BELKİ DE NEDENİ, ÇOK SEVDİKLERİMİN BİRER DENİZCİ OLMASI...

Bir denizci çocuğuyum.. Rahmetli babam yıllarca Sahil Sıhıye Botlarında, mürettebat ve kaptan olarak görev yaptı. Eniştem mesela.. O da bir denizci, kaptandı. Amca çocuklarım. Dahası pek çok baba dostum..
Neyse uzatmayayım.,. Önceki gece idi, işittiğim haber.. Diyorum ya, içim ayrı bir acıyor, canım ayrı bir yanıyor..
Detayları dün Deniz Haber Ajansı'ndan öğrendim.. Bizdeki bilgiler azdı, İstanbul' dan detaylar geldi.
Ticari bahriyelilerden pek çok haberi, Ya: Deniz Haber, ya da; Deniz Haber Ajansı' dan alır Türkiye..
Dün , daha bi iç acıtan detayları gördüm Deniz Haber Ajansı'nda, daha bir dellendim o vakit.. "Olur mu hiç.. Böyle de yapılır mı..!!!” diye kala kaldım, yazılanları okur iken..
Detaylar üzerine, şöyle bir başlık düştü zihnime;
-KORSANLARIN ELİNDEN KURTULDU, COVİD'E YENİLDİ...
COVİD illetine yenik düşen efendi kaptan, Emekli Albay, Kurt denizci; Korsanların elinde dört ay rehin kalmış bir isimdi geçen yıllarda.. Önce o konudan söz edeyim;
Deniz Haber' den alıntı bu bilgiler; -Türk Deniz Kuvvetleri’nden 2004 yılında albay rütbesiyle emekli olduktan sonra ticari bahriyede çalışmaya başlayan Osman Küçüknalbant’ın 2. zabit olarak görev yaptığı Frigia adlı gemi 23 Mart 2010’da Hindistan açıklarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemi ve 21 mürettebat, uzun pazarlıklardan sonra 30 Temmuz 2010’de serbest bırakılmıştı.
Şimdi gelelim, acı iddialara.. Deniz Haber Ajansı yazıyordu bunları.. 
Bu alıntı iddialar,  Deniz Haber Ajansı'ndan yani..
Şöyle geliyor denilenler; -Bayraktar Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan M/V BMI EMPEROR isimli gemide 3'ncü kaptan olarak görev yapan emekli albay Osman Küçüknalbantt'ın Covid olduğunu anlaşılmasına rağmen, armatör Arif Bayraktar'ın talimatıyla sağlık yetkililerine bilgi verilmediği ve Yunanistan açıklarında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
İnanıyorum ki, rızkını denizden çıkartan her bir deniz ve gemi adamı,  bu ifadeler kasrşısında HAYIR OLAMAZ diye haykırdı..
Deniz Haber Ajansı'nnı bülteninde, konudan bahsediliyordu özetle.. Şöyle geliyordu kaleme alınanlar;
-İstanbul merkezli Bayraktar Denizcilik Şirketi' nin mülkiyetinde bulunan Türk bayraklı M/V BMI EMPEROR isimli gemide 3'ncü kaptan olarak görev yapan emekli albay Osman Küçüknalbant'ın Cezayir'in Bejaia Limanı'nda Covid olduğunu anlaşılmasına rağmen, armatör Arif Bayraktar'ın talimatıyla sağlık yetkililerine bilgi verilmediği, geminin seferine devam etmesini istediği ortaya çıkarken, covid nedeniyle ağırlaşan Kaptan Osman Küçüknalbant'ın Yunanistan açıklarında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
İddialar böyle.. Çanakkale' yi ilgilendiren kısmına gelelim şimdi.. Gemi seyrine devam etti.. Rota, Çanakkale..
Bu arada, mürettebattan rahatsızlanmalar devam etti. Sayı, ilk edindiğim bilgiye göre 5
O mürettebat, deniz ambulansı ile Çanakkale' ye getirildi. Kepez limanına yanaşan deniz ambulansı, hasta mürettebatı kara ambulanslarına devretti, oradan da hastaneye.
Konu, başta da dedim ya, Denizci olunca ayrı bir dikkat kesiliyorum.  Bakıyorum detaylara, ne var ne yok.. dahası neler olmuş, iddialar da eklenince acı yaşanılanın üzerine, hadi gel de üzülme..
25 Ağustos 2021 tarihinde Cezayir'in Bejaia Limanı'ndan yüklediği yükü, Bulgaristan'a götüren  Türk bayraklı M/V BMI EMPEROR isimli gemide 3'ncü kaptan olarak görev yapan emekli albay Osman Küçüknalbant'ın covid'e yakalandığı ve ateşinin 39 dereceye yükseldiği gemi süvarisi tarafından, iddia bu ya;  Armatöre bildiriliyor.
Deniz Haber Ajansı'nın kaleme aldığı, yine iddia bu ya; armatörlük sağlık yetkililerine personelin COVİD OLDUĞUNU SÖYLEMEYİN diye talimat veriyor..
İddia buya, bir de; Cezayir'in Bejaia Limanı'ndan ayrılarak seyire devam etmesini de istiyor..
Sonrası, 3. kaptan gemide yaşama veda ediyor.
Bu iddiaları dile getirten ise,  ya da kaynak mı demeli.. Onlarda kamuoyuna, Deniz Haber Ajansı'nın  duyurduğu… Yani;  whatssApp yazışmaları..
Bahsettiğim haberde; Gemi süvarisi ile Bayraktar Denizcilik Genel Müdürü arasında yapılan WhatsApp yazışmalarında, M/V BMI EMPEROR isimli gemide 3'ncü kaptan olarak görev yapan emekli albay Osman Küçüknalbant'ın Covid olduğunu söylememelerini isteyen Armatörlüğün;  yetkililere "Medikal Asistan Eğitimi istiyoruz" denilmesini ve Osman Küçüknalbant'ın "3'üncü kaptan olarak değil, 4'üncü kaptan olarak bildirlimesini" söylediğine de vurgu yapılıyordu.
Olan oldu. Kaptan yaşamına veda etti. Bunun nedeni de, yine iddiaya göre; çünkü GEMİ SEYRİNE DEVAM ETTİ
Deniz Haber Ajansı, şöyle de bir paragraf açıyordu haberinde;
-Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerinin ağır hasta olarak teslim edilen kaptan Osman Küçüknalbant'ın bir kaç saat sonra hayatını kaybettiği öğrenildi.
Denizci olmak zordur.. Denizciyi beklemek de.. 'Allah her daim selamet versin...' duaları ile ugğurlanır deniz adamı seyre... Dualar hep edilir, deniz adamı Rabbime emanettir..