.

Şart olanın gerçekleşmesi için bence, önce hayvanları sevmek gerek.. Aksini iddia edenlere elbette ki,  asla sözüm yok...
'Pembe haber' diyebileceğim bu haber pek hoşuma gitti. Paylaşayım o vakit...
Başlık şu: "Bakan Selçuk sosyal medya hesabında köpeğe gazete okuyan vatandaşı paylaştı"
Pandemili günlerde, bizim ailenin yaşam oratağı 'PATİ' bey, gündüzleri pek bir ders çalıştı.
Lise öğrencisi kızım, uzaktan eğitim aldığı anlarda Pandemili günlerde, PATİ bey, bilgisayar ekranına odaklanan bir başka isimdi bizim ev de..
Tarih' ten, Coğrafya' ya, Matematik' ten, Edebiyat'a, kızım ile birlikte ne dersler dinledi  online şekilde PATİ bey de..
Tatildeyiz şuan..Dardanos'ta yazçlıkta.. PATİ bey, 'hayat eve sığar' günlerinde öyle çok dek çamıştı ki, tatili biricik kızım Gülce harım kadar hak etti kısacası..
Şaka bir yana, bence hayli önemli şey can dostları karşılıksız sevmek..
Sevgiyi göstermeye gelince, o da bir o kadar önemli şey..
Karşılıksız sevgiyi göstermek, gösterebilmek...
İşte buyurun buna bir örnek..
Sayın bakan' da paylaşmış bu güzel anı.. Hadi gel de alkış tutma...   
Bu paylaşım, kitap okumanın önemine de bir önemli vurgu ya neyse..
Paylaşan Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk olunca, ayrı bir önemli konu okumak..
Bakanlık binasının duvarına oturup gazete okuyan bir vatandaşın yanına gelen köpeğe de gazete okuduğu anları sosyal medya hesabından paylaşan sayın Bakan, çok keyik verici bir farkındalığa da imzasını atıyordu böylece..
Abonesi olduğumuz İHA' nın bülteninde gördüğüm bu haber, çok ilgimi çekti.. İnanıyorum ki, o paşlaşımdan benim sayemde haberdar olanların da ilgsini çekecek bahsettiklerim.
Haberde, konu şöyle aktarılıyordu kamuoyuna;
-Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabından bir vatandaşın bakanlık binasının önünde ‘Pergel’ isimli köpeğe gazete okuduğunu, köpeğin ise onu dinlediğini aktardı.
Bu arada, sayın Bakan Selçuk şahit olduğu o anları şöyle dile getirmiş;
“Çalışma odamın penceresinden bir beyefendiyi izledim. Bakanlığın duvarına oturup gazetesini okumaya başladı. Sonra yanına bizim ‘Pergel’ yaklaştı. O da gayet doğal bir şey yaparmış gibi ‘Pergel’e gazete okudu. Pergel de dinledi. Eğer bu paylaşımı görürse bir kahveye beklerim kendisini. ‘Can’ı sevgiden mahrum bırakmayanlara hürmetle.”
Güzel bir an'a tanık olduğumuzda, övgü dolu sözler ile özetleriz o güzel an'ı..  Kimi zaman biraz da abartırız yaşanılanı..
Abartmak güzel şeydir, yaşanılan oda güzel şey ise.. Çoğu kez ben soruyorum , sorguluyorum da, pek güzellikler göremiyorum çevremde.. Sizler de durum ne..?
Bir yavru kediciğe su koyuyorum, su kabına tekme atıyor göz göre göre bir vatandaş..!
İfrit olsam da, tepkimi içime atsam da, nafile…!
Hadi gel de, bahsettiğim Sevgiyi anlat şimdi karşındakine…!!!
Deveye hendek atlat, daha bir faydan olur çevrene..
Neyse, uzatmayayım.. Güzelliklere tanık olduğunuzda, hiç düşünmeden fotoğraflayın bence..
İleriye , geleceğe anılar biriktirin böylece bence..!!!
Gelecekteki halimizi düşünmek dahi istemiyorum bu gidişle.. Tanık olduğum birçok olumsuzluk, geleceğe dair kaygılarımı daha da arttırdığından, fazla da yazmak istemiyorum aslında..
Biliyor, bile bile eziyet ediyor bazıları.. Söylenince de veriyor saçma sapan yanıtını: ‘SANA NE KARDEŞİM…’ diye..
Öyle ya, bana ne ki.. Uyarı, lütfen şeklinde başlayan ricalı sözler, insan olanı yapılandır.. Anlamayan, davul zurna ne ki…!!!
Can sıkıntısı bir durumda, bir can dosta uzatın bir lokma… Bakın hele bir onun yüzüne.. Anlamlı bakışları öyle bir rahatlatıyor ki insan olanı, tekrar yaşamak istiyor işte hep öyle bir an’ı..
Kısaca diyeceğim; “Deneyin görün pek bir güzel oluyor o an yaşanılan.”
Hani derler ya hep; “Ben konuşurum çeciklerim ile, bir ayrı güzelleşiyorlar…” Bir lokma yiyecek, bir kap su’ yu elinizden tüketen kediler köpekler, dahası sokaklarımızda yaşayan kargalar, kumrular, serçeler..
Öyle muhtaçlar ki onlara uzanacak Şefkatli bir ele, hele ki bu cehennem sıcağı günlerde, demedi demeyin, hiç olmaz ise bir kap su verin…
Haydin hoş çakalın.. Allah rızası için kesilen kurbanlar kabul, geçmiş bayramınız da kutlu olsun..
---------
Fotoğraf altı; Sayın Bakan Selçuk, ne de güzel özetlemiş tanık olduğunu;  “Çalışma odamın penceresinden bir beyefendiyi izledim. Bakanlığın duvarına oturup gazetesini okumaya başladı. Sonra yanına bizim ‘Pergel’ yaklaştı. O da gayet doğal bir şey yaparmış gibi ‘Pergel’e gazete okudu. Pergel de dinledi. Eğer bu paylaşımı görürse bir kahveye beklerim kendisini. ‘Can’ı sevgiden mahrum bırakmayanlara hürmetle.”