Bir milletin oluşmasını kolay zannedenlerimiz; vatanı, milleti bedava bulanlarımız, vatanı-milleti oluşturanlarımıza lâf atanlarımız, hazır coğrafya üzerine oturanlarımız

Avrupa- Asya arasında gel-git yaparak, hava atanlarımız, “ümmet devrinden, millet devrine” nasıl geçildiğini bilmeyenlerimiz, hazıra konup,  geçmişle bütünleşemeyenlerimiz, zihinsel özürlü olup yorum yapamayanlarımız, “yere, zamana ve şahsa” göre hareket etmeyi âdet haline getirip paranın ve malı götürmenin ADETİN şaşıranlarımız; duyarlı, tutarlı, kimlikli, kişilikli olup da bu coğrafyayı bize vatan yapanları yaşayarak, her şeyin farkında olanlarımız, MERHABA…!
Bu gün 26 Ağustos, dört gün sonra 30 Ağustos, Zafer Haftası, ne haber !?... 
Malazgirt Savaşı, 26 Ağustos 1071 tarihinde Alparslan tarafından yönetilen Selçuklu ordusu ile Bizans ordusu arasında gerçekleşmiş, Bizans İmparatorluğu’nun yenilgisi ve İmparator 4. Romen Diyojen’in esir düşmesiyle sona ermiştir.
Bakınız aşağıdaki dörtlüklere, bakınız aşağıdaki söyleyişlere…Bir hatırlatma yapalım: “ Ya Allah, Bismillah, Allahuekber ” söylemini bugünkü siyasileştirilmiş, içi boşaltılmış ve korku anlayışına büründürülmüş olarak  ele almayınız, yanlış yorumlamayınız… 
Aylardan Ağustos, günlerden Cuma 
Gün doğmadan evvel iklîm-i Rum'a 
Bozkurtlar ordusu geçti hücuma 
Türk, Ulu Tanrı'nın soylu gözdesi 
Malazgirt Bizans'ın Türk'e secdesi 
Bu ses insanlığa Hakk'ın müjdesi 
Bu seste birleşir bütün yürekler... 
Ya Allah...Bismillah... Allahuekber!..”  - Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu
Şairin, bir savaş meydanını canlandırması, Malazgirt’te Anadolu’ya kapı açılması heyecanını bizlere yeniden duyurması ve hafızalara kazılması adına yapılan canlandırma olarak yorumlamak, hem siz okuyucuları hem biz yazarları rahatlatır…
 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.

Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 

Malazgirt Savaşıyla (1071) 26 Ağustos’ta Anadolu’nun Türklere kapıların açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle de Anadolu topraklarının Türk Vatanı" olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Ve yine ulusumuzun iradesiyle Cumhuriyet kurulmuştur.
Atatürk, ünlü "Nutuk"unda Kurtuluş Savaşı’nı anlatır. Her Türk yurttaşının okuması gereken Nutuk’da Atatürk savaşa nasıl hazırlandığımızı da anlatmaktadır.

ZAFER TÜRKÜSÜ
Yaşamaz ölümü göze almayan,
Zafer göz yummadan koşana gider.
Bayrağa kanının alı çalmayanın,
Gözyaşı boşana boşana gider.
Kazanmak istersen sen de zaferi,
Gürleyen sesinle doldur gökleri.
Zafer dedikleri kahraman peri,
Susandan kaçar da coşana gider.
Bu yolda herkes bir, ey delikanlı!
Diriler şerefli, ölüler şanlı.
Yurt için dövüşen başı dumanlı,
Her zaman bu şandan, o şana gider. - Faruk Nafiz Çamlıbel

Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla yurdumuz tamamen elimizden alınıyor, vatanımızda hür olarak yaşama hakkımıza son veriliyordu. Yüzyıllardır üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklar düşmanlara veriliyor, bizim de bunu kabul etmemiz isteniyordu.

19 Mayıs’ı. 23 Nisan’ı ve 29 Ekim’i oluşturan bayramlar, kolay oluşmadı;  az can verilmedi, az kan dökülmedi, az ev yıkılmadı, az açlık çekilmedi, az çocuk yetim kalmadı, az dua edilmedi…! 

Bu bayramları oluşturanları, bize bayram sevinci verip de kendilerini feda edenleri hatırlamamak, Türk büyüklerine, bilhassa Atatürk’e SALDIRANLARI, saldırtanları içimiz sızlayarak KINAMAMAK  mümkün mü?!...
Zafer Haftamız’ı, bir hatırlatma yaparak kutlayacağım;
Unutmayınız ki, bir daha Sultan Alparslan? yok ki, bize ANADOLU  kapısı açsın, bir daha Fatih Sultan Mehmet yok ki, İstanbul’u fethederek, yeni bir ÇAĞ açsın, bir daha Mustafa Kemal Atatürk yok ki, yıkılan imparatorluğumuzdan yeni bir TÜRKİYE  CUMHURİYETİ oluştursun…!?  
Unutmayınız ki, bizler bu coğrafyada, bu tarihte; birbirimizi sevmeye, birbirimize tahammül etmeye, birbirimizi kabullenmeye, bu tarih, bu coğrafya adına,  devlet-i ebed müddet” adına ''MECBURUZ…! ”
Bayramları oluşturan, bayramları; bizlere yaşatanlara sevgi, saygı, rahmet ve minnet duygularımız  var…  Zafer Haftamızı kutluyorum…