Parasız olmuyor hayat. Her kalem ihtiyaç için en gerekli şey nakit.. Nakit varsa cebinde, ne ala memleket.

EYT üzerine gelişmeler gündemdeki sıcak başlığa dönüşe dursun, bir yandan da maaş alanların beklediği tarih var gündemde.Asgari ücret, emekli dul ve yetim maaşları gibi, engelleri bireylerin de gözü kulağı ilgililernden gelecek haberlerde günlerdir.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün rakam verdi.
Bakanın sözlerini kamuoyuna aktaran, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği oldu.
Basın kuruluşlarının e-posta adrelyerine düştü detaylıca bilglierin yer bulduğu o açıklama.
Bahsettiğim açıklamaya göre; Aralık ayında toplam 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıkları hesaplara yatttı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayı içerisinde 2,1 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdıklarını açıklayıp, yaklaşık 940 milyon TL de engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarının altını çizdi.
Özellikle son aylarda, halk arasında dillenenleri işitmeyenimiz yok. Yok efendim, 'para bitmiş kasada, EYT nasıl olacak?' söylemi o kadar çok dilden dile ki,  bu iddialı lakırdılara gülüp geçer olduk.
Kasanın hesabını sanki sokaktaki vatandaş tutuyor!.. Nereden biliyorsun, nasıl bu denli ididalı konuşuyorsun?!.. Hayret etmemek elde değil.
Bu tür söylemler, aylık bekleyen pekçok insanımızı endişelendirmeye yetip de artıyor diyebilirim.
Öyle kara bir tablo çiziliyor ki sokakta, bazılarımız da bu söylentilere inanıp, kara kara düşünüyoruz.. Yalan mı?!..
Halk arasında olduğu gibi, sosyal medya üzerinden de türlü türlü senaryolara bağlı, insanlarımızın ruh halini bozanların eline bu sayede ne geçyor, merak etmemek elde değil..
Birileri türlü türlü senaryolar yazıp, akıllara 'Acaba mı?' sorusu getirme çabasında ola dursun, Büyük Türk Devletinin icraatları ortada..
Böyle bir ifade kulandım diye, bıyık altından gülenler olacak elbet.. Kim bilir ne uyduracaklar böyle düşünen  biriyim diye..
Lakin şu tartışmasız bir gerçek.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyuyorum NOKTA..
Ondan işittim, bundan işittim diye, sokakta türlü türlü dedikoduları yayanların, 'Maaş alamayacağımız günler kapıda' şeklindeki  yaygaralarından bahisle, şu net sözleri aktarayım istedim.
Sayın Bakan Yanık, Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerinin altını bir kez daha çizdi dün. Ve dedi ki;
“Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Aralık ayında 2,1 milyar TL yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık”
Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğüne vurgu da yaptı sayın Bakan.  Bakalım bu sözlere ne diyecek, şer odaklı dedikodu üretenler..
Bu arada; yok efendim kasada para bitti, yok efendim EYT bundan dolayı çıkmaz, maaş alamayacağımız günler yakın diyenler, bu sufleyi nereden alıyorlar, hakikaten merak edenlerdenim..
Komplo teorileri üretip, lokalde, kahvehanede, sokakta, otobüs durağında, yetmedi yaşamın geçtiği her alanda kara tablo çizenler bu aralar öyle çoğaldılar ki, hayır olsun inşallah…
Market raflarında, durduğu yerde durmayan fiyatlar bir yanda, bir de böylesi kara tablo çizenler hanidir sokakta.
Sanki birileri düğmeye basmış, sıralı sistem bir tür gazlama iş başında..
Ne haber izliyor, ne gelişmelerden haberdar, Ülke gündemini yorumluyor.. Bir siz eksiktiniz?!..