.


Böyle sordurtan, “NAMUS MESELESİ VE RUH…!” vurgusu oldu.
İyi Parti İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından gelen bir paylaşım, akıllara başlıktaki o soruyu getirmiş. Dün, sokakta herkesin dilindeydi, sitem dolu sözlerle gelen o çıkış ardından, dile gelen ve dile geldikçe dillenen soru ve sorular.
İlk söz çok ama çok dikkat çekiciydi;
“Koalisyonların bir namusu vardır” diye başlıyordu, dikkat çeken o ilk söz… Ya da ifade şekli…
Çok dikkat çeken söz ve ifade diyorum, çünkü devamı da geliyordu.
“Buna riayet etmeyecektiniz madem. Neden? İyi Parti ile koalisyon yaptınız…!” vurgusuyla geliyordu nedene ilişkin ısrarla yanıt ararcasına sorgu hali.
Bir vurgu daha vardı ki, edilen söz hayli zehir zemberek türdendi.  Türün zehir zemberek olduğunu da, dün sokaktaki vatandaş söylüyordu.
Kısacası, edilen sözler üzerineydi, İYİ Partiden geldiğine dikkat çekilen ve zehir zemberek diye tanımlanan çıkış.
Peki ya, daha sı neydi sözlerin de, böylesi bir tabir alıyordu sokaktan.
Anlatayım denileni, ay pardon aktarayım…
İYİ Parti’nin Çanakkale il başkanlığı’ na ait soysam medya hesabından, adeta hesap soruluyordu. Kime mi, CHP’ li Belediyeye.
Cümle aynen şöyleydi; “Çanakkale Belediyesi sadece CHP’ nin değil, hatta CHP içinde belirli bir zümrenin değil, tüm Millet İttifakı’nın seçtiği bir belediyedir” vurgusu eşliğinde geçen.
Ve de devamında; “Biz bu bağlamda millet ittifakı ruhuna uymayanların ve b tür davranışların sonuna kadar takipçisi olacağız.”  İfadesi yer bulan.
Aslında uyarının adresi de vardı. Hem de isim geçmese de, isme hitapla gelen.
İYİ Parti, ‘dikkatine sunuyoruz’ vurgusuyla, Başkan’a ediyordu sözünü. Nasıl mı? Aynen şöyle;
“Çanakkale Belediye Başkanı’nın dikkatine sunuyoruz” diyerek.
Akıllara gelen ya da gelebileceğini varsaydığım soruya döneyim. Bence; bu önemli, ya da mühim mi demeli. Paylaşımda geçen ilk ifade;
”Koalisyonların bir namusu vardır…” vurgusu.
Anlamak için, konunun biraz daha açılması, meselenin özetle de olsa, açılarak dile gelmesi ile bu merak uyandırıcı çıkışın neden geldiği daha iyi anlaşılabilirdi. İyi si mi, İyi parti’ ye sormalı.
Peki ama nasıl…?
 
Yani, “Namus ‘ denilerek nasıl bir namus meselesine dikkat çekildi. Koalisyonda aksi bir durum nasıl oluştu? Anlamı tam olarak nedir bu çıkışın?
Öyle çok soru geliyor ki akıllara, hangisini dile getireceğimi şu an itibariyle bilemedim.
Acba, daha da düünüp, daha da akla düyen soruları derleyip mi devam edeyim?
Edeyim de, benim de o kadar vaktim yok ki kadeşim…!
İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından gelen bu sözlerin bir tercümesi var mı bir okuyuşta anlaşılacak?
Sani ne demek isteniyor; “Koalisyonların namusu vardır. Buna riayet etmeyecektiniz madem. Neden? İyi Parti ile koalisyon yaptınız…!” denilirken…
İnsanın aklına türlü türle şeyler gelmez mi şimdi…?
Namus vurgusu öyle böyle bir mesele değil. Hassaslığı kadar önemli mesele.  Yanlış mıyım…?
Okudukça denilen sözü, ayrı bir düşünce sarıyor beyni. Aslında tam conta yaktıracak sözler.
“Çanakkale belediyesi sadece CHP’ nin değil,  hatta CHP içinde belirli bir zümrenin değil, tüm Millet ittifakının seçtiği bir belediyedir” denilmesi, bence ayrıca sorgulanacak bir ifade. Çünkü, sadece Millet ittifakı, siyasetle yakından uzaktan ilgisi olmayanların oyları da gitti sandığa. İyi ya da kötü.
Çanakkale delince ilk akla gelendir, Zaferi, zaferleri kazandıranın asıl adı Yani ‘ÇANAKKALE RUHU’
Millet ittifakında zedelendiği ne dikkat çekilen ruh ve o ruha uyulmadığından bahisle gelen cümleler de bence sorgulanmalı. Yanlış mı düşünüyorum eeeey ahali…?
Bu arada; tüm sözlerin ardından, İYİ Parti’den gelen bu sözlerin muhatabı olarak gösterilen adres için de sorular düşüyor akla.
Neden acaba şöyle denildi; “Çanakkale Belediye Başkanı’nın dikkatine sunuyoruz”
İttifak ruhunu bozan ya da bozanları, “Koalisyonların bir namusu vardır” vurgusuyla başlayan anlatıma konu altı çizilenlerden, bir tek sorumlu mu vardır da, sesleniş bir makamadır…?
İyisi mi, düşünmeyeyim, hiç sorgulamayayım, ifadeler içinde geçenler için, öyle miydi, böyle miydi diye de kafa patlatmayayım.
Mesajın neden verildiği, ne yaşandı da verildiği muhatapların meselesi. Bize ne ise..?