarınız. Pes diyorum. Hem CHP hem de MHP Belde başkanlarına da pes diyorum.

Verdiğiniz mesaj öyle böyle değil. Örnek alınmalı ve kesinlikle kopyala yapıştır edilmeli.

Tabi yapılabilirse…

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak için birlikte hareket etme zamanı olduğunu ve toplumun bunun bilincinde olması için Referandumun ne anlam ifade ettiğini kapı kapı dolaşarak, yorulmadan, usanmadan tek tek, madde madde anlatacaklarını ifade eden AK Parti ve MHP’ li belde Başkanlarına, şimdilik kolay gelsin demekle yetineceğim.
Sonuçta sahada uzun süreli bir çalıma gerçekleşecek. Aynı kolaylıklar dileğimi CHP Kepez belde örgütüne de sunuyorum.
Son olarak bu ziyaretlerde, seçmene verilen mesajı da özetleyerek, bu güne son vereyim.

Kepez’ in sağduyu sevdalısı siyasetçileri bakın tam olarak ne diyorlar?

“Referandum sürecinin siyasi bir tercih olmadığını, hazırlanan bir  yeni Anayasa çalışmasının halk tarafından sandıkta oylanacağını”

 Bir de alkışlanacak o mesajı veriyor Kepez’ in siyasetçileri. O da tam olarak şöyle;
                                                                           
“Referandum süresince aklı selim ve barış dilinin hakim olduğu bir süreç geçirmeyi ve Evet de çıksa, Hayır da çıksa, Milletimizin, Belde sakinlerimizin başımızın tacı olduğunu bilin”